Home 
Over mijzelf
Medewerkers
Instructie
Stichting "Dag van het barokke paard"
Mijn paarden 
Nieuws 
Te Koop
Spullen te koop
Herplaatst / Verkocht
Testimonials
Publicaties
Foto's
Veulens
Dekhengsten
Lusovision
Links / Adressen
Contact
Te koop (Nederland)

"Quality Control"

Wij stellen hoge eisen aan onze verkoops paarden, en gaan ze stuk voor stuk zelf uitzoeken in Portugal. De paarden die door ons geïmporteerd worden zijn ALLEMAAL klinisch en röntgenologisch gekeurd en keurig vervoerd door John Parker International. Kwaliteit en gezondheid staat bij ons op één!
Aan een goede Lusitano hangt een prijskaartje... zeker in vergelijking met de KWPN ers die tegenwoordig te koop worden aangeboden; U moet voor een aansprekend, goed gefokt en gezond veulen denken aan een prijs van 4,000 euro. Gekeurde, volwassen en bereden zuivere Lusitanos kosten al snel tussen de 7,000 - en 10,000 euro; eenmalige investering voor een leven lang plezier! De Nederlandse Lusitano populatie heeft niets aan 'middelmatigheid'.....daar kunnen en willen wij ons niet mee vereenzelvigen.

Om u een idee te geven van de prijs klasse waarin de verschillende paarden vallen hebben wij de paarden ingedeeld in 'kleuren'. Kijk naar de kleur van de omlijsting van het paard; dit geeft u al een indicatie.
Voor de exacte prijzen kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. gabyandphilonthehill@planet.nl of t.pennings@zonnet.nl
Informeert u ook eens naar de paarden die wij in 'de stille verkoop' hebben.

Prijzen:

Tot € 5,000    
Van € 5.000 t/m € 7.000    
Van € 7.000 t/m € 9.000    
Van € 9.000 t/m € 11.000    
Boven de € 11.000  
In de herplaatsing
Zeer goed bewegende 5 jarige PRE van 162 cm


Zijn huidige eigenaresse schrijft het volgende over haar paard:

"Het gaat om een lief, gevoelig, intelligent en mensgericht paard, maar wel een paard die een duidelijke leider nodig heeft. Ik heb geprobeerd dit voor hem te zijn, en ik kan goed omgaan met zijn gevoeligheid, maar die duidelijke leider ben ik voor hem niet. Op dit moment rijdt degene die hem ingereden heeft hem weer, ...zij is meer een natuurlijke leider dan ik. Hij is makkelijk te rijden en erg werkwillig.

Wij hebben hem vorig jaar gekocht van de Spaanse fokker, maar het paard was al wel in Nederland waar hij tevens ingereden is. We hebben hem in Emmeloord voor aankoop volledig laten keuren (klinisch en röntgen, incl. hals en rug), waar hij zonder bemerkingen doorheen kwam. Direct daarna hebben we hem laten castreren. Bij ons thuis stond hij 24/7 samen met mijn oude paard en mijn pony en dat ging erg goed. Hij is lief en sociaal te noemen.
Het is een paard met veel potentie voor het hogere werk, en hij heeft hele goede, ruime gangen. Zijn vader loopt momenteel grandprix in Spanje, evenals zijn oom. Beide opa's hebben ook grand prix gelopen. Hij komt dus echt uit een bewezen sportlijn.

Ik ben uiteraard bevooroordeeld, maar in mijn zoektocht heb ik veel PRE's en een aantal PSL's gezien en dit was met afstand het paard met het meeste kwaliteit binnen ons budget. Ik hoop de juiste persoon voor hem te vinden, die wel bij hem past en die ook het beste uit hem kan halen. De juiste persoon gaat hier echt een fantastisch paard aan hebben."

Papieren zijn in orde
Bij serieuze interesse kunt u contact opnemen met gaby.vegelin@lusitano-paarden.nlMondego

Mondego is een grote (165cm), elegante drie jarige zuivere Lusitano hengst. Momenteel lijkt hij nog buckskin, maar naar alle waarschijnlijkheid wordt hij schimmel.
Deze zoon van Oriente (zoon van Ufano II) en Urtiga is net licht onder het zadel. Hij is rustig, respectvol en leergierig.
Alle keuringen zijn toegestaan.

