Home 
Over mijzelf
Medewerkers
Instructie
Stichting "Dag van het barokke paard"
Mijn paarden 
Nieuws 
Te Koop
Spullen te koop
Herplaatst / Verkocht
Testimonials
Publicaties
Foto's
Veulens
Dekhengsten
Lusovision
Links / Adressen
Contact
Instructie

Een snelle weg is er niet, wel een goede! Investeer in jezelf en hierdoor in je paard!

Instructie is van essentieel belang, voor iedereen en op elk niveau; je bent namelijk NOOIT uitgeleerd. Ik vind lesgeven fantastisch en ik kan er werkelijk helemaal in opgaan. Al vele jaren behoort dit dan ook, samen met de wedstrijd begeleiding van Iberische paarden in de sport, tot mijn kern activiteiten. Inmiddels bestaat 100% van mijn klantenkring uit barokke paarden liefhebbers/bezitters.

Na al mijn Franse Federale examens te hebben gehaald op de Ecole Militaire te Parijs, verhuisde wij terug naar Nederland waar mijn hippische vorming verder gestalte moest krijgen. Conny van de Holst, een zeer bescheiden maar uiterst bekwame, doortastende en kundige instructrice werd bereid gevonden om mij wekelijks te begeleiden. Helaas is deze moedige paardenvrouw tot ieders groot verdriet, dit jaar gestorven - 2011. Hetgeen ik van haar heb geleerd loopt al meer dan 15 jaar als rode draad door mijn eigen rijden en deze wijsheden zal ik altijd blijven koesteren.

"Variety is the Spice of Life" - en dit geld ook voor de training van onze lusitanos. Iberische paarden worden vóór hun vierde levensjaar niet door ons begeleid - het zijn over het algemeen laatbloeiers die men een langer rijpings proces moet gunnen. De training van de paarden is bij ons alles behalve eenzijdig. Vanuit een basis van respect en vertrouwen wordt er consequent, eerlijk, zuiver en geduldig met de paarden gewerkt. Ik probeer voor de paarden altijd een 'werkpositie' te creëren waarin het werk ze makkelijk afgaat. Ik train mij eigen paarden ook veel in het bos en naast de dressuur training wordt ook aandacht besteed aan conditie werk/ uithoudings vermogen en het maken van een speels sprongetje. Het intelligente Iberische paard moet geprikkeld blijven – laat het werk dan ook niet monotoon worden, en laat ze ten alle tijden het plezier houden in het werk!

Quote van een leerling:
"Kundigheid gecombineerd met een mooie zachte energie,
precies wat we nodig hadden."

Privé Lessen

Privé les is mogelijk bij Clairmont Stables met een eigen paard. Kleine groepslessen - of met z'n tweeën - behoren ook tot de mogelijkheden al gaat mijn voorkeur sterk uit naar de 'one on one' begeleiding. Hoewel het intensief is werpt het wel veel meer vruchten af en wordt het veelal als 'zeer bevredigend' ervaren. Wij beschikken over en prachtige 20/50 m buitenmanege met Agterberg bodem en er is voor u altijd een mooie stal aanwezig.

Mijn schoolmaster wordt op kleine schaal ingezet.

Informeert u vooral eens naar de mogelijkheden of kom uw wensen in Leersum eens bespreken!

 
Aan het werk met Marloes Stienstra en Pioneiro.

Gemaakt door: Nederlink webdesign Copyright 2011 Lusovision