Home 
Over mijzelf
Medewerkers
Instructie
Stichting "Dag van het barokke paard"
Mijn paarden 
Nieuws 
Te Koop
Spullen te koop
Herplaatst / Verkocht
Testimonials
Publicaties
Foto's
Veulens
Dekhengsten
Lusovision
Links / Adressen
Contact
Nieuws

Februari 2024

Quejuxto 'geland'

Onze prachtige PSL Quejuxto, alias Jux, is inmiddels helemaal ingeburgerd op De Traai.
Hij heeft, na de verhuizing vanuit Portugal en de castratie, ruimschoots de tijd gekregen om bij te komen, en is vanaf half februari weer rustig onder het zadel. Het is een ongelooflijk lief en eerlijk paard met een 'sensible mind'. Dit verstandige, hoogbenige, grote, jonge juweeltje - die op 1 april (geen grap) pas 4 wordt - krijgt bij ons alle tijd om zich fijn te ontwikkelen.
Jux is te koop - hij gaat iemands leven ECHT compleet maken!

Februari 2024

Ontmoeting met vriendin Caya


Volledige rust in de groep
Cerro AP verhuist

Toen PRE ruin Cerro maanden geleden op ons pad kwam wisten we een ding zeker... we moesten hem helpen! Kortom, een knap, jong, super vrolijk en vriendelijk paard met een rugzak die toch al het een en ander had meegemaakt en die niet begrepen werd.
Na maanden van intensieve zorg, aandacht en vooral het naar hem luisteren hebben we hem kunnen bevrijden van een hoop ballast en is hij op Valentijnsdag 14 feb, verlicht, mentaal en fysiek in balans, en met een véél kleiner rugzakje verhuisd naar een schitterende kleinschalige paddock paradise in Bemmel. Inmiddels is hij goed opgenomen in de groep en lacht de toekomst hem toe. Wij wensen Wanda en haar dochter ontzettend veel plezier en geluk met deze bijzondere hartendief.

December 2023

Theo & Gaby join in wishing you a Merry Christmas and a happy and prosperous 2024

November 2023

Breaking news!
Het werd tijd voor AKTIE!

Lusovision heeft deze ultra knappe kerel aangeschaft! Quejuxto word op 1 april 4 jaar oud, is groot 168cm, heel goed gefokt (uit sterke ouderlijnen), sterk, lief en nog héél veel meer!
We kijken na 15 november enorm uit naar zijn komt!
Hij loopt al simpel en vol vertrouwen onder het zadel en zal bij ons in Leersum de volgende stapjes als rijpaard mogen maken.
Voor deze kanjer gaan wij, als hij eraan toe is, rustig op zoek naar zijn ultieme plek en mens.
Hogere prijsklasse.
Quejuxto is gecastreerd en gekeurd en komt direct van zijn fokker.

Juli 2023


Regento verhuisd

Na een heerlijk jaar bij maatje Sol van Leonne Holthuizen te hebben gestaan is Regento in april verhuisd naar De Lindehoeve opfok in Emst.
Hij staat daar in een prachtig koppel van een stuk op 20 twenters en heeft daar helemaal z'n rust en z'n plekje gevonden. Hij is lief, groot en zachtaardig en beweegt nog steeds als een kanon.
Met regelmaat gaan wij kijken en hij weet precies bij wie we zijn. Super fijn dat hij zo sociaal mag opgroeien.

Juli 2023


Full colour kwartaalblad "Revista" is te bestellen

Het juli nummer van ons full colour kwartaalblad "Revista" is los te bestellen. U kunt ook kiezen voor een abonnement op dit leuke special interest magazine; dit kost u slechts 40 euro.
Stuur een mail met uw wensen naar Revista@lusitanovrienden.com

Mei 2023
Veelbelovende jonge Lusowarmblood merrie Olympia

Op 10 mei is onze veelbelovende jonge Lusowarmblood merrie Olympia, na een zeer grondige keuring op de Faculteit Utrecht, verkocht en direct verhuisd naar een heerlijk 5 * huisje.
Olympia gaat een prachtige toekomst tegemoet bij Jessica van Rheenen. We wensen Jessica ontzettend veel plezier (en later sportsucces) toe met deze talentvolle, knappe, super lieve en wijze merrie!

Oktober 2022


Iberisch Festival

Wat hebben we genoten op 1&2 oktober j.l in Ermelo! Niet alleen was het een onvergetelijk evenement maar onze paarden hebben het ook nog eens uitstekend gedaan. Nordeste do Pilar, plaatste zich op zaterdag, in de jonge paarden rubriek van de MCI, voor het EK in België en won op zondag de klasse 'gereden ruinen'. De nog groene Laranja do Lambujal werd op de Internationale Lusitano keuring opgesteld als beste merrie in de gereden merrie rubriek. Inmiddels loopt ze bij Theo ook voor de wagen en wordt ze steeds zekerder onder het zadel. Kortom, twee kwaliteitspaarden met de nodige potentie.

September 2022


Mooie jubileum editie

Medio september, ruim voor het Iberische Festival ter ere van 25 jaar "Lusitano Vrienden Nederland", viel de laatste "Revista" bij leden en abonnées op de mat.
Leden van de LVN krijgen het blad gratis, maar het is ook mogelijk om een los abonnement te nemen op dit full colour special interest tijdschrift.
Kijk hiervoor op de site www.lusitanovrienden.com

Augustus 2022


Prachtige match

Eind augustus brachten wij onze knappe, ultra lieve Lusitano merrie Odeceixe naar haar nieuwe eigenaresse in Haarzuilens.
Wij wensen Nikita van Emst geweldige jaren toe met dit uitzonderlijk vriendelijke en mensgerichte paard.
Paard en eigenaresse hielden vanaf dag één van elkaar... wat voelde dat goed!

Juni 2022
Erkenning na jaren lange inzet

Op 18 juni jl, tijdens de ledendag van de vereniging Lusitano Vrienden Nederland, is Theo benoemd tot erelid van de LVN. Al ruim 25 jaar volgt hij het reilen en zeilen van onze mooie Lusitano vereniging, na de oprichting de eerste 10 jaar als voorzitter en daarna altijd betrokken in een adviserend rol op de achtergrond. Theo was enorm verrast en heeft het niet zien aankomen. Het bestuur van de vereniging was het er unaniem over eens, een erelidmaatschap in ons jubileum jaar kon niet uitblijven!

April 2022


Regento een jaarling

Onze knappe Regento is veulen af! Hij ontwikkelt zich super goed samen met zijn maatje Sol in Ravenstein. Het is een vreselijk lief, zachtaardig en bescheiden ventje die al 150cm meet. Naast zijn fluweel zachte karakter is zijn beweging indrukwekkend. Zijn overstap is enorm en zijn draf zó verend, lichtvoetig en ruim dat je er eindeloos naar kunt kijken. Wat een belofte voor de toekomst!

Oktober 2021


Ledendag in Leusden

Wat was het leuk om een korte demo met uitleg "Jonge paarden trainen" te geven op de ledendag in Leusden! Voor deze gelegenheid had ik de vierjarige Nordeste meegenomen die pas een paar maanden bij ons is. Wat een ster is dit paard, een toonbeeld van rust en vertrouwen, netjes geconcentreerd om zijn amazone, welwillend en blij... meer mag je niet verwachten van een jong paard - zo mooi fysiek en mentaal in balans.

Oktober 2021


Wat doen ze het geweldig in het span samen, de merries Etna en Holanda

Op 24 oktober jl, tijdens de ledendag van de LVN, namen ze deel aan de 3 uur durende puzzelrit op Landgoed Den Treek - Henschoten. De kans is groot dat een van deze bruintjes in 2022 gedekt zal worden.

September 2021


Internationale Lusitano keuring 2020

Wat deden ze het fantastisch! Amazone Nancy Faas presenteerde Holanda keurig in de rubriek 'gereden merries' tijdens het Lusitano Festival in Lunteren op 26 sept. Jl. Holanda liet zich netjes bewerken en haar fijne gangen kwamen goed tot uiting. Nancy en Holanda mochten zich als tweede opstellen na de beoordeling van keurmeester Rui Rosado.

Don Inacio won, met amazone Sanne Frijn in het zadel, net als in 2019 de rubriek 'gereden ruinen'.

Augustus 2021


Nieuw paard bij Clairmont Stables

Eind augustus was hij er eindelijk, onze nieuwste aanwinst, de jonge ster, Nordeste do Pilar.
Wat een schat van een dier! Met zijn 4,5 jaar en ruim boven de 160 cms, is het al een hele knappe complete kerel.
Deze prachtige Lusitano ruin heeft een heerlijke 'innerlijke basis-rust', vertrouwt de mens volledig & onvoorwaardelijk en is bijzonder goed geaard.
Wij zullen hem in Leersum voorzichtig doorrijden om vervolgens met de groots mogelijke zorg 'zijn mens' te helpen in het schitterende proces van eenwording.
Nordeste is geïmporteerd door Lusovision en zal in een hogere prijsklasse vallen.

Augustus 2021


Regento is drie maanden - hét moment om te evalueren

Conclusie: Hij ontwikkelt zich super!
Wat heeft de combinatie Dejanira x Diplomát voor een schitterend veulen gezorgd!

Juni 2021
Met liefde overgedragen

Op 23 juni j.l. is Larry verhuisd naar zijn forever home drie dorpen verderop! We wensen Marloes heel veel plezier - én een lang en gelukkig leven- toe met deze bijzonder wijze ziel. Wat staat deze 5 jarige Luso-warmblood zeker en ongecompliceerd in het leven. Het was een genot om hem op stal te hebben gehad. Zelf heb ik het jonge paarden traject bij Emiel Voest met hem doorlopen, loopt hij super aan de dubbele longe (ook in menpositie), is hij dressuurmatig nog mooier bevestigd en is hij ook heerlijk buiten te rijden.

Mei 2021


Welkom Regento!

Op 2 mei, net voor de klok van 24.00 pm, schonk mijn geweldige merrie Dejanira, het leven aan een kerngezond groot hengstveulen.
Het mooie aan dit verhaal is dat zijn grootvader Governo in mijn bezit was en Diplomát (de vader van Regento en zoon van Governo) mijn eerste zelf gefokte Lusitano is. Regento is met zijn prachtige genen voor ons de ultieme Lusitano baby.

Mei 2021
Mooie herinnering en een van de hoogtepunten van vorig jaar

Holanda opgenomen met maar liefst 74,3!

April 2021


Welkom Oeste de Portugal

Wat zijn we blij met dit ontzettend vriendelijke, eerlijke, grote, knappe 'puppy paard'. Eind maart werd hij bij ons drie en tot onze vreugde heeft zich boven verwachting snel aangepast. Iedere dag krijgt hij een klein simpel levenslesje te verwerken - niets fysiek belastend -  maar eenvoudige dingen, die, mitst correct vroeg aangereikt en aangesneden, straks de transitie naar rijpaard veel eenvoudiger zal maken. Denk aan boswandelingen aan de hand, kennismaken met verkeer en andere weggebruikers, een singel en een bitje, loswerken "Voest style" non verbaal en het leren van stem commando's.

November 2020
Nog even geduld

Dit charmante ventje staat in Portugal te wachten tot hij naar Leersum kan komen. Hij is niet groot in cms, maar beweegt als een heeeele grote... zo leuk!

Oktober 2020
"Dit voelt bijna als het krijgen van een onderscheiding" Theo Pennings

De 8 jarige dochter van Phoenix en Piela gaf haar visitekaartje af op de Internationale keuring te Bunschoten op 11 okt j.l.
Met een eindscore van 73,3 was zij, met een prachtige cijferlijst, de hoogste gepunte Nederlands gefokte Lusitano merrie.

Ook in de gereden ruinen rubriek was er succes. Don Inacio de Portugal - in eigendom van combinatie Pennings&Vegelin, afgericht door Gaby - mocht de eerste prijs in ontvangst nemen.

Klik hier om het artikel te lezen.

Juli 2020
Fabulous horses for fabulous people

Wat hebben we in de afgelopen 12,5 jaar al veel mensen ontzettend blij kunnen maken met bijzondere, passende en kwalitatief goede Lusitano paarden!
We mogen concluderen dat we een zeer succesvol 'klein bedrijf' zijn geworden en hoewel wij groeien willen we vooral 'klein blijven'; werkend vanuit passie en gevoel met veel persoonlijke aandacht voor iedere individuele klant, kijkend en luisterend naar ambities en wensen en opererend in transparantie en zorgvuldigheid in de zoektocht naar de perfecte paarden-partner. Prachtige mensen en prachtige paarden hebben wij mogen leren kennen!

Juli 2020
Ludovico do Pilar

Wat een engelachtig paard is Ludovico do Pilar!

Juni 2020
Wij vieren feest, LUSOVISION bestaat 12,5 jaar!

Wij willen hierbij een ieder die ons de afgelopen jaren in hun zoektocht naar hun perfecte Lusitano, in de arm heeft genomen, van harte bedanken! Wat hebben wij (samen met jullie) toch prachtige, unike passende paarden gevonden en kunnen importeren. Maatwerk met een zeer persoonlijke aanpak is en blijft onze core-business! Zomaar een Lusitano vinden is het probleem niet , maar juist 'die perfecte paardenpartner' vinden voor die specifieke klant, is voor ons al jaren de grote uitdaging en een schitterend stukje werk waar wij enorm veel plezier, energie en voldoening uit halen. Ook de consulten en de dierbare blijvende contacten die hier uit voorvlooien zijn voor ons een bron van vreugde. Geef ons een heldere opdracht, en wij gaan na persoonlijk advies, met de grootst mogelijke zorgvuldigheid aan de slag om uw droompaard te vinden, want dit werk ligt ons nauw aan het hart! Indien gewenst bieden wij ook bijbehorende diensten aan; denk aan het regelen van aankoop keuringen, castratie en transport.
Wij danken u nogmaals hartelijk voor het in ons gestelde vertrouwen. De toekomst heeft nog veel moois in petto!