Bij interesse kunt u contact opnemen met Theo Pennings t.pennings@zonnet.nl.Oeste

Te koop, van bevriende fokker en Portugal, deze zeer aansprekende jonge lichte valk hengst.
Oeste heeft een evenwichtig nieuwsgierig karakter, beweegt zeer correct en heeft een bijzonder degelijk sterk fundament.
Er lopen al een paar nakomelingen van zijn moeder in Nederland en dat zijn stuk voor stuk sterke, duurzame ongecompliceerde paarden waar de eigenaren veel plezier aan beleven. Oeste geeft u de kans om voor een correcte prijs in het bezit te komen van een bijzonder leuke hengst met een speciaal jasje. Oeste kan eventueel nog iets langer bij zijn fokker blijven. Castratie aldaar is ook mogelijk.VERKOCHT | Mistereo

Meandro

Meandro komt van dezelfde stoeterij als Mistereo en is eveneens 3 jaar. Hij is iets minder barok qua exterieur maar niet minder fijn om mee te werken. Hij is gecastreerd en er is heel voorzichtig begonnen met de kleuterschool. Meandro is een zoon van Violino do Retiro uit de merrie Xistosa (Gazoso). Het is een vriendelijk, kalm paard die netjes aan de longe loopt, keurig reageert op stem commando's en veel vertrouwen heeft in de mens. Meandro is een elegante verschijning, heeft 3 correcte gangen en zijn eindstokmaat zal ruim boven de 160cm uitkomen.


Nehru


Nomade
Nehru en Nomade

Nehru en Nomade zijn twee aansprekende jonge hengsten van 2 jaar. Beide paarden zijn nog volop in ontwikkeling. Het zijn sterke, evenwichtig en sociale dieren. Beide jongens zijn zonen van het bekende vaderpaard Spartacus en tonen nu al veel potentie/aanleg voor de sport. Mocht u interesse hebben in een toekomstig sportpaard die nog geheel naar eigen hand te vormen is, dan kan ik deze jonge hengsten warm aanbevelen. Mailt u ons voor aanvullende informatie en eventueel filmpjes: gabyandphilonthehill@planet.nl of t.pennings@zonnet.nl

Te koop veelbelovende jonge Lusitano merrie

Deze twee jarige schoonheid is een dochter van de succesvolle dressuur hengst Distúrbio. Ze is vriendelijk, elegant en kan echt boven gemiddeld goed bewegen. Voor iemand die een jonge merrie zoekt met veel toekomst potentie voor de sport, is dit een prachtige kans om iets bijzonders in handen te krijgen.HERPLAATST | Dinamico PRE
VERKOCHT BELGIË | Lão - PSLVERKOCHT | IBIS

HERPLAATST | Duende PSL

Nevar - PSL

Te koop van particulier, deze zeer bewust en goed gefokte 2 jarige charismatische ruin. Nevar is een zoon van de bekende Baluarte da Broa - die succesvol Grand Prix loopt - én Evita (Governo - Prix St Georges - x Piela). Nevar is mensgericht en sociaal en staat nu in de opfok in een jonge hengsten groep. Hij heeft hele goede gangen en zal waarschijnlijk uitgroeien tot een flinke hengst. Met zijn mooie 'sportgenen' verwachten wij dat hij zowel een interessant sportpaard zal worden als een knappe vertegenwoordiger van het ras. Bij serieuze interesse kunt u mailen met gaby.vegelin@lusitano-paarden.nl


VERKOCHT | Noémia de PortugalImperial (herplaatsing)

Imperial is een uiterst correcte 7 jarige PRE hengst met een vol papier.
Hij is door de huidige eigenaar geïmporteerd vanuit Spanje en verder in Nederland beleerd tot een M1 niveau. Hij heeft drie hele functionele goede gangen en maait, schept en heft niet! Hij toont veel schoudervrijheid in draf en heeft veel balans in de galop en contra-galop. Het is een charmant paard met een eerlijk karakter en gezonde looplust. Imperial meet 160cm en is volledig rüntgenologisch en klinisch gekeurd. Hij had hele lange manen maar die zijn er voor de wedstrijdsport (knotten) ingekort. Zijn manen zullen weer mooi aangroeien. (voorpluk is tot over de neus). Heeft u interesse in dit leuke sport paard, die ook een parcoursje van 70 cm én vaste hindernissen springt, stuurt u dan een mail naar gabyandphilonthehill@planet.nl of bel met 06 53804848.


