Home 
Over mijzelf
Medewerkers
Instructie
Stichting "Dag van het barokke paard"
Mijn paarden 
Nieuws 
Te Koop
Spullen te koop
Herplaatst / Verkocht
Testimonials
Publicaties
Foto's
Veulens
Dekhengsten
Lusovision
Links / Adressen
Contact
Stichting "Dag van het barokke paard"


Kalender

11 mei 2019: KNHS dressuur wedstrijd voor Barokke Paarden. BB t/m M2 en startersklasse. Een proef op gras en een proef op Agterberg bodem. Inschrijven bij Gaby Vegelin – gaby.vegelin@lusitano-paarden.nl


Op 5 september 1999 werd er besloten, om op het grote promotie evenement "De dag van het Barokke Paard", als experiment reguliere K.N.H.S proeven uit te schrijven in het ochtend programma. Dit bleek een doorslaand succes en al gauw werd er besloten dat Gaby Vegelin zich in de toekomst maar serieuzer over de barokke dressuur moest gaan ontfermen zodat er voor deze specifieke groep ruiters iets meer georganiseerd kon gaan worden.

In den beginne liep het wedstrijd seizoen van April tot Oktober. Nu anno 2011 zijn wij niet meer zo gebonden aan het buitenseizoen al zijn de binnen wedstrijden minder charmant dan de 'outdoors' die veelal op prachtige historische locaties worden georganiseerd. Wij zijn dan ook zeer dankbaar dat wij jaarlijks op het feeëriek mooie particuliere Landgoed Maarsbergen terecht kunnen, evenals het prachtige terrein van de Zuid Hollandsche Jachtverening in Wassenaar en op het Landgoed/trainingsstal Moravita in Coevorden. De binnen locaties wisselen - wij kunnen terecht in Elst, Leusden en Lunteren, en daar zijn wij zeer content mee! Wij zien dat de interesse in het Iberische paard de afgelopen jaren enorm is toegenomen en een aardig percentage van de bezitters van deze barokke paarden beleeft plezier aan de dressuur en schrijft zich dan ook in voor deelname op de barokke wedstrijd dagen. De sfeer, de sportiviteit, de 'gezonde sport' en het respect voor medemens, dier... en de vaak unieke plekjes waar wij te gast zijn, zorgen altijd voor onvergetelijke dagen!

Er wordt gestart onder auspiciën van de K.N.H.S waardoor alle behaalde winstpunten voor punten registratie in aanmerking komen. Er worden uiteraard altijd bevoegde officials uitgenodigd.

Starters klasse. (voor ruiters die nog geen startkaart hebben)

Dit is een unieke rubriek die in het leven is geroepen om ruiters met een hengst die wedstrijd ambities hebben, en in het verleden nooit L2 met winst geklasseerd zijn geweest, toch in de gelegenheid te stellen om aan de benodigde winstpunten te komen om uiteindelijk een officiële startkaart te kunnen aanvragen. Men heeft 10 winstpunten nodig in de klasse B, gevolgd door 1 winstpunt in de klasse L1. Alle protocollen dienen correct ingevuld te zijn en voorzien van de handtekening en het persoonsnummer van het juryleden die op de wedstrijd dag in functie waren. Aan het eind van het traject stuurt men alles op naar de K.N.H.S met de papieren voor de officiële startkaart aanvraag. Men dient dan meteen het verzoek in om ingeschaald te blijven in de klasse L1.

De startersklasse rubrieken worden uitsluitend op barokke wedstrijden toegestaan en uitgeschreven! Uit jaren lange ervaring is gebleken dat men gemiddeld één jaar bezig is met het verzamelen van de vereiste 11 winstpunten mitst de hengst goed onder controle is en netjes aan de hulpen.

  • Mocht u zich geroepen voelen om mij op deze mooie dagen op de een of andere manier te assisteren - denk aan secretariaat, aankleden terrein, ringen opbouwen, schrijven bij een jurylid (ook héél leerzaam),aarzel dan vooral niet om contact met mij op te nemen! Vele handen maken licht werk en het is nog gezellig ook! Gaby Vegelin
  • Wilt u verzekerd zijn van een startplek, stuurt u mij dan (zodra de data op de kalender staan) 2 ingevulde startcoupons, of mail uw gegevens en die van uw paard naar gaby.vegelin@lusitano-paarden.nl
  • Post Adres: "Het Hooge Erf" , Maarsbergseweg 55A, 3956 KV te Leersum.


Gemaakt door: Nederlink webdesign Copyright 2011 Lusovision