Theo Pennings & Gaby Vegelin

Mei 2020


Quota VvC 3 alweer 3 maanden

Door de Corona situatie heb ik extra veel tijd gehad voor onze kleine Quota. We wandelen door het bos, gaan bij geïsoleerde ouderen op bezoek en spelen bij de buren. Inmiddels kunnen we wel stellen dat het een uitermate lief en makkelijk veulen is die zich ook nog eens ontwikkelt tot een knap Lusitano meisje. Ze is ontwormd, geeft haar vier voetjes op commando en is al bij de hoefsmid geweest. Wat een vreugde geeft zo'n veulen!

Februari 2020
10 februari 2020

In de vroege avond van 10 februari jl, schonk mijn super-merrie Dejanira, het leven aan een springlevend en kerngezond merrieveulen.
Hoewel het erg onstuimig weer is kunnen moeder en kind toch dagelijks even naar buiten om de beentjes te strekken. Ik ben dolgelukkig met dit pittige vlugge dametje.
Ik noem haar Quota VvC. Dank je wel Déja voor dit prachtige cadeautje!

Januari 2020
2020 gaat voortvarend van start

Omdat het momenteel een grote uitdaging is om gezonde, vriendelijk, onbedorven, gereden Lusitano's te vinden voor normale budgetten, hebben wij alvast geïnvesteerd in een bijzonder leuke twee jarige hengst. Oeste is gefokt door onze vrienden van de Monte de Portugal en zal daar blijven tot hij drie is. Theo heeft van dezelfde stoeterij Josefina de Portugal op stal staan, en Gaby Don Inacio de Portugal. Verder zijn Fiuza de Portugal, Email de Portugal, Noehbron de Portugal en Oeiras de Portugal in Nederland geplaatst bij fantastische baasjes waar ze wandelende reclame zijn voor ons bijzondere Lusitano ras. Oeste blijft te koop voor de juiste persoon. Een fijne en niet onbelangrijke bijkomstigheid: Oeste is röntgenologisch 100%!

December 2019
  Wat is het fijn om met zo'n testimonial het jaar af te kunnen sluiten!

"Is vertrouwen niet het allerbelangrijkste als je een paard wil kopen? Vertrouwen in de persoon die bemiddelt bij een belangrijk en groot besluit: een nieuw paard voor het leven. Gaby heeft voor ons voor de tweede maal de juiste Lusitano gevonden.

Het gemak, de kundigheid en de integriteit waarmee ze een match maakt is enorm waardevol. Het geeft je als potentiële koper de rust om je op het aangeboden paard te richten. Geen druk, openheid van zaken en bereid om in oplossingen te denken;
Een ultieme voedingsbodem om je onder te dompelen in de liefde voor deze bijzondere paarden.

Dankjewel Gaby voor de gastvrije ontvangst, de lessen en soepele samenwerking".

Oktober 2019
Onze nieuwe ster Huri

Eind oktober kwam hij, na een voorspoedige reis van slechts drie dagen aan op De Traai, onze nieuwe ster Huri. Na de mooie grote merrie Ibis hebben we weer een wereld paardje op stal! Blakend van gezondheid, evenwichtig, mooi klassiek type met hele goede gangen... en oh zo lief en mensgericht. Welkom in Nederland prachtig paard.

September 2019
Wat een plaatje!

Wat een geweldig paard is het toch! Of het nou strandritten zijn, werk tussen de witte hekjes óf voor de wagen... alles kan met Etna! Veelzijdigheid ten top. Op de foto met haar vaste amazone Jacqueline van Duijn.

Augustus 2019


Ibis heeft haar 'forever home' gevonden

Half augustus werd onze Ibis met een prachtige rapport en 'clean x-rays' opnieuw goedgekeurd.
Dierenarts Justin Maarse bekijkt met de dolgelukkige nieuwe eigenaresse Renske Olthof, nog een keer aandachtig alle röntgen beelden en geeft uitleg.
Een week later werd deze geweldige merrie door Renske en haar dochter Salome opgehaald en vertrok ze naar Friesland.
Hier doen we het voor: Geweldige paarden zorgvuldig koppelen aan bijzondere mensen!

Juli 2019


Welkom!

"This is quite a tight fit" riep Gemma van John Parker International, toen ze vakkundig haar grote vrachtwagen achterwaarts onze smalle oprit in manoeuvreerde.

6 jaar geleden zagen we haar voor het eerst, en wat was ik onder de indruk van haar gevoeligheid, haar elegantie en haar geweldige lichtvoetige bewegingen. Haar fokker wilde haar toen niet verkopen. Toen ze opeens deze zomer beschikbaar kwam hoefde ik geen minuut na te denken! Welkom Déja (vu) Naast Felicidade do Solar heb ik nu een tweede fantastische merrie op stal staan!

Mei 2019
Wat een rijkdom!

Eens in de zoveel tijd maken ze samen een grote buitenrit, de "Pennings paarden" en hun amazones.
Op de foto ziet u zes zuivere Lusitano merries in leeftijd variërend van 5 tot 23 jaar.

Maart 2019


Osiris

Dit is niet zomaar een veulen, maar een dochter van onze prachtige hengst en mijn zielsverwant, Phoenix. Osiris is gefokt door Noor van Ham, ...en ik ben helemaal verliefd!

Maart 2019

Januari 2019

Update Ibis

Ibis is inmiddels een maand in Nederland en is goed geacclimatiseerd. Ze moest even wennen aan het nieuwe ritme en het Nederlandse klimaat maar onder het zadel en in de omgang is het een zeer ongecompliceerd en erg leuk paard! Mocht u een fijne, grote, volbloed Lusitano merrie zoeken voor sport en fokkerij, dan boft u want dit mooie paard is te koop.

Januari 2019

Josefina de Portugal

2018 was het jaar dat Josefina door Lusovision werd aangekocht en naar Nederland kwam. Ze kreeg een prachtig merrieveulen en werd in september met een mooie cijferlijst opgenomen in het volwassen boek - LA- van de A.P.S.L. Duidelijk lichamelijk sterker, volwassener en metaal stabieler was de tijd rijp om haar voorzichtig in te rijden. Medio januari 2019 kunnen wij melden dat onze knappe grote bruine merrie, keurig onder het zadel loopt.

November 2018

Ibis bereidt zich voor op de reis naar Nederland

Door de chaos op de Franse autowegen is het transport van Ibis één week uitgesteld. In Portugal hebben ze deze extra tijd optimaal benut door haar te laten wennen aan een dekentje. Dit maakt de overgang naar het Nederlandse klimaat straks veel eenvoudiger. We verheugen ons op haar komst!

November 2018

Update Felicidade do Solar

We zijn er uit; Felicidade is te bijzonder om te verkopen. Na uitvoerig overleg hebben we besloten om haar zelf te houden en haar uit de verkoop terug te trekken. Met haar super fijne karakter, stokmaat van 166 cm, aansprekende type, ras, uitstraling en opgenomen met maar liefst 75% in het volwassen boek van de APSL is deze merrie een juweeltje. Wij voelen ons rijk met dit boeiende paard op stal!

September 2018
  Oralia liefdevol gespeend

Begin september is Oralia liefdevol gespeend. Het is een sterk, lief en mensgericht veulen. Door het goede voorwerk bij Noortich in den Houthe, was de breuk tussen moeder en dochter gelukkig niet traumatisch.
Moeder Josefina de Portugal, werd keurig op de presentatie voor opname in het volwassen boek van de A.P.S.L, voorbereid door Ellis van Kampenhout. Met rust en respect stelde zij de merrie voor. Josefina is met een mooie cijferlijst goedgekeurd voor de fokkerij, en werd als eerste opgesteld in de rubriek '4 jarige merries' aan de hand.

September 2018


Felicidade do Solar heeft een ware metamorfose ondergaan

Felicidade do Solar heeft de afgelopen maanden een ware metamorfose ondergaan. Dat het hier om een bijzondere merrie gaat was ons meteen duidelijk, maar op de keuring overtrof ze al onze verwachtingen! Eerste geplaatst in de rubriek gereden merries ( al was ze behoorlijk onder de indruk van de evenementenhal ) met zeer lovend commentaar van de keurmeester. Als de galop beter uit de verf was gekomen had de keurmeester haar beloond met een zilveren medaille. Prachtig om te zien hoe deze bloem zich steeds meer opent!

September 2018
Leuke gasten

Voorafgaand aan de keuring waren twee rijpaarden van Christine Nevejan uit Rennes Fr, bij ons te gast op "De Traai". Wat een fantastische vrouw en gepassioneerde fokker! Ze had een paar ochtenden geboekt om samen met Gaby dressuurmatig te trainen. Het was zo'n succes dat er voor volgend jaar weer een week ingepland is.

September 2018
Herplaatsing

We hebben een paar hele kwaliteitsvolle zuivere Lusitano ruinen in de herplaatsing gekregen. Mocht u een goed paard zoeken of iemand weten die op zoek is naar zijn/haar droompaard, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Deze paarden zijn niet te vinden op onze site omdat ze discreet in de stille verkoop aangeboden worden.

September 2018
Fascinante verhuist

Op 16 sept j.l. was het zover, Fascinante naar zijn nieuwe eigenaresse in Groenekan. Wat een bijzonder paard is het toch; zo evenwichtig, knap, super getalenteerd en zo vreselijk lief en mensgericht! Het zal hem aan niets ontbreken bij Mariska Varekamp. Fascinante zal met zorgvuldigheid en kunde verder dressuurmatig worden opgeleid maar zal ook regelmatig op buitenrit gaan en blootgesteld worden aan allemaal andere leuke dingen.
Hij zal deel uit gaan maken van een groep van 4. We hebben lang gezocht naar het perfecte baasje, maar kunnen nu volmondig zeggen "We hebben haar gevonden!"....en daar doe je het voor, special horses for special people!

Augustus 2018


We zijn trots!

Oralia heeft zicht ontwikkeld tot een prachtig sterk zelfverzekerd meisje met een bij 'donker valk' jasje. Begin september zal ze opgehaald worden door haar nieuwe eigenaresse Ilse van Soelen. Haar moeder Josefina de Portugal zal op 23 september aangeboden worden ter opname in het LA op de Internationale Lusitano keuring te Ermelo.

Mei 2018
Osiris

Bolle Roos was 9 dagen over tijd, maar haar veulen van Phoenix was tot in de puntjes afgewertkt! Met grote poelen van tevredenheid en trots kijkt Roos naar haar mooie dochter. Gefeliciteerd Noor van der Ham met dit wonderschone veulen.

April 2018
Horizonte

Liefde op het eerste gezicht was het, Natasja en Horizonte. Wat voelen wij ons gezegend dat de wegen van Natasja en Horizonte elkaar gekruisd hebben....het moest gewoon zo zijn! Op zondag 22 april verliet hij zijn 5 ***** stal op 'De Traai' om intrek te nemen in zijn nieuwe 5***** stal in Heijningen. Het zal hem werkelijk aan niets ontbreken hetgeen het afscheid verzacht. Jullie gaan elkaar erg gelukkig maken, dat weet ik zeker!

April 2018
Duquesa heeft een nieuwe eigenaresse.

Na een uitgebreide klinische en röntgenologische keuringen verhuisde Duquesa op maandag 17 april van Noordwijkerhout naar Baarn. Willy Drost is haar nieuwe baasje. Wil zocht een paard waar ze 'alles mee kon', een echte allrounder,.....en dat is Duquesa. Dressuur, strand en duin ritten, WE en het aangespannen rijden, ...mogelijkheden onbegrensd!

Maart 2018

Februari 2018


Pracht combi

In april wordt uit deze mooi bruine schoonheid een veulen verwacht van onze knappe bruine hengst Phoenix. Wat duurt het wachten lang!

Januari 2018
De jeugd heeft de toekomst

Hoe fantastisch is het voor een kleindochter die paardengek is dat haar grootvader Lusitano's heeft?! Met enige regelmaat rijdt Theo met zijn kleindochter Sofie, en de 22 jarige Andrade merrie Piela, naar Leersum voor les. Sofie zit al keurig in balans, heeft zachte gevoelige handen, stille benen, en is super leergierig. Prachtig om haar te zien denken en voelen en om een steentje bij te mogen dragen aan de ontwikkeling van dit talentje in de dop.

Januari 2018
Getalenteerde vriend voor het leven!

Ons verkoops paard Fascinante ontwikkeld zich tot een waar juweeltje!
Deze volbloed Lusitano ruin is echt een gummie bal - hij is niet de grootste, maar beweegt wél als een grote! Z'n stap is zeer ruim te noemen met wel 30/40 cm overstap, z'n draf is taktmatig en soupel met veel schoudervrijheid en een rechte beweegingsafloop en in de galop dekt hij prachtig bodem en toont hij veel balans en uphill tendency.
Fascinante doet z'n naam eer aan! Gereden foto's volgen.

December 2017
2017 was het jaar van:
 • Het importeren van een aantal geweldige Lusitano's.
 • Het afscheid van één van de eerste Lusitano merrie's in Nederland- en Theo's 'all time favorite' - de fantastische Isca. Deze grande dame is 27 jaar geworden.
 • Het afscheid van onze prachtige zachtaardige en zeer rastypische fokmerrie Óla - aan de gevolgen van de ziekte van Cushing.
 • De verkoop van de charismatische en immer hard werkende 'spetter' Emblematico aan Duijff Sport Horses.
 • De verkoop van ons deel van de talentvolle hengst Fial aan Bo Nolten.
 • Het probleemloos inspannen van Duquesa en Holanda.
 • Veel oriënterende gesprekken met fantastische nieuwe Lusitano liefhebbers.
 • Doorlopend kennis overdracht op het gebied van training volgens de klassieke leer.
 • De aankoop, door Lusovision, van de grote jonge merrie Josefina de Portugal. (Caseta de Portugal x Samagaio AR)
 • Het dekken van een aantal merries door Phoenix en Diplomát.
 • Veel gezelligheid en bedrijvigheid op "De Traai".
 • Succesvolle clinics met Bento Castelhano.
 • Het jureren van veel mooie wedstrijden.
 • Het 'bijzitten' tijdens Subtop wedstrijden Lichte Tour.