Felicidade (Blijft behouden voor Clairmont's Lusitano's)
VERKOCHT | Fascinante - PSL

Deze mooie Fascinante hebben wij in Portugal 'opgespoord' en aangekocht. Hij voldoet helemaal aan onze strenge selectie eisen/criteria. Fascinante is 7 jaar oud, heeft als vader de door de APSL recommended hengst Salitre, meet 157cm, is 'easy to handle' en meegaand en heeft fijne gangen. Hij is altijd van een particulier geweest (voorgeschiedenis van A tot nu bekend). Hij is op 17 oktober in Portugal gecastreerd. Inmiddels is deze kleine atleet al weer twee maanden in Nederland en is hij super geaard en fijn aan het werk. U bent van harte welkom om kennis met hem te komen maken op "De Traai" in Leersum.

Voor meer informatie: gabyandphilonthehill@planet.nl of gaby.vegelin@lusitano-paarden.nl.


VERKOCHT | Favorito


VERKOCHT | Horizonte - Cruzado Portugues

HERPLAATST | Caloroso - Cruzado Portugues

Luzidio

Te koop, direct van de fokker in Portugal, deze vriendelijke aansprekende 2 jarige Lusitano hengst. Dit knappe jonge paard is plezierig in de omgang, heeft een prachtig rastypisch front en beweegt met veel afdruk, souplesse en ruimte. Zoekt u een interessante dressuur belofte voor de toekomst, dan is dit misschien een prachtige kans.
Luzidio heeft in mei 2017 een stokmaat van 153cm. Voor meer informatie kunt u mailen met gabyandphilonthehill@planet.nl

Geplaatst op: 12-05-2017Uit de verkoop - wordt door Monte de Portugal aangehouden voor sport en fokkerij | Joelho de Portugal


VERKOCHT | Fiuza de Portugal
VERKOCHT | Enseada

Leuk ter inzage

VERKOCHT | Alicate do Pinheiro
VERKOCHT | FuFurabolos
VERKOCHT | Edyjoca do Parisol


HERPLAATST | Castelhano de Estepa

Geplaatst op: 14-08-2015
HERPLAATST | Gabador PSL
Lindeza ontdekt de wereld. Voetballen doet ze graag al weet ze nog niet precies hoe ze de bal het beste kan raken. Op de deze foto is ze 10 dagen oud.
Verkocht naar Duitsland | LindezaHERPLAATST | TuhezVERKOCHT | Damastor
(HERPLAATST) Prachtige grote charismatisch ruin.
Juno(VERKOCHT) JoyaJairo

Te koop direct van de fokker, dit bijzonder fraaie Lusitano hengstveulen. Jairo is een zoon van de merrie Zirca en de bekende valk hengst Verdilhão.
Jairo kan vreselijk mooi draven en heeft volkomen rechte gangen. Het is een uitermate vriendelijk veulen die veel in handen is. Het is om te zien echt een hengstje met een mooi sprekend hoofd, genoeg 'body' en een sterk en degelijk fundament.
Mocht u hem in het echt willen zien breng ik u graag in contact met zijn fokker/eigenaar. gabyandphilonthehill@planet.nl

Geplaatst op: 10-06-2014(VERKOCHT) Ciribaldi

(VERKOCHT) Gazefiro

Da Vinci Code

Te koop direct van de fokker, deze prachtige chique 4,5 jarige valk hengst. Da Vinci Code is een fijn te rijden jonge hengst met correcte bewegingen en een prachtig exterieur. Hij heeft een vriendelijk karakter en zou voor veel verschillende disciplines geschikt kunnen zijn, maar heeft ook bslist 'dekhengst potentieel'. Hij komt uit de merrie Que-Inca (goedgekeurd met 80 punten) en de zeer rastypische valk hengst Verdilhao (goedgekeurd met 72 punten).

Klik hier voor een filmpje.

Geplaatst op: 07-12-2012

(VERKOCHT) Divino


Gemaakt door: Nederlink webdesign Copyright 2011 Lusovision