December 2017

Oktober 2017
Welkom in Nederland

In oktober kwam de kleine Nohebron de Portugal naar Nederland. Een prachtig avontuur voor Angelique Broekhuizen, die zich zijn trotse eigenaresse mag noemen. Als een kleine prins heeft hij gereisd, zo stoer! De komende jaren mag hij groot en sterk worden bij Veldhuizen Stables in Nigtevecht.

November 2017


Horizonte

Onze Horizonte is enorm opgeknapt! Hij kwam schraal en slap uit Portugal, maar daar is nu helemaal niets meer van te zien. Weidegang, vier keer in de week lekker werken, tandarts, smid en veel aandacht hebben hun vruchten afgeworpen. Horizonte is een paar maanden echt een knap paard geworden. Zó ongecompliceerd zie je ze maar zelden.

Oktober 2017
6 jarige Galhardo

Een prachtige foto ontvingen wij van de 6 jarige Galhardo, zoon van Phoenix en Xana. Wat zien wij in zijn expressie veel van vader Phoenix en grootmoeder Isca terug!

Oktober 2017
Emblematico

In september werd Emblematico, die wij samen met team BDN in bezit hadden, verkocht aan Duijff Sport Horses. Bastiaan de Recht heeft deze talentvolle spetter in training en zal hem opleiden tot het hoogste niveau. Op naar perfecte harmonie en mooie scores tussen de witte hekjes! Geweldig spannend allemaal!

Augustus 2017
Favorito naar Nederland

Eind augustus kwam Favorito naar Nederland. Hij kwam in een super conditie aan, keek eens rond op "De Traai", nam een hap van het malse Nederlandse gras.....en was THUIS! Wat een wereld paard; groot met veel 'bot', vriendelijk, respectvol, meewerkend, stoer en vreselijk knap.
Holland is weer een Lusitano juweeltje rijker.

Augustus 2017
Isso naar trotse nieuwe eigenaresse

Begin augustus kwam de jonge - inmiddels ruin - Isso aan bij zijn trotse nieuwe eigenaresse Ilona Heusschen.
Haar droom kwam uit, een eigen Lusitano op mee te groeien en zelf op te leiden. Isso heeft een prachtig 'sport model', drie uitstekende gangen en een heerlijk open karakter. Isso heeft als vader de witte Alter Real hengst Sino en is hiermee een halfbroertje van onze eigen Fial.


Augustus 2017
Fuente ontwikkelt zich bijzonder goed

Fuente, dochter van Phoenix, ontwikkelt zich bijzonder goed.
Waar komt die snoezige bles vandaan?

Juli 2017
Het verstopte veulen

Op 1 juli j.l werd de KWPN merrie Tara, van Celestine Hiddes, moeder van een dochter van Phoenix. Het was voor iedereen een gigantische verrassing aangezien Tara vorig jaar 'niet drachtig' werd gescand! Dit bijzondere verhaal willen wij graag met jullie delen: Celestine vond haar merrie dit voorjaar toch wat dikker dan normaal en haalde de dierenarts erbij. Bij het opvoelen trof de gespecialiseerde paarden gynaecoloog niets aan. Tara's eigenaresse bestelde voor de zekerheid nog een zwangerschaps test op het internet en tot haar stomme verbazing verscheen het woord DRACHTIG op het venster. De dierenarts was met stomheid geslagen en deed nogmaals een inwendig onderzoek, en ja hoor, toen stuitte hij op een veulentje! ?

Juni 2017
Omdat bloed kruipt waar het niet gaan kan...

Wie zou er in deze vrachtwagen staan?

Juni 2017


Wondermooi!

Op 14 juni werd de grote Unico dochter, Fiuza de Portugal, afgeleverd bij haar nieuwe eigenaresse in Limburg. Wonderbaarlijk hoe mooi een match soms kan uitpakken. Fiuza is met liefde opgenomen in haar nieuwe gezin en zal in de loop van 2018 met Kees, Chantal en de kinderen mee verhuizen naar Frankrijk. Dank voor je vertrouwen Chantal!

Juni 2017
Wat heb ik genoten van mijn knappe Diplomát dit voorjaar

Mei 2017
Hábil do Cisne

In mei kwam de jonge Hábil do Cisne naar Leersum. Wat een uitzonderlijk fijn jong paard! Intelligent, mooi, groot, kalm en vertrouwensvol.
Amper een week later stapte hij probleemloos de trailer weer in naar zijn 'forever home' en eindbestemming in Elspeet. Wout Anthony Overbeeke is de gelukkige nieuwe eigenaar van dit prachtpaard. Hier drinkt hij in de tuin uit de regenton terwijl zijn baas geamuseerd toekijkt.

April 2017

Maart 2017
Onze vier goedgekeurde hengsten

Dit seizoen bieden wij onze vier goedgekeurde hengsten aan voor de dekdienst. Diplomát, Don Inacio de Portugal, Phoenix, en Emblematico.

Mocht u interesse hebben in een van deze pracht paarden stuur dan een mail naar t.pennings@zonnet.nl of gaby.vegelin@lusitano-paarden.nl

December 2016

Edyjoca


Emblematico


Diplomát


Gaiato en moeder Óla


In functie
2016 was het jaar van:
 • Het volledige herstel van onze parel Diplomát, van een nare gecompliceerde lengte scheur in de diepe buigpees.
 • Het winnen van Diplomát van het konings nummer - gereden hengsten 5 jaar en ouder - op de Internationale Lusitano keuring in september!
 • De verkoop van een van mijn liefste Lusitano merries allertijden, Edyjoca do Parisol, aan Anette Heusschen.
 • De derde jeugd van Phoenix.
 • De terugkomst van Holanda uit de Eifel opfok. Wat een vreselijk mooi en lief paard is er uit de combinatie Phoenix x Piela gekomen.
 • Het probleemloze inrijden van Holanda.
 • De leerzame en gezellige clinics met Bento Castelhano.
 • Het inspannen van Lusitano merrie Duquesa.
 • Het adviseren en bijstaan van veel bijzondere mensen in hun zoektocht naar een passende Lusitano.
 • Het wederom maken van vier mooie Revista's voor de vereniging Lusitano Vrienden Nederland.
 • Het jureren van veel super mooie (selectie)wedstrijden en kampioenschappen.
 • Het overdragen van kennis aan fantastische leerlingen.
 • De aankoop (samen met Team BDN) van Lusitano talent Emblematico.
 • De aankoop (samen met Team BDN)- medio 2016, van de grote imposante Lusitano hengst Fial. - wat een powerhouse is dit paard!
 • De herplaatsing - voor derden - van een tiental geweldige Lusitano paarden.
 • De goedkeuring voor de dekdienst van onze charismatische Emblematico.

December 2016
Wat een bijzonder paard is Holanda!

December 2016

November 2016
Prachtige herfst ritten

Wat hebben we de afgelopen 6 weken een prachtige herfst ritten gemaakt. Hier samen met Angelique en Bojador.

September 2016
Trots op Furabolos

Wat heeft Bolos zich mooi ontwikkeld de afgelopen maanden. Mentaal is hij veel stabieler geworden, fysiek zit er veel meer 'vorm' in, en ook in de sport is hij, onder Clairmont Stable medewerkster Angelique Hofs, een knappe verschijning.

September 2016

September 2016
Steeds meer Lusitano talent voor Nederland

Naast onze eyecatcher Emblematico, hebben wij, samen met team BDN, nu ook de 6 jarige hengst Fial aangekocht. Deze indrukwekkende zoon van Sino is een zogenaamd 'upcoming sport horse'. Hij is met zijn grote stokmaat en fantastische gangen een prachtig project om in te investeren. Hij wordt rustig opgeleid door Bo Nolten onder begeleiding van Emmelie Scholtens, die nu beide hengsten onder haar hoede heeft. Dit is een win, win, win situatie: TOP lusitano sport talent met een TOP jonge talentvolle amazone en een TOP trainer!

Juni 2016
Edyjoca verhuist

Op donderdag 9 juni is mijn merrie Edyjoca rontgenologisch en klinisch gekeurd op de Lingehoeve te Lienden.
Wat gedroeg ze zich voorbeeldig, en wat was ze geduldig, verdraagzaam en lief!
Met een fantastisch medisch rapport mocht ze met haar nieuwe eigenaresse Annette Heusschen mee naar Dongen.
We wensen Annette een prachtige toekomst toe met deze uitzonderlijke lieve, sociale, talentvolle barokke Lusitano merrie.
Op de foto maakt ze kennis met de Lusitano ruin Zloty van Nel Koekkoek, die wij zes jaar geleden importeerde....soort zoekt soort.

Mei 2016
Mistico twee dagen oud

De wereld verkennen kost energie! .......even een siesta.

Mei 2016


Welkom Mistico!

Op 18 mei, een week eerder dan uitgerekend, schonk Nyske het leven een een prachtig veulen; Phoenix heeft er een zoon bij! Een kopie van paps! Hij is groot, stoer en bijzonder ondernemend. Hij heeft een diep bruin kleur, tegen zwart aan zonder aftekeningen. Moeder en zoon maken het goed en staan overdag heerlijk in de kraamweide.

Mei 2016


Eifel bezoek

Op 7 mei j.l ben ik naar Duitsland gegaan om Holanda exterieurmatig te beoordelen. Deze inmiddels 4 jarige Lusitano is de leidende merrie van een grote kudde en heeft zich in de Eifel mooi ontwikkeld.
Als je kritisch kijkt, wat je als fokker altijd moet doen, zijn er een aantal 'puntjes van aandacht', maar die verdwijnen als sneeuw voor de zon als deze merrie gaat bewegen.....wat een kracht en een ruimte!

Theo Pennings

Mei 2016

Jantine van Veldhuizen / Zamora
De barokke dressuur wedstrijd van 14 mei aanstaande op 'De Traai' zit vol

U kunt uiteraard nog op de reservelijst voor het geval er combinaties uitvallen. gaby.vegelin@lusitano-paarden.nl

April 2016
Bijzonder veulen op komst

Christa Verburg ment fanatiek met een vierspan Friese merries. Na een aantal jaren Arabo Friezen te hebben gefokt ging vorig jaar het roer om en werd er gezocht naar een geschikte Lusitano hengst voor een van de merries, de mooie Nyske. De keuze viel op Phoenix, die hopelijk rond 25 mei vader zal worden van een gezonde Luso-fries!

Maart 2016

Maart 2016
Portugees talent op Nederlandse bodem.

Begin 2015 vonden wij, op een van onze geweldige Portugal reizen, deze talentvolle mooie hengst. Helaas konden wij om dat moment in Nederland geen passende ruiter voor hem vinden. Eind 2015 diende Bo Nolten zich aan met de vraag of wij niet een top Lusitano voor haar wisten te staan. We hoefden niet lang na te denken... Bo moest kennis maken met Emblematico! Inmiddels staat hij alweer bijna twee maanden bij haar op stal, en wat zijn wij verrukt met de vooruitgang! We zijn zelf zo gecharmeerd van Emblematico dat Lusovision de helft van de hengst in eigendom heeft gehouden.

Februari 2016
Er zijn nieuwe items toegevoegd aan de 'spullen te koop' pagina.

Klik hier om deze te bekijken.


Februari 2016
Begin februari organiseerde Ellis van Kampenhout een WE clinic in Noordwijkerhout.

Lusitano merrie Duquesa stal, onder het zadel van Ellis, de show en liep als een doorgewinterd WE paard, moeiteloos het hele parcours.
Hoewel ze nog maar weinig ervaring heeft in deze tak van sport, lijkt ze geknipt voor dit werk.

Januari 2016
Wedstrijd debuut Furabolos

Ons verkoopspaard Furabolos vormt een mooie combinatie met Angelique Hofs.
Dit duo heeft nog weinig wedstrijd ervaring, maar wat deden ze het knap op hun eerste officiele optreden in Maarn op 31 januari!
Twee keer als derde geplaatst met respectievelijk 185 en 189 punten.

Januari 2016
Wij wensen u een gelukkig, liefdevol en gezond 2016!

We wish you a happy, healthy and sparkling 2016!

Theo Pennings & Gaby Vegelin

Januari 2016


Voor een particulier bieden wij dit prachtige Kieffer Ibero zadel te koop aan
Dit Spaanse zadel verkeert in super staat.
 • Het is een 18" met een medium aanpasbare boom (de boom kan meerdere malen aanpast worden)
 • Het zadel is recent volledig voorzien van nieuwe vulling (dus niet bijgevuld, maar geheel nieuwe vulling)
 • Het zadel is van zwart leer met zwart/blauwe stiksels
 • Er kan gewoon in lichtgereden worden.
 • Vraagprijs 895 euro.
Mocht u voor uw Iberische paard interese hebben in dit zadel, stuurt u dan een mail naar gaby.vegelin@lusitano-paarden.nl

December 2015
  Lindeza vertrekt naar het buitenland

Op 29 november is Lindeza door haar nieuwe eigenaresse Deborah Jendro, opgehaald. Na een lange reis kwam ze fit en wakker in Saarbrüchen van de trailer. Deborah, take care of this wonderful filly! We wish you all the best of luck and many many unforgettable moments with her.

November 2015
Sperma onderzoek afgerond

Einde oktober is Don Inacio naar de afdeling voortplanting van de faculteit Utrecht geweest voor de bij de A.P.S.L verplichte spermiogram. Zowel kwantiteit als kwaliteit waren perfect en hij durfde zelfs voor de tweede sprong op het fantoom te klauteren. Het rapport wordt opgestuurd naar de A.P.S.L, waarna hij officieel als goedgekeurde dekhengst in het volwassen boek zal worden bijgeschreven.

Oktober 2015


Jeitoso verandert van eigenaar

De jaarling hengst Jeitoso van Stoeterij Noortich in den Houthe, heeft in Tamara Sihombing een geweldige nieuwe eigenaar gevonden. Deze stoere, uitermate vriendelijke zoon van Piela en Verdilhão, blijft de komende jaren nog bij Stal Breukelenhof in de opfok waar hij het geweldig naar z'n zin heeft. Daarna zal hij bij Tamara alle kansen krijgen om zich te ontwikkelen tot een prachtig en happy rij/dressuur paard.

Oktober 2015
Wat was het spannend op de Internationale Lusitano keuring te Houten 4 oktober j.l!

Gaby had Diplomát ingeschreven in de gereden hengsten rubriek en Don Inacio de Portugal voor de opname keuring. Theo had zijn merries Duquesa en Etna meegenomen voor opname in het volwassen boek van het hoofdstamboek de A.P.S.L. Beide dames werden goedgekeurd en werden keurig aan de hand voorgesteld door Fabio Nunés die hier werkelijk een specialist in is. Onze 'golden boy' Don, werd met 71 % goedgekeurd en verdiende hiermee zijn dekbrevet. Het wachten op de punten was spannend, maar wij hebben altijd veel vertrouwen gehad in dit paard. 'A horse without defaults' zeiden de keurmeesters, een super karakter en mooi passend in het ras standaard...wat wil een mens nog meer! Onze spetter Diplomát had zijn dag niet. Hij was spagaat gegaan in de stal in Houten, spanning kreeg de overhand in het rijden en er zat niets anders op dan hem uit de wedstrijd terug te trekken. Volgend jaar een herkansing!
De merries Duquesa met Ellis van Kampenhout en Etna met Jacqueline van Duijn.

Augustus 2015
De droom van iedere fokker

Mijn prachtige Lindeza is verkocht naar Duitsland.
Trots en dankbaar ben ik dat zij samen met een in Duitsland gefokt Lusitano merrieveulen, het begin zal vormen van een serieuze kleine Lusitano fokkerij bij geweldig gedreven en sympathieke mensen.
Theo Pennings

Augustus 2015
Lindeza 3 maanden oud

Een werkelijk prachtig ontwikkeld merrie veulen. Kracht, uitstraling, 'body'... en een top karakter, Lindeza heeft het allemaal!

Juni 2015
Muis is dol gelukkig dat haar vriend Foxtrot weer terecht is

De kater had 10 km gelopen en zat te treuren in het asiel in Amerongen toen we hem na veel speurwerk vonden. Teckel Muis 'is over the moon' en wijkt niet van zijn zijde.Juni 2015


Anneke Nies maakte prachtige foto's van Esha en Lutetia du Fesquet


Juni 2015


Angelique Hofs en Bojador hebben een klik

Zeer dankbaar zijn wij voor de tijd, liefde en energie die Angelique in onze Bojador stop! Het resultaat is er en er lijkt een positief omslagpunt te zijn bereikt.
Medio juni maakt ze, samen met Gaby op het stalen ros, hun eerste ontspannen buitenrit.


Juni 2015
Voor Damastor do Solar was heel veel interesse

Dit super fijne ongecompliceerde, mensgerichte, uiterst correcte en waanzinnige lieve paard heeft een super fijne nieuwe familie gevonden. Bij Yvonne en Marcel Janssen (en dochters) zal het hem aan niets ontbreken en gaat hij een zonnige toekomst tegemoet.

Juni 2015
Trots op puntgaaf fokprodukt

Op donderdag 11 juni is de 4 jarige Gaiato gekeurd door DAP Krommerijnstreek.
Het resultaat: zowel klinisch als röntgenologisch PRACHTIG! 2 tweetjes en verder allemaal eentjes op 22 foto's!

Mei 2015
Wat een heerlijk paard is de 7 jarige Lusitano hengst Dom!

Hij laat zich alle luxe van 'Clairmont's Hotel' welgevallen.

Mei 2015
Equador is zeer op z'n plek bij zijn nieuwe baasjes in Kootwijkerbroek!

We wensen Pim Kemp en Mariska van Oest dan ook heel veel plezier toe met deze geweldig lieve barokke jongen. Jullie hebben er een vriend bij voor het leven!

April 2015
Welkom!

In de vroeg ochtend van 28 april, werd in Noordwijkerhout dit kern gezonde, uiterst correcte, kittige merrieveulen geboren.
De bevalling verliep voorspoedig en moeder Piela 'did a fantastic job'.
De kleur lijkt bijzonder... zou er nu eindelijk gelukt zijn om een valkje te fokken?

April 2015
Vierspan rijden

Met het mooie weer van de afgelopen tijd moest het er weer eens van komen... het vierspan rijden.
Rifa, Etna, Tulipa en Isca, werken zo mooi harmonieus samen met Theo. Grote klasse!

Maart 2015


Intensieve training

Patrice Stoop en haar Lusitano hengst Dom zijn bij ons gekomen voor een aantal maanden intensieve training.
What a pleasure to be involved!

Januari 2015

Veulen


Veulen


Veulen


In de opfok


In de opfok


In de opfok


Gaiato naar de Traai, 2,5 jaar


Licht aan het werk, 3 jaar


Onder het zadel, 3,5 jaar
Ons eigen fokprodukt Gaiato is licht onder het zadel. Op de foto is hij voor de derde keer 'los' met Angelique Hofs.
Gaiato van veulen tot 'beginnend rijpaard'

Januari 2015
Diverse nieuwtjes

In het kader van ontwikkeling en vooruitgang hebben wij Diplomát en Fabio mee laten rijden tijdens de trainings dagen van Enrique Cruces bij Stal El Paradiso.
Het duo groeide zichtbaar. Tien dagen laten wonnen ze op 18 januari in Arnhem beide M1 proeven.

15.01.2015 was een memorabele dag; onze jonge Gaiato - Óla x Zidane do Lys - heeft voor het eerst een amazone op z'n rug gehad. Wat een kwaliteit en balans toonde hij onder de ruiter!
We gaan dit voorzichtig met beleid verder uitbouwen... maar het begin is veelbelovend!

Bento Castelhano komt 7&8 feb weer naar Nederland. We hebben het zekere voor het onzekere genomen en voor dit trainings weekeinde de accommodatie van rijvereniging Nimmerdor te Leusden gehuurd.

December 2014
Merry Christmas & Happy New Year

Profoundly grateful for all the wonderful moments that we experienced this past year! &
Looking forward to the new year with fresh challenges, great friendships and further growth and refinement in many fields.

Gaby Vegelin and Theo Pennings

December 2014
Portugal reis

Na anderhalf jaar, konden wij eind oktober eindelijk een paar dagen in onze agendas vrij maken voor onze geliefde Portugal reis. Wat was het weer een genot; fantastisch gezelschap, schitterend weer en prachtige Lusitano's!

December 2014
Bento Castelhano

Wat hebben we genoten van de lessen die Bento Castelhano op 22&23 november bij ons thuis op 'De Traai' gaf. Een geweldige groep zeer gemotiveerde mensen wist hun weg naar Leersum te vinden.
Zelf heb ik weer veel gehad aan de handreikingen die ik van Bento kreeg - op naar de volgende fase in de africhting van Don! Thanks Jennifer for your help!

December 2014
Equador is weer thuis

Onze Equador is weer thuis! Deze lieve grote vijf jarige Portugese vriend is een uitermate fijne aanwezigheid op stal. Hij is dol op zijn weidegang, eten, aandacht, werken....alles vindt deze ongecompliceerde man leuk.

November 2014


Oogverblindend jasje

De paarden die door Lusovision worden geimporteerd worden tegenwoordig gehuld in een oogverblindend jasje. Eigenaren van 'Lusovision paarden' van 2013 en 2014, die nog geen deken hebben gekregen, MOETEN aan de bel trekken.

September 2014

Diplomat


Dondoca


Edyjoca
20/21 September

Wat een fantastisch weekeinde hebben wij beleefd tijdens de Internationale Lusitano keuring op het Nationaal Hippisch Centrum!
Edyjoca, die ik als veulen kocht, werd met 68,5% opgenomen in het LA van de APSL in Portugal.
Dondoca, met haar stokmaat van tegen de 170cm, deed daar nog een schepje boven op en werd met een werkelijk prachtige cijferlijst eveneens opgenomen in het LA. Maar lieft 73% werd haar eind score!
Als klap op de vuurpijl werd ons eigen fokprodukt, de 6 jarige hengst Diplomát, goedgekeurd als dekhengst! Wat is het bijzonder om nu zelf een goedgekeurde zoon van Governo in bezit te hebben. Diplomát heeft zeker de sport kwaliteiten van zijn vader geerfd en we zullen hem met de grootste zorg verder opleiden.
Wat het extra bijzonder maakt is dat het er naaruit ziet dat Diplomát de eerst in Nederland gefokte en goedgekeurde Lusitano hengst is.
We zijn trots en dankbaar voor al het moois dat deze paarden op ons pad brengen!

September 2014


Vader Verdilhão en zoon Jeitoso

Wat een bijzonder gevoel krijgen wij als wij naar Jeitoso kijken. Zou hij een toekomstige topper kunnen worden? Binnenkort dragen wij de zorg over aan Mariette Kunst van stal Breukelenhof. www.stalbreukelenhof.nl

September 2014
Isca

De 23 jarige Isca leert mijn kleindochter rijden. Isca is haar beste leermeester; safe, medewerkzaam, wijs en geduldig! Wat is het geweldig dat een ouder paard op deze manier nog in te zetten is. Ook voor de wagen is zij voor de jongere paarden een rots in de branding! Theo

September 2014
Jeitoso

Jeitoso ontwikkelt zich tot een prachtig en vitaal veulen. Eind september/begin oktober zal hij naar zijn opfok adres gaan in Nederland.

Juli 2014
Tevreden

Het is warm in Nederland en de paarden staan op een tropenrooster.
Iedereen is happy; hond, leerlingen, paarden en familie.... wat wil je nog meer?!

Juli 2014
Zomer voor de boeg

Op 15 juli is Distinto zowel klinisch als röntgenologisch goedgekeurd op 'Dierenkliniek Bodegraven'! Hij heeft zich uitmuntend gedragen en wat was iedereen over hem te spreken!
Na afloop van de keuring hebben we hem direct naar zijn nieuwe stal gebracht. Gea Van Montfoort is zijn trotse nieuwe eigenaresse; ook voor haar komt er met dit paard een droom uit.

Onze oudste zoon Christopher sluit zijn lagere school af met de rol van René Froger in de musical 'De TV Kantine'. De jongste, Timothy, leeft zich helemaal uit als Ali B.

De komende twee maanden zullen wij ons bezig houden met het keurings klaar maken van een aantal paarden en het doortrainen van de volwassen paarden. De 3 jarige Gaiato wordt een prachtig jong paard, en wordt nu zadelmak gemaakt.

Juni 2014
Trots op Andrea en Duquesa!

Theo en Truus Pennings kwamen Andrea en Duquesa aanmoedigen tijdens hun officiele WE debuut te Kootwijkerbroek. De dressuur ging werkelijk heel netjes en Andrea eindigde dan ook op een 4de plaats. In het parcours was Duquesa een beetje onwennig maar wel goed te overtuigen. Ze eindigden midden in het klassement... een puike prestatie. Er is zichtbaar progressie geboekt; de goede begeleiding die dit duo krijgt van Ton en Aletta Duivenvoorde begint z'n vruchten af te werpen. Oefenen, oefenen en nog eens oefenen en misschien is straks 'the sky the limit.' Dit was zonder twijfel een mooie eerste stap!

Mei 2014
Wat is er mooier dan twee meisjes met een veulen?

Deze foto maakte ik vanaf mijn terras van mijn kleindochter en een vriendinnetje 'in gesprek' met Jeitoso.

Mei 2014Drukke tijden op 'De Traai'

Lange leven de paraplu!
10&11 mei was de Portugese keurmeester en instructeur, Bento Castelhano, bij ons te gast op 'De Traai'.
Met maar liefst tien LVN leden per dag heeft hij met groot optimische en integriteit in de stomende regen, gewerkt aan verbeterpunten! Wat een vakman en wat een oog voor detail!
Op de foto rijdt hij even op Etna van Theo Pennings.
Op 17 mei was er weer een zeer geslaagde en uiterst gezellige barokke wedstrijd in Leersum. De zon scheen volop... echt een goedmakertje na de herfstachtige taferelen van het weekeinde ervoor.
Clairmont's Diplomát behaalde onder Fabio Nunes zijn eerste winstpunt in de klasse M1, en werd in de eerste proef ook nog eens eerste.
Midden in het ochtend programma van het concours werd ons nieuwe 'paarden pakket' uit Portugal afgeleverd, Distinto. Het moet niet veel gekker worden!

April 2014


Jeitoso

Mooi, stoer, ondernemend, nieuwsgierig en ontzettend vriendelijk en toegangkelijk.
Hij heet Jeitoso en hij is in een woord GEWELDIG!

April 2014
Welkom!

In de vroege ochtend van 5 april is Piela bevallen van een prachtig hengstveulen van Verdilhão.
Ik voel mij gezegend met dit sterke gezonde Lusitano hengstje! Wat zou een passende naam zijn en welke kleur zou hij worden? Alle lof voor mijn 18 jarige Piela die het klusje in 10 minuten klaarde.
Wordt vervolgd.

4 uur oud

April 2014
Altivo opgehaald

Op zaterdag 23 maart is Altivo opgehaald door zijn nieuwe eigenaresse. Vol vertrouwen vertrok hij in een prachtig wagentje richting Amsterdam. Hij is ontspannen en happy op z'n nieuwe stal en de berichten zijn meer dan positief! Ik ben trots op het aanpassings vermogen van dit geweldige paard en op Hester en haar dochters die opeens een hele grote Portugese vriend in hun midden hebben gekregen.

April 2014

Geschiktheid om in te vriezen

We hebben in Maart op de faculteit Utrecht het sperma van Phoenix laten testen op 'geschiktheid om in te vriezen'. Hij had meteen de eerste sprong al een indrukwekkende 'sperm count', en ook na een week in de stikstof te hebben gezeten, bleef de sperma kwaliteit prachtig na het ontdooings protocol te hebben gevolgd. Inmiddels zijn er dus porties diepvries sperma aanwezig en beschikbaar voor dit dekseizoen.

April 2014
Teckel Muis

Teckel Muis heeft op één jarige leeftijd gelukkig geleerd om bij mij te blijven in de buiten manege als ik daar bezig ben. Of ik nu rij of les geef, ze blijft keurig in m'n buurt!

April 2014
Nieuw paard in aantocht!

We hebben in Portugal vorige maand twee paarden laten keuren. Beide heren kregen groen licht op de Xrays. Onze keuze is uiteindelijk gevallen op de 166cm metende schimmel Distinto. De hengst is op ons verzoek gecastreerd en zal over een dag of 10 op transport gaan. Hierbij alvast een foto van dit fraaie paard.

Maart 2014

Prachtig gebaar!

Theo Pennings heeft zijn merrie Duquesa beschikbaar gesteld aan de Italiaanse ruiter Andrea Barbagollo van Team Moravita! Ruiter en paard vormen een fantastische combinatie en gaan zich het komende jaar verder bekwamen in de Working Equitation. Wat een prachtig avontuur.

Maart 2014


Ativo komt tot bloei

Aangezien Altivo nu zes weken in Nederland is werd het de hoogste tijd voor een fotoshoot. Geheel onverstoorbaar liep hij op de paraplu af die we juist wilde inzetten voor de mooie plaatjes. Deze fotos van een 'blij en vrij' lusitano paard willen wij graag met jullie delen. Foto's zijn gemaakt door Anneke Nies
Januari 2014

Peila

Piela groeit gestaag in omvang. We kunnen nu de weken gaan aftellen. Wat zouden we er graag even in willen kijken!

Januari 2014

Altivo

Altivo pakt het werk op Nederlandse bodem goed op. Hij is van zeer goede wil en heeft al een beetje door dat hij zich kan, en mag, verlengen in de hals. Zodra hij z'n rug correct gebruikt en licht heeft aangespannen, komen er soms wonderschone passen uit! Kortom Altivo laat zich fijn bewerken en is de afgelopen twee weken goed vooruit gegaan. Op de foto onder het zadel van onze stal medewerkster Angelique.

Januari 2014Altivo

Dinsdag 14 januari om 21:00 uur kwam hij in Leersum aan, onze nieuwste aanwinst Altivo.
Don en Zimero keken hun ogen uit!
Wat een uniek paard is deze bruine schoonheid. Trots, nieuwgierig, vriendelijk, welgemanierd en mensgericht. Altivo is een juweeltje van 164cm!
Hij heeft de afgelopen dagen hele lichte onbelaste arbeid gekregen en we hebben hem weer geintroduceerd aan de wei. Hij is voorbeeldig in ieder opzicht. Wat is het toch weer genieten zo'n nieuw paard!

December 2013

Wij wensen onze dierbare vrienden en kennissen, én alle bijzondere nieuwe mensen die we het afgelopen jaar hebben mogen ontmoeten, een spranklend, liefdevol en inspirerend 2014 toe!
Theo Pennings en Gaby Vegelin.

November 2013

Zimero

Wat heeft hij mijn Zimero de afgelopen tijd veel geleerd! Een bos rit was vroeger een 'passage rit' vol avontuur maar is nu een volledig ontspannen tocht over de Heuvelrug. Genieten voor mens en dier! - Nog even en hij is net zo makkelijk als Phoenix.

Oktober 2013Gaiato is thuis

We hebben Gaiato - fokprodukt van Theo Pennings (Ola x Zidane do Lys) uit de opfok opgehaald.
Wat was dat even moeilijk voor hem op de Traai; z'n vriendjes waren weg,... hij moest wennen aan andere mensen en een ander ritme. Na een 'aanpassings week' gaat het nu al veel beter! Gaiato is nog geen 2,5 maar is een bijzonder goed ontwikkeld, sterk en harmonieus paard. Hij beweegt bovendien verrassend goed! We zullen zo stilletjes aan beginnen met een paar kleine levens lesjes.
Deze jonge ruin is te koop.

Oktober 2013

E-mail de Portugal

Op 11 oktober j.l. kwam E-mail de Portugal in de stromende regen 'klinkend' door de klinische keuring. Een dol gelukkige Pamela de Vries mocht zich zijn nieuwe eigenaresse noemen en nam hem meteen mee naar de Achterhoek.
E-mail gaat met Pamela een prachtig leven tegemoet en zij heeft in hem een vriend gevonden voor het leven!

Oktober 2013

Nieuwe bewoner

Sinds 3 weken zijn wij op 'De Traai' een pauw rijker!
Uit het niets kwam ze aanvliegen, streek neer en is nooit meer vertrokken.
S'ochtends pikt ze tegen het raam om haar ontbijt te bestellen, een prachtig ritueel!

September 2013

Het zijn drukke tijden geweest!

Eindelijk zijn rust en regelmaat weer terug... hetgeen wel zo fijn is met kinderen en paarden!
Wat kan ik dan genieten van een heelijke bosrit met Lutetia.

Keurings nieuws:
Zimero werd in Ermelo niet opgenomen in het LA. Hij gedroeg zich voorbeeldig maar er waren gewoon te veel bemerkingen.
Diplomát werd tweede in gereden rubriek voor hengsten van 4/5 jaar. Hij won daar ook z'n derde zilveren medaille! In 2014 zal hij aangeboden worden voor goedkeuring.
Diplomát zilver!
Zimero gedroeg zich voorbeeldig.

September 2013


E-mail

Welkom in Nederland! Weer zo'n ontzettend lief paard...
hier in een onderonsje met Gaby.
E-mail maakt een vreugde sprong...
het leven is goed op 'De Traai'.

Augustus 2013

Nieuw verkoop paard

We zijn toch weer voor de bijl gegaan! E-mail de Portugal wordt op 31 augustus in Coimbra opgehaald en zal begin September bij ons in Leersum aankomen.
E-mail is een ongecompliceerde 4,5 jarige, 160cm metende ruin uit dezelde moeder als onze valk hengst Don. Hij heeft een heel correct lijf, een fraaie hals die mooi van lengte is en prima gangen. Hij loopt netjes onder het zadel, is kinderen gewend en springt ook nog eens goed en graag. Wij verheugen ons om met dit paard aan de slag te kunnen!

Augustus 2013Week trainen bij Gaby

Voorafgaand aan de barokke dressuur wedstrijd van 24 aug j.l. te Leersum, kwam Lydia Kampman een week bij Gaby trainen.

"Het was geweldig om met Lydia en de hengst te mogen werken; ze is erg gedreven en pakte alle aanwijzingen en verbeterpunten heel goed en serieus op.
Het resultaat was een paard dat veel rustiger was in de bewegings afloop, losser door het lijf liep en een amazone die sneller de probleempjes wist op te lossen"
"Lydia was heel coachbaar!"

Reactie van Lydia:
"Nogmaals heel hartelijk dank voor de fijne week en de fijne lessen. Podo en ik zijn super vooruit gegaan, dat gaan we voortzetten!
Tot heel snel!"

Juli 2013Etna

6 maanden van relatieve rust, veel aandacht en onbelast werken hebben Etna goed gedaan!
Ze is met haar prachtige kleur, geweldige beweging en trotse houding een indrukwekkend jong paard te noemen.
Met haar 4 jaar is ze nu sterk genoeg om een amzone te dragen en voorzichtig als rijpaard opgeleid te gaan worden. Ook is Theo begonnen met de eerste stapjes van het aangespannen rijden. Wat een prachtig project!

Juli 2013

Dakar


Dakar wordt met de week mooier en sterker en heeft heel wat in huis!
Een fantastisch rij/sport paard in de dop..


   

Juni 2013Ideaal kinder paardje

Onze 4 jarige Esha ontpopt zich als een ideaal kinder paardje.

Juni 2013Puppy Muis

Begin Juni kwam er tot grote vreugde van onze jongens een hond... puppy Muis!
Als we paarden spulletjes kwijt zijn kijken we even in haar mand; daar ligt meestal een mooie verzameling aan borstels, spring zweepjes, spoor riempjes... en laatst zelfs een van mijn rijlaarzen!

Mei 2013'Paarden van de Zon'

Op 26 mei j.l. mocht ik mijn visie aangaande het trainen van het jonge Iberische paard delen met het royaal toegestroomde publiek, op de 'Paarden van de Zon' dag te Bunschoten. Met het griep virus in het lijf en een iets vreemde stem is het toch uitstekend verlopen. Er kwamen bij mij naar aanleiding van mijn artikel in het tijdschrift van Paarden van de Zon, HEEL veel vragen binnen. Ik heb tijdens de demonstratie getracht om op een aantal van de meest gestelde vragen antwoord te geven. Hoewel ik verre van fit was heb ik enorm genoten van deze dag!

Mei 2013

4 jaar!

Edyjoca is in de duitse Eifel vier jaar geworden.
Binnenkort zal ze verhuizen naar Leersum om ingereden te worden.

Mei 2013Diplomát

Wat zijn wij trots op Clairmont's Diplomát! Onder het zadel van Fabio Nunés, won hij op 4 mei jl, met overmacht beide L1 proeven op de barokke wedstrijd te Leersum.

April 2013

Foto is van: Jeroen Kragting


Foto is van: Anneke Nies
Dakar is veilig in Leersum neergestreken

Op 25 April jl kwam hij om 22.00 uur s'avonds in Leersum aan.....de 5 jarige PSL Dakar.
Begin April is hij in Portugal gekeurd en gecastreerd waarna zijn reis naar een nieuw leven in Nederland begon.
Hij is gefokt door Antonio Castro van Zeller Pereira Palha uit Queimador x Severa. Hij is zeer rastypisch te noemen met een prachtig hoofd en hals.
Dakar heeft maat, beweging, een hard fundament, prachtige schouder en doorlopende schoft - kortom een wereldpaard! Wel is hij nu nog schraal en mist hij massa en kilos.
De komende tijd zal hij onbelast worden gewerkt en mag hij heerlijk bijkomen in de wei.
Een ding is zeker: Nederland is weer een charmante en kwaliteitsvolle 'Portugees' rijker!

April 2013
Het zijn drukke tijden in Leersum

Wij stellen ons terrein beschikaar voor de LVN ledendag op 27 april aanstaande. Er is veel animo en het belooft een interessante en gezellige dag te worden vol met clinics, demonstraties en lezingen. Kijk voor het programma op de site van Lusitano Vrienden Nederland.
Het weekeinde daarop organiseren wij een barokke dressuur wedstrijd. Er zijn twee dressuur ringen en er wordt gestart in de impuls, startersklasse en de B t/M2 voor promotie. Iedereen is van harte uitgenodigd om te komen kijken!

Maart 2013
Phoenix

Het blijft maar koud, grijs en grauw, maar gelukkig zijn alle paarden happy en gezond.
Phoenix heeft hier een merrie in het vizier.

Maart 2013


Wat een fotogeniek paard!

Deputado net voor zijn vertrek naar Vierhouten.

Maart 2013
Lente

De zon ging letterlijk schijnen toen Renée van Beuningen Deputado zag!
Medio maart verhuist hij dan ook naar zijn nieuwe thuis in Vierhouten.
Wij zullen hem enorm gaan missen - want zo'n paard gaat snel in je hart zitten -, maar dragen hem met een super goed gevoel over aan zijn nieuwe eigenaresse.
Een ding is zeker, ..het zal hem in Vierhouten aan niets ontbreken!

Januari 2013


Op 13 januari werd Deputado bij ons in Leersum afgeleverd!

Het was ontzettende koud en omdat hij een glad Portugees velletje had, hebben we hem meteen in een heerlijke deken gehesen.
Hij kwam fier en monter van de wagen en begon meteen op stal aan z'n hooi.
Deputado is wederom een schat van een paard die onmiddellijk contact zoekt en zeer op de mens is gericht. Hij is levendig, eerlijk en respectvol. Momenteel mag hij zich wat uitleven in de sneeuw!

Januari 2013
2013 is goed begonnen!

Wij konden hem niet weerstaan, en hebben besloten de bijna 5 jarige ruin DEPUTADO te importeren.
Ergens in de tweede week van januari wordt deze charmante volledig goedgekeurde ruin in Portugal opgehaald om te verhuizen naar "de Traai" in Leersum.
Zie voor verder informatie de verkoop pagina.

December 2012
Kerstmis

Wij wensen al onze dierbare vrienden en kennissen een gezegende Kerstmis, en een liefdevol, gelukkig en inspirerend 2013 toe.

Theo Pennings en Gaby Vegelin

December 2012
Eindejaars nieuws

Volgend jaar zal Edyjoca haar opfok adres verlaten om voorzichtig ingereden te worden. De komende 3 maanden mag ze nog genieten van haar grote vriendinnen club in de Duitse Eifel.

De driejarige schoonheid Etna, is inmiddels in Noordwijkerhout aangekomen en mag het deze winter even rustig aan doen. In Maart volgend jaar zal haar training weer rustig worden voortgezet.

Zeer trots ben ik op de ontwikkeling die onze Diplomàt de afgelopen maanden heeft doorgemaakt! Hij ontpopt zich als een veelbelovend sportpaard!

Inspirerend waren de training van Herwig Radnetter het afgelopen jaar! Zowel Phoenix als Zimero hebben weer een stap gemaakt.

November 2012
CADEAU SUGGESTIE VOOR KERSTMIS

HEEFT U EEN VRIEND OF VRIENDIN DIE GEINTERESSEERD IS IN DE LUSITANO IN HET BIJZONDER OF HET IBERISCHE PAARD IN HET ALGEMEEN?

...DAN IS EEN JAAR ABONNEMENT OP DE REVISTA EEN LEUK EN ORIGINEEL CADEAU!

U KUNT DE VERENIGING MAILEN MET DE NAAM EN ADRES GEGEVENS VAN DE NIEUWE ABONNEE EN WIJ ZORGEN VOOR DE VERZENDING VAN HET FEESTELIJK VERPAKTE GRATIS DECEMBER NUMMER!

info@lusitanovrienden.com

Oktober 2012
Zwieback

Op zondag 28 oktober is onze unieke ruin Zwieback opgehaald door zijn nieuwe familie. Het was liefde op het eerste gezicht voor John en Elke. Deze veelzijdige mooie ruin gaat een fantastisch gevarieeerd leven tegemoet bij z'n nieuwe baasjes in Noord Holland. Afscheid nemen doet pijn, maar het gevoel is aan alle kanten zó positief dat ik alleen maar heel erg gelukkig kan zijn met deze prachtige afloop! Met zo'n paard in je bezit wordt het leven nog een beetje mooier!


Oktober 2012
Fabio Nunes laat Clairmont's Diplomàt kennis maken met de wedstrijd sport

Onze jonge hengst doet het voortreffelijk en trekt kantines vol toeschouwers als Fabio z'n proeven rijdt.
Hij is nog snel afgeleid en soms gespannen als hij in z'n eentje naar binnen moet, maar een 8 en 9! op het protocol voor de middendraf is om helemaal 'high'van te worden!


September 2012


"Pas de Deux"

Theo stelde op 30 sept zijn mooie merries Rifa en Tulipa voor in een vaardigheids parcours ter ere van het 10 jarig jubileum van "Pas de Deux".
Wat heeft het publiek genoten van de wendbarheid, snelheid, kracht en gehoorzaamheid van deze twee Lusitanos.
Het was een prachtig optreden....petje af!


September 2012
ZILVER VOOR DIPLOMÁT!

Op de Duitse Lusitano keuring van 22/23 sept j.l heeft onze vier jarige hengst Diplomát voor een sensatie gezorgd. Na het behalen een zilveren medaille en een eerste plaats op de Nederlandse keuring te Ermelo in 2011, deed hij dit in de Duitsland dunnetjes over!
Fabio Nunes stelde deze jonge belofte werkelijk keurig voor. De keurmeester was onder de indruk van de 'rideability' en de gehoorzamheid van Diplomát en sprak zeer lovend over de kwaliteit van zijn draf en galop! Kortom; een heerlijk weekeinde met een fantastisch resultaat!

September 2012

Kennismaking met Phoenix

Zwieback volde zich meteen thuis op 'De Traai'!

Wat een geweldig paard; robust, rastypisch, vriendelijk, sociaal, ongecompliceerd ...en van alle markten thuis! Hij springt hier over de latten van onze dressuur ring alsof er 130 cm staat!

Augustus 2012

GaiaHolanda


de wakkere blik van Holanda

Er is veel gebeurt de afgelopen tijd!

Fokmerrie Óla is verhuisd naar Gaby in Leersum om plaats te maken voor jaarling merrie Gaia in Noordwijkerhout. Ó la voelt zich helemaal thuis bij Gaby, en zal begin 2013 gedekt worden. Gaia, die haar eerste levensjaar heeft mogen doorbrengen bij Irene Louw in Heerde is ook goed geïntegreerd en opgenomen in de kudde van merries van stoeterij 'Noortich in den Houthe'. Het is werkelijk een prachtige bruine merrie met een heel lief een aanhankelijk karakter. Ze is verder erg mooi aan de maat... werkelijk een droom van een paard. Op de hengsten stal in Leersum is de 8 jarige Zwieback aangekomen. Zwieback is rustig, vriendelijk, sterk, barok, veelzijdig en helemaal GEWELDIG! Hij is klinisch en röntgenologisch gekeurd en hij heeft een machtig sterk gestel. Deze mooie volwassen jongen zal door Gaby verder worden afgericht onder het zadel, en is te koop voor een bijzonder persoon. Fotos volgen! Holanda is ontwikkelt zich ook erg goed, en speelt veel met Gaia. Theo heeft besloten om haar voor de toekomst zelf aan te houden.

Juli 2012


De beslissing is gevallen!

Na lang wikken en wegen hebben wij besloten om de geweldige Zwiebach te importeren! Deze 8 jarige zeer barokke mooie hengst is op donderdag 12 juli met 'flying colours' door de klinische en röntgenologische keuring gekomen. Zwiebach, die een 'on Portugese' naam heeft (koekje in het Duits) is een zeer veelzijdig paard. Zoals u op de foto's kunt zien is hij ook aangespannen. Zwiebach zal worden gecastreerd om zijn toekomst met een nieuwe baas hier in Nederland eenvoudiger te maken. Vanaf augustus is hij bij Clairmont Stables te bewonderen.

Mei 2012

Mei 2012


Don ontwikkelt zich goed in de basis training!

Hij is gegroeid in de breedte en in de hoogte (nu 162 cm). Ik geniet met volle teugen van hem!
Zijn karakter is te vergelijken met dat van Phoenix; vriendelijk, eerlijk en mede werkzaam........wat een genot!

Mei 2012
Heerlijk naar buiten!

Jaarling hengst Gaiato mag met zijn kameraden het gras in. Hoewel de paarden bij opfokstal Huusstede ontzettend veel beweging krijgen, is dit toch het moment waar ieder jong paard van droomt!

April 2012


Duquesa gaat naar school

De vierjarige Duquesa wordt momenteel door Fabio en Rianne in gereden. Ze staat nu een maand in Roermond en doet keurig wat er van haar gevraagd wordt. Stap, draf, galop onder de man is al een feit.
Met een behoorlijke portie Veiga bloed is deze merrie beslist een laatbloeier te noemen....vandaar ook de beslissing om haar pas op d'r vierde te gaan belasten. Het is een uitzonderlijk vriendelijk paard met een erg mooi draf mechanisme. Zodra ze nog meer aan kracht zal winnen zal ze op indrukwekkende wijze gaan bewegen!

April 2012
Holanda groeit als kool!
"Het valt niet mee om moeder na de doen!"

April 2012


Vol trots presenteert 'Stoeterij Noortich in den Houthe' haar laatste fokprodukt!
In de vroege ochtend van 3 April jl kwam de vijfde dochter van mijn fokmerrie Piela ter wereld... een prachtig, vriendelijk, sterk bruine merrie veulentje! Een paar uur na de bevalling stonden moeder en dochter al heerlijk buiten!
Theo Pennings

April 2012
Het gaat niet lang meer duren...
Piela staat letterlijk op springen en zal naar alle waarschijnlijkheid in het Paasweekeinde bevallen van haar zesde veulen. Het veulen zal veel Andrade bloed voeren. Moeder Piela is zuiver Andrade en vader Phoenix, is driekwart Andrade met een vleugje Veiga.
Wij kunnen nauwelijks wachten!

Maart 2012


Voorjaarsgekte
Onze bijna 3 jarige merrie Esha leeft zich uit in het bos in Leersum!

Maart 2012


Een paar jaar geleden verkochten wij onze Lipizzaner merrie Ravesta naar Piber/Wenen. Wij volgen haar nog op de voet.
Via Atjan Hop bereikte ons het heugelijke nieuws dat Ravesta bevallen is van een uiterst fraaie zoon.
Ravesta en zoon zijn tijdelijk verhuisd naar 'Schlosshof', het barokke lustslot van Prins Eugene van Savoyen, ten Oosten van Wenen.
Het veulen Siglavy Ravesta betovert allen!

Klik op de afbeeldingen hiernaast voor een vergroting.

Maart 2012
Hoera hoera.....er is weer een wonder geschied! Op 11 maart j.l. werd bij Terra Salva de vijfde zoon van mijn inmiddels overleden hengst Governo geboren! Wat een vreugde en wat een mooi mannetje is het weer! HERDEIRO is verwekt uit diepvries zaad dat van een fantastische kwaliteit is! Governo heeft tot nu toe een zeer interessante collectie hengsten gegeven waarvan de oudste nu onder het zadel komen! Zullen zij hun vader gaan overtreffen?

Maart 2012
Ook Pietje van Anneke Nies en ik hebben een bijzondere band! Regelmatig komt hij een zoentje halen.

Januari 2012
Medio januari is er al weer heel wat nieuws te melden.
Onze mooie Don Inacio is inmiddels ingereden door Fabio en Rianne en staat nu tussen de andere Portugese heren op "de Traai".
Wat een heerlijk paard is dat! - alle eerste ervaringen met hem onder het zadel zijn positief. Zijn vertrouwen, karakter, en gedrag zijn te waarderen met een 10!
Gaby rijdt hem óm de dag kort, maar met de regelmaat van de klok... en dat is beslist geen ‘straf’! Het is ontzettend spannend om weer met nieuw jeugdig talent aan de slag te gaan.

Onze andere belofte voor de toekomst, Diplomát, is op zijn beurt naar Roermond vertrokken om ingereden te worden. Hij was al zadelmak voordat hij vertrok en wij hebben er al het vertrouwen in dat het inrijden net zo vlekkeloos zal verlopen als bij Don. Diplomát heeft iets meer kracht in het lijf en in de beweging als zijn jaargenoot Don, en is dan ook meer dan klaar voor zijn vervolg opleiding.
Fotos van deze twee mooie mannen volgen.

De 2,5 jaar oude Esha ontwikkeld zich ook goed. Zij heeft ongekend veel vertrouwen in de mens. Voor de lol heb ik eens een zadel opgelegd, en ook dat was voor haar de 'normaalste zaak van de wereld'. Heerlijk als je zo onbevangen in het leven staat! Met het inrijden van deze dame wacht ik nog een jaar, maar in de tussentijd zijn er allemaal mooie en interessante levenslessen te leren.

De 3 jarige Edyjoca, die in de Duitse Eifel staat, zal wel dit jaar al licht worden ingereden. Zijn is kwa lijf mooi in balans en sterk ontwikkeld. Voorlopig mag ze nog in de opfok blijven staan, maar later dit jaar zal ze dus verhuizern naar onze merrie stal op "Het Hooge Erf".

December 2011

December 2011
Op dinsdag 6 dec is onze unieke Zimbro met glans geslaagd voor de sportpaarden keuring op de faculteit te Utrecht. Het was een spannend en ook emotioneel moment, want wat hecht je je toch weer aan zo’n paard! Na afloop ging hij met zijn nieuwe trotse baasje mee naar huis. Ilse, wij wensen jullie al het geluk van de wereld met dit geweldige en innemende paard! Zimbro zal veelzijdig worden opgeleid in de klassieke dressuur, lange lijnen werk en als menpaard. Een mooier leven kun je een paard toch niet toewensen.

November 2011
Door het relatief warme en droge weer staan de jonge paarden van de Eiffel opfok eind november nog op de zomerweides.
Nieuwsgierig kijkt Edyjoca naar de fotograaf. Deze inmiddels twee en een half jarige zal tot eind 2012 in Duitsland blijven.

November 2011
Theo aan het werk met drie van zijn merries. Wat een prachtig gezicht zo’n Klavertje drie in het herfstbos!

Oktober 2011
Estoril is uitgegroeid tot een zeer aansprekende ‘bijna driejarige’!

Eind Oktober was het zover; na een castratie op de Lingehoeve vertrok onze Estoril met zijn trotse nieuwe eigenaresse, Louise Hansen, naar zijn nieuwe stal boven Amsterdam.
"Louise, jij had eigenlijk vanaf dag één een enorme klik met dit paard, en ik ben ervan overtuigd dat jullie een prachtige toekomst tegemoed gaan!" Koester, geniet en heb hem lief!

9 oktober 2011 - Internationale Lusitano Keuring


TOP weekeinde in Ermelo!

Wat hebben wij een onvergetelijke dag beleefd op de tweede Internationale Lusitano keuring te Ermelo!
"Ik trok de stoute schoenen aan en besloot om 4 hengsten mee te nemen naar het federatie centrum. De resultaten waren ongelooflijk mooi, en de paarden overtroffen al mijn verwachtingen!"
Bij de drie jarige hengsten mocht onze nieuwste aanwinst, Don Inacio zich als tweede opstellen met een ZILVEREN medaille, en walste mijn eigen fokproduct, Diplomát - zoon van Governo - triomfantelijk en overtuigend naar de eerste plaats. Ook hij kreeg ik ZILVEREN medaille! Helemaal emotioneel werd ik van de schoonheid van deze twee toekomstige toppers.....echt WAUW!
De twee behaalde medailles wil ik graag opdragen aan mijn in April overleden vader - wat was hij trots geweest op dit resultaat!"

"Alsof dit niet genoeg was werd ik met mijn 'maatje' Phoenix, met een prachtige puntenlijst, nog tweede bij de gereden hengsten!
Voor geweldenaar Zimero was dit evenement zeer leerzaam......zijn tijd komt nog wel!"

"Tulipa van Theo gaf ook haar visite kaartje af; onder Fabio Nunes liep zij eveneens naar een tweede plaats in de grote gereden merrie rubriek. Daarvoor gaf Theo met haar én stammoeder Isca, een demonstratie tandem rijden....wat een veelzijdige merrie!"

Wij zullen nog lang nagenieten van deze fantastische dag!

September 2011
Topper van de maand september

Gaia, (Quieta x Alamo) is een prachtig bruin merrieveulen van Stoeterij 'Noortich in den Houthe'. Deze zelfbewuste dame heeft een ondernemend en zeer lief karakter; werkelijk een genot om mee om te gaan!
Ze heeft een hele krachtige ‘ronde’ manier van bewegen en is van nature opwaarts gebouwd.
Gaia zou zowel voor de sport als later voor de fokkerij uitermate interessant kunnen zijn.
Voor verdere fotos en inlichtingen kunt u mailen met t.pennings@zonnet.nl

Augutus 2011
Esha

Omdat stal Equilibrium in Overberg stopte met haar opfok activiteiten moesten wij onze 2 jarige Esha naar huis halen. Zij wordt nu langzaam maar zeker in haar nieuwe kudde geintroduceerd en zal deel uit gaan maken van een groepje van 5 merries op het 'Hooge Erf' bij Gaby thuis.

Augutus 2011
Gaiato

Gaiato is nu 7 weken oud en is werkelijk een plaatje!
Hier wordt er met stomme verbazing gekeken naar de regendeken van 'tante Isca'.

Juli 2011
Don

Don Inacio is aangekomen in Nederland!
Na een opfok periode in Portugal is onze 3 jarige valk hengst 'Don' aangekomen in Nederland.
Hij staat momenteel bij Fabio Nunes in Roermond, die hem keurings klaar zal maken. Daarna komt hij onze hengstenstal verrijken in Leersum.

Juli 2011
Galhardo

ls topper van de maand juli is Galhardo, het zeer aansprekende eerste veulen van Phoenix. Hij is gefokt uit Xana van André Mos - Terra Salva.
Dit bruine hengstveulen is zelfbewust, ondernemend, sterk en compact van bouw en heeft werkelijk goede gangen. Kortom een klasse veulen!

Juli 2011
Hoera, hij is er!
In de vroege ochtend van 9 juli werd op stoeterij "Noortich in den Houthe" een kern gezond hengstveulen geboren. Op de foto is hij samen met moeder Ola voor het eerst naar buiten.
Hij zit nog helemaal in de kreukels en moet zich nog ontvouwen. Wat een mooie oogst voor 2011; eerst Gaia en nu deze kleine man.
Zijn vader is 164 cm metende vos hengst Zidane do Lis.

Juni 2011
In de vroege ochtend van 6 juni schonk mijn eigen fokproduct Quieta het leven aan haar tweede dochter. Net zoals bij de eerste bevalling heeft Quieta het klusje snel, efficiënt en onopvallend geklaard.
Het is een prachtig merrie veulen geworden en ik heb haar Gaia genoemd. Gaia zit vol energie en levenslust en is bewegelijk en fit - een ondernemend en zeer mens gericht veulen. Ik zie in haar meer een sport-type lusitano; opwaarts bebouwd, atletisch en iets minder rond geribd dan haar moeder. Gaia is te koop voor een serieuze liefhebber.
Theo Pennings

Juni 2011
Topper van de maand juni

De topper van de maand juni is zeker Zimbro! Zimbro is op 6 juni bij ons op de Traai aangekomen... en wat hebben wij er een charmante heer bij. Echt goed heeft hij het in Portugal niet gehad; zijn eigenaar, een kleine boer raakte door de crisis geheel aan de grond - de dieren voeren zat er niet meer in. Via zijn buurman en een vriend heb ik dit paard weten te kopen. Zimbro heeft het Alter Real brandmerk, is volledig gekeurd (röntgenologisch en klinisch), meet 158/159 cm en is te leuk voor woorden. Ik geef hem nu 2 weken volledige rust, goed voer en veel liefde en weidegang en ik ben ervan overtuigd dat hij dan al enorm opgeknapt zal zijn. Zimbro is gecastreerd en heeft een prachtig papier. Lopen doet hij 'als de brandweer'; dit komt ongetwijfeld door een behoorlijke dosis Xaquiro bloed.

Mei 2011
Momenteel zijn wij bezig met het inrijden/beleren van de jonge hengst Cadeiro van de familie ten Thije.
Deze barokke man doet het erg goed op onze hengstenstal en voelde zich meteen thuis!

Mei 2011
Op veulen inspectie bij Terra Salva.
Dol gelukkig zijn wij met de eerste nakomeling van Phoenix! Hij staat prachtig op z'n beentjes, is harmonieus van bouw, is dapper en nieuwsgierig - werkelijk een super product van eigen bodem!
Hij zal bruin blijven en heet Galhardo hetgeen flink/dapper betekend.

Mei 2011
Het blijft een wonder.....
Het tweede 'diepvries kindje' van Governo is geboren,... en dan wel in Zeeland bij Stal "de Uilenhof" van de familie ten Thije.
Hier is het knappe hengstje Gabador 3 weken oud, en zit Claar weer voor het eerst op zijn moeder Kristalbea.
"Wat een vreemde gewaarwording een mens op mijn moeder" zie je hem denken.

Mei 2011
Ciurideas is de Topper van de maand Mei!
Klik hier voor meer informatie

April 2011
De mooie jaarling merrie Fiëla (Piela x Governo) is op 29 April opgehaald door haar nieuwe 'baasjes' Martine Faaij en Marian van der Werff.
Zij zal verder opgroeien in Waddinxveen waar zij door liefde, aandacht en goede zorg omringd zal worden. Wij wensen jullie een fantastische toekomst toe met deze geweldige jonge lusitano!

Gaby en Theo.

April 2011
Wat een feest!
Op goede vrijdag, kwam heel spontaan, 17 dagen te vroeg, het lang verwachte EERSTE veulen van onze geweldige hengst Phoenix ter wereld.
Het is een bruin hengstje. Moeder van deze kanjer is de zwarte Xana van Terra Salva van André Mos.
Aan het eind van de week volgen nieuwe fotos .........en maken wij zijn naam bekend.

April 2011
Onze nieuwste aanwinst, de grote drie jarige merrie Dondoca is in Nederland aangekomen. Ze mag de komende 6 maanden van het weide seizoen genieten samen met leeftijdsgenootje Duquesa.

Maart 2011
Wonderen zijn de wereld nog niet uit.
In de voorjaars zon klimt mijn achtjarige zoon Christopher voorzichtig op de blote rug van een lusitano!

Maart 2011
Na een winterstop gaan wij voort met ieder maand een zogenaamde 'topper' voor u uit te zoeken. Voor maart is dit geworden ZARA.

Zara is een zeer vriendelijke en aansprekende 7 jarige schimmel merrie met goede rechte bewegingen. Haar vader is de Companhia das Lezirias hengst Ofertada (CL) en haar moeder is Orgulhosa (SOM). Zara is geboren bij haar fokker Jose Pereira Viana in de maand mei van 2004. Zara is ingereden maar haar opleidings niveau is te omschrijven als 'basis'. Zij is recreatief gereden maar heeft meer dan genoeg potentieel om zich in goede handen verder te ontwikkelen tot een heel fijn all-round paard. Om u een idee te geven van haar bereidwilligheid en fijne karakter; zij was na weken door een vreemde in het weiland zo op te zadelen... en er kon zo op weggereden worden!
Zara is ingeschreven in het Livro de Nascimentos.
Mocht u interesse hebben in deze leuke merrie, aarzel dan niet om mij te contacteren.
gaby.vegelin@lusitano-paarden.nl

Januari 2011
Op 23 jan j.l is de geweldige Xaquira opgehaald door haar nieuwe eigenaresse Patricia van Lanen. Het was zo bijzonder om van Patricia na één keer rijden, te horen zeggen "Gaby, ik weet wanneer iets goed voelt". Vol vertrouwen en in alle rust stapte ze de trailer in om een nieuw leven te beginnen in Brabant. Dit is zonder meer een van de liefste en meest ongecompliceerde merries die wij ooit uit Portugal hebben geïmporteerd, werkelijk heel bijzonder! Wij zijn er dan ook van overtuigd dat deze match een succes is voor het leven.

December 2010
Lutetia
Sneeuwpret bij Noortich in den Houthe
Meuzel
Winterpret
Xaquira
Pioneiro

December 2010
Wij wensen onze vrienden, kenissen, leerlingen en zonze steeds groter wordende 'lusitanofamilie' een gezegende en vreugdevolle Kerst toe en een inspirirend, gelukkig en fantiastisch nieuw jaar!

Theo Pennings en Gaby Vegelin

November 2010
Een impressie van het werk van de twee hengsten van Clairmont Stables tijdens de Clinic van Bento Castelhano op 'De Traai' in Leersum.
Een mooi en succesvol intiatief van de vereniging Lusitano Vrienden Nederland.
Phoenix onder het zadel van Gaby en Zimeiro onder het zadel van Fabio.

November 2010
Duquesa in de avond zon.
De nieuwste aanwinst van Stoeterij 'Noortich in den Houthe' is een ware atleet.
Een merrie met een mooie kleur, een prachtig hoofd en zeer goede gangen.
De drie jarige Duquesa brengt vers bloed in de kwaliteits fokkerij van Theo Pennings.

Oktober 2010
Edyjoca in de duitse Eifel. De jaarling merries staan nog op hun laatste stuk 'zomerweide' van maar liefst 10 hectaren, en maken het bijzonder goed!
Edyjoca wordt geroemd om haar karakter en de eigenaren van de opfok omschrijven haar als 'de makkelijkste lusitano die ze ooit hebben gehad.'

Oktober 2010
Xaquira was een te leuk paard om in Portugal te laten staan! Wij hebben haar dus volledig klinisch en röntgenolisch laten onderzoeken (prachtig rapport), hebben de knoop doorgehakt en haar geimporteerd. Xaquira staat op de merrie stal van Claimont's Lusitanos in Leersum waar Gaby rustig het werk met haar heeft opgepakt. Zij is in één adem een fantastisch rijpaard; medewerkzaam, super vriendelijk, betrouwbaar en kalm van nature. Het is niet moeilijk om met deze merrie een 'klik' te krijgen! Zij is dus nu in Leersum te bezichtigen/proef te rijden.

September 2010
Iedere maand zoeken wij voor u een potentiele topper uit. Deze maand willen wij graag de aandacht vestigen op Xaquira.
Deze prachtige 7 jarige merrie meet 160 cm, is prachtig van bouw en bespiering en heeft een interessant papier. Van vaders kant zie je een combinatie van Veiga en Coimbra bloed, en van moeders kan een mix van Xavier Lima/ Coudelaria Nacional bloed. Xaquira heeft een LN nummer maar is nog niet voorgesteld voor opname in het Livro de Adultos. Deze merrie is een zeer vriendelijk en eenvoudig te rijden paard die keurig beleerd is en zelfs al een wissel springt. Een zeldzaam leuk paard! Is dit misschien uw droompaard?, mail dan met gaby.vegelin@lusitano-paarden.nl voor verdere inlichtingen en mogelijkheden.

Augustus 2010
Stoeterij 'Noortich in den Houthe' verwacht voor 2011 twee zuivere lusitano veulens!
Ik dek zeer selectief, en heb dit jaar gekozen om mijn eigen fokprodukt Quieta, ( Imcomperavel x Jacoma) en mijn nieuwe merrie Ola ( Gingao x Estrela) te laten dekken.
Voor Quieta heb ik een hoogbenige grote chique bruine hengst uitgezocht, en voor Ola ben ik in Portugal op zoek gegaan naar een geschikte partner en is mijn keuze gevallen op een zeer aansprekende voskleurige working equitation hengst. Beide veulens brengen nieuw bloed in Nederland. Bent u op zoek naar een veulen voor de toekomst, laat het mij weten zodat ik u op de hoogte kan houden.
Theo Pennings

Augustus 2010
Het sprekende en zeer rastypische hoofd van de 'oude' Alter Real hengst Joca. Hij vererft dit prachtige hoofd en zijn supere bewegingen.
Joca is de vader van twee van mijn paarden; De vier jarige Bojador, en de één jarige Edyjoca.
Bojador is helaas gecastreerd vanwege een grote ingekapselde bal in zijn buikholte die niet ingedaald was en die hem last bezorgde.

Augustus 2010
Medio augustus verhuisde de geweldige door ons geimporteerde merrie Uva naar haar nieuwe eigenaren.
Uva is er één uit duizenden, en wij wensen Mark en Natascha van de Grijp dan ook een prachtige toekomst toe met dit droompaard!

Juli 2010
Gelukkig behoren de computer problemen tot de verleden tijd en hebben wij de door ons in Portugal geselecteerde paarden op de verkoops pagina staan. Al deze paarden zijn zuiver en zijn ingeschreven in het livro de nacimentos of adultos van de APSL.

Juli 2010
Onze Esha (Jacoma x Governo) werd op 9 juli j.l één jaar.Hoogtepunt van het jaar is altijd ons voorjaars bezoek aan Portugal. Wij hebben een aantal goed bevriende fokkers bezocht, vrienden gezien en heel veel paarden bekeken. Met notitie boekje, camera en 3 paar kritische ogen in de aanslag, hebben wij een kleine 70 paarden de revu laten passeren. Wat een uitdaging! Dit grote paarden aanbod hebben wij uiteindelijk weten te reduceren tot een 10 tal paarden van zeer goede kwaliteit voor uiteenlopende doeleinden en wensen. Aangezien wij momenteel te kampen hebben met een computer storing komen de fotos en omschrijvingen van de paarden met enige vertraging op de site. Onze excuses voor deze vertraging.

Theo Pennings en Gaby Vegelin

Juli 2010
Hoogtepunt van het jaar is altijd ons voorjaars bezoek aan Portugal. Wij hebben een aantal goed bevriende fokkers bezocht, vrienden gezien en heel veel paarden bekeken. Met notitie boekje, camera en 3 paar kritische ogen in de aanslag, hebben wij een kleine 70 paarden de revu laten passeren. Wat een uitdaging! Dit grote paarden aanbod hebben wij uiteindelijk weten te reduceren tot een 10 tal paarden van zeer goede kwaliteit voor uiteenlopende doeleinden en wensen. Aangezien wij momenteel te kampen hebben met een computer storing komen de fotos en omschrijvingen van de paarden met enige vertraging op de site. Onze excuses voor deze vertraging.

Theo Pennings en Gaby Vegelin

Mei 2010
Eterna, (Paz x Governo) van Yasmin Hinderink is 1 jaar geworden. Groot is de liefde tussen de jaarling en haar baasje!

Mei 2010
Het schitterende merrieveulen van Theo Pennings heet Fiëla - een combinatie van de naam van de moeder, Piëla, en het Portugese 'trouw'.
Ze groeit als kool en kan alleen wijdbeens in de spagaat bij het gras.

Mei 2010
Theo Pennings met de merries Isca, Rifa en Tulipa tijdens de 'klavertje drie' training.

April 2010
Op woensdag 28 april ging de fantastische Zloty met zijn nieuwe eigenaresse Nel Koekkoek mee naar huis. Het was moeilijk om deze unieke lusitano na vele maanden zorg, liefde en training te zien gaan, maar Nel heeft een geweldige klik met hem, en ik ben er dan ook van overtuigd dat dit duo een ongekend mooie toekomst tegemoed gaat!

April 2010
Eindelijk weer naar buiten!
Na een lange winter met beperkte bewegings vrijheid zijn de jonge paarden bij opfokstal De Vijhoeve weer naar buiten. Onze Diplomát geniet er intens van! Hij neemt ook duidelijk zijn rust.

April 2010
Zondagskindje!
Daar was zij dan...op zondag 18 april in de hele vroege ochtend kwam het lang verwachte veulentje van Piela en Governo ter wereld! Een emotioneel moment voor Gaby omdat Governo er niet meer is, en een trots moment voor fokker Theo Pennings die zo bewust voor deze combinatie heeft gekozen. Kerngezond, levenslustig en super vriendelijk....en goh, wat een benen!
Op de fotos is zijn moeder en kind voor het eerst buiten. Haar naam wordt later bekend gemaakt.

April 2010
Zeer verheugd zijn wij met het bericht vanuit Bundesgestüt Piber over de geboorte van Ravesta's eerste veulen!
Op 8.04.2010 om 7.00 's ochtends schonk zij het leven aan een kerngezond hengstveulen Maestoso Ravesta.

April 2010
Vol verwachting klopt ons hart. De tijd begint te dringen; De zuivere Andrade merrie Piela van Stoeterij Noortich in den Houthe, verwacht op 20 april het eerste 'diepvries veulentje' van Governo. Haar veulen van dit jaar zal een volle broer/zus worden van het in 2009 geboren merrie veulen Evita.
De dracht verloopt voorspoedig! Direct na de geboorte zullen er fotos op de site te zien zijn.

December 2009
Winter impresse - Bojador

November 2009
Na lang wachten arriveerde eind November mijn jonge Zimero; een prachtig hoogbenige bruine. De komende maanden zal ik in alle rust kennis met hem gaan maken! Op de foto voor het eerst in het heerlijke Hollandse gras op "De Traai".
Foto wederom gemaakt door Martine Feijth.

Oktober 2009
Bojador met herfst achtergrond.
Bojador heeft door een consequente rustige aanpak en regelmatige simpele trainings sessies veel geleerd de afgelopen maanden! Toen hij uit de opfok kwam kon hij niet eens mee lopen aan een halster en nu is hij gehoorzaam en medewerkzaam te noemen. Inmiddels kan hij een deken op, is hij super te poetsen, te leiden, heeft er al een zadeltje op gelegen en wordt er begonnen met longeer en lange lijnen werk. Ook de trailer training - hoort ook bij de opvoeding van ieder jong paard - verloopt voorspoedig.

Oktober 2009
Onze laatste aanwinst Zloty - fokker: José Fontes - voelt zich al helemaal thuis op de heuvelrug. In korte tijd is hij enorm bijgekomen en aangesterkt! Deze 5 jarige ruin is een zeer respectvol paard met een zijdenzacht karakter.Hij loopt geheel los uit vrije wil naast mij ons hele terrein over....een soort 'Pignon' paard.....een fantastische ervaring .Momenteel rijd ik hem veel buiten om zijn algehele conditie te verbeteren en om zoveel mogelijk 'feeling' met hem te krijgen.

Oktober 2009
De jongste merrie van Stoeterij 'Noortich in den Houthe', Alfama de Sena, is nu een paar maanden onder het zadel en pakt het werk uitstekend op!

September 2009
Zimero

Het bruine veulen dat ik vijf jaar geleden in Portugal kocht is uitgegroeid tot een prachtpaard! Een veulen kopen is altijd een beetje een gok vind ik zelf; Hij moet goed door de opfok jaren heen komen, en zich daarna fijn ontwikkelen....en naturlijk voldoen aan onze steeds strengere eisen. Bij deze jonge hengst kan ik volmondig zeggen dat ik dol gelukkig ben met het voorlopige resultaat! Hier kon ik alleen maar van dromen! Ik heb altijd beweerd op hele jonge leeftijd kwaliteit te kunnen zien in veulens en Zimero heeft dit nogmaals bewezen.

September 2009
Op zaterdag 5 september kwam onze laatste aanwinst in Nederland aan.....een zwart hengstveulen van Vaidoso.
Estoril is een zeer goed bewegend vriendelijk veulen. Hij is in gedeeld eigendom van Theo Pennings en Gaby Vegelin.
Estoril staat in de opfok bij stal Equilibrium te Overberg.

September 2009
Evita 6 maanden; een en al kracht en levenslust!

Augustus 2009
Verhuizingen:
Begin Augustus verhuisde Alado op vier jarige leeftijd, ingereden en wel, naar zijn nieuwe stal in Maurik. Een bijzondere lusitano met een uitzonderlijk karakter. Maar zelden zie je zo'n goedaardig en goud eerlijk paard! Alado is een fokprodukt van Stoeterij "Noortich in den Houthe" en een echt 'Pennings paard'. Wij wensen Mirjam van der Linden en familie extreem veel plezier en succes toe met deze kanjer!

Op zaterdag 22 augustus is Zamora verhuisd naar haar nieuwe stal in Akersloot. "Moortje", zoals ze bij ons heette heeft zich de afgelopen maanden super ontwikkeld, en heeft aan innerlijke rust en volwassenheid gewonnen. Fantastish was het om te zien hoe ze geheel zonder probleem, anderhalf uur mee het bos in ging.....iets wat zij helemaal niet kende! Deze geweldig leuke cruzado, dochter van de hengst Miano gaat ongetwijfeld een prachtige toekomst tegemoed met haar nieuwe baasje, Jantine van Veldhuizen.

Het is voor ons en hele geruststelling dat deze twee paarden zo fantastisch terecht zijn gekomen!

Augustus 2009
Diplomát op eenjarige leeftijd met op de achtergond zijn even oude Lipizzaner maatje.
Onze eigen Governo-zoon belooft een groot en krachtig paard te worden!

Juli 2009
De valk merrie Alfama (4 jaar) is nu ook licht onder het zadel. Hier een van de eerst keren 'los'. Haar gedrag en inzet zijn uitmuntend te noemen!

Juli 2009
Op woensdag 8 juli, is Governo's derde dochter van dit jaar geboren. Zij heet Esha en is gefokt door de familie Mehagnoul uit Zeist. Haar moeder is de 18 jarige Jacoma, een fantastische en zeer ervaren moeder! De kleine Esha is een klein poppetje, maar extreem levenslustig en kittig. Haar ogen vergeet je nooit meer!

Voorjaar 2009
Gabrielle Boisselle bezocht dit voorjaar Piber, en maakte onder anderen deze twee fotos van een innig tevreden Ravesta samen met de obergustutsmeister.

Juni 2009
Van alle markten thuis!
Op 6 juni j.l traden Suzanne Franssen en Herman Rus in het huwelijk. Een van de hoogtepunten van de dag was een prachtig rit door de bossen van Baarn waarin lusitanos de hoofdrol speelden. De trouwkoets werd getrokken door 2 lusitanos, en daarvoor liepen er nog 4 onder het zadel. Zie hier het bewijs van de veelzijdigheid van de lusitano! Phoenix trok samen met Poderoso van André Mos de spreekwoordelijke kar.

Mei 2009
Phoenix tijdens de barokke dressuur wedstrijd op Landgoed Maarsbergen.

April 2009
Op 8 april j.l hebben onze jonge hengst Bojador uit de opfok gehaald. Hij staat nu op de hengstenstal, en went langzaam maar zeker aan zijn nieuwe omgeving.
Hij is een beetje schuw en wordt nog wat zenuwachtig van contact met de mens, maar hij is van goede wil en leert snel! Het is een hele rastypische 3 jarige, met misschien wel de beste bewegingen van de stal!

April 2009
Phoenix doet het super dit jaar!

Februiari/Maart 2009
Februari 2009

De mooie vos merrie Piela begin al aardig dik te worden. Zij is dragend van Governo en verwacht eind maart haar veulen.

Maart 2009

Precies op tijd......
Om 2:30 in de vroege ochtend van 26 maart, schonk de prachtige merrie Piela het leven aan de kleine 'Evita'.. Een kern gezond, sterk, ondernemend, voskleurig merrie veulen waar iedereen stiekem van had gedroomd! Moeder en dochter maken het uistekend maar kunnen vanwege het slechte weer nog niet naar buiten. Wat krijg je een trots en gelukkig gevoel als je deze jonge lusitano ziet!

...een 'onderonsje' tussen fokker en veulen

...Evita heeft voor het eerst een halster aan.

November 2008
Alado staat nu op de hengsten stal in Leersum, en is begonnen aan zijn 'lagere school'. Hier voor het eerst met een zadel op. Het is een super vriendelijk paard met een royale stokmaat (162 cm/3,5 jaar), een prachtig front........en van alles leren vindt hij een feest.

September 2008
Tijdens de Nationale Lusitano keuring op 14 sept. j.l werd onze prachtige Phoenix met 69,5 % opgenomen in het Livro de Adultos, en daarmee hebben wij naast onze stempelhengst Governo, een tweede dekhengst op stal! Wij hopen hem in 2009 voor een beperkt aantal merries te kunnen gebruiken.

September 2008
De hoogst haalbare eer.......onze geweldige Lipizzaner merrie Ravesta is aangekocht door de Spanische Hofreitschule, Bundesgestüt Piber!

In April 2009 is Ravesta gedekt door de imposante Maestoso Basowizza'. Hier op de foto met Oberbereiter Hausberger.

September 2008
In september 2008 verhuisde Andrade naar zijn nieuwe stal in Groenekan. Met grote opluchting en tevredenheid kan ik zeggen dat hij bij Herman en Suzanne zeer op z'n plek is. Zij hebben in deze jonge sterke hengst een interessante belofte voor de toekomst.

September 2008
Mijn jonge bruine Zimero in Portugal.

September 2008
Op 9 september werd deze prachtige merrie door John Parker International afgeleverd in Noordwijkerhout. Uva is een juweel! Het is een ontzettend vriendelijk, makkelijk, groot paard met een prachtig rustige oogopslag. Zij is zowel ront.als klinisch 100% goedgekeurd, is bereden, en is ook al opgenomen in het Livro de Adultos.

Augustus 2008
Alado ontwikkelt zich geweldig.

Juni 2008
Op 12 juni om 1.20 s'nachts werd dit adembenemende hengstveulen geboren.
Hij is de tweede zoon van Governo, en heet Duque de Terra Salva.
Meer fotos op aanvraag.

Juni 2008
Drieluik van de drie jarige Alado Juni 2008.

Februari 2008
In de nacht van 19 feb werd dit prachtige merrie veulen - de tweede dochter van Governo - Damisela geboren. Het is een onwaarschijnlijk lief, zelfstandig en aansprekend veulen, die al heel wat heeft gezien in haar leven! - zo nam haar fokker Henny Hoppenbrouwer haar samen met moeder Uravilha mee naar het druk bezochte Iberische weekend in Bunschoten. Uravilha en Damisela gedroegen zich voorbeeldig!

April 2008
Alado - fok product van stoeterij "Noortich in den Houthe" op drie jarige leeftijd.

Maart 2008
Neline van der Boon reed Rifa keurig tijdens haar eerste optreden tijdens het Iberische weekend te Bunschoten.

Maart 2008
Begin Maart verkocht ik mijn uitermate charmante rustieke lusitano hengst Rustico, aan Ton Duivenvoorde van "Moravita" te Coevorden. Het was liefde op het eerste gezicht.......en zo moet het ook eigenlijk zijn als je een paard koopt!
Met pijn in het hart zag ik hem gaan, maar hij is inmiddels heel goed geaard, en ik ben er van overtuigd dat zij een gouden toekomst tegemoet gaan!

maart 2008
Zimero, - vader: dressuur crack Miano- de prachtige bruine hengst die ik als veulen van een paar weken in Portugal kocht, is uit de opfok gehaald, en wordt nu beleerd. Hij is nu bijna 4 jaar......een mooie leeftijd om rustig te beginnen aan zijn opleiding! Naar verwachting zal hij aan het begin van de zomer naar onze hengsten stal verhuizen, zodat ik voorzichtig zijn training kan overnemen.

Februari 2008
Geboren:medio feb - dit prachtige merrie veulen!
Zij heet Damisela en is in ieder opzicht een droom veulen.
Fokker/ Eigenaar is Mevr.H.Hoppenbrouwer.

Zomer 2007
Deze zomer was het dan eindelijk zover: het merrie viertal stond voor de wagen! Een geweldige sensatie om zoveel pure lusitano kracht voor je te hebben. In alle rust worden de paarden verder getraind om tot een nog mooier geheel te komen.
Theo Pennings

Zomer 2007
Governo in al z'n pracht.

2007
De laatste aanwinst van stoeterij Noortich in den Houthe -Tulipa - loopt nu keurig onder het zadel en in het span.

Mei 2007
De 16 jarige merrie Jojoba is vanaf eind mei 2007 in het bezit gekomen van Clairmont Stables. Zij zal ingezet worden voor de fokkerij. Het is een zeer vriendelijk grootramig paard met een prachtig front, een solide fundament en correcte gangen. Zij is gedekt door Governo.
2 dagen voor de bevalling.....het zou een groot veulen worden!

Uiteindelijk werd op 17 mei ons eigen hengstveulen Diplomát geboren! Hij is de eerste zoon van onze dekhengst Governo. Het plan is om hem zelf te houden zodat hij later het werk van zijn vader kan overnemen en zijn prachtige genen kan doorgeven.


Gemaakt door: Nederlink webdesign Copyright 2011 Lusovision