Home 
Over mijzelf
Medewerkers
Instructie
Stichting "Dag van het barokke paard"
Mijn paarden 
Nieuws 
Te Koop
Spullen te koop
Herplaatst / Verkocht
Testimonials
Publicaties
Foto's
Veulens
Dekhengsten
Lusovision
Links / Adressen
Contact
Te koop (Nederland)

"Quality Control"

Wij stellen hoge eisen aan onze verkoops paarden, en gaan ze stuk voor stuk zelf uitzoeken in Portugal. De paarden die door ons geïmporteerd worden zijn ALLEMAAL klinisch en röntgenologisch gekeurd en keurig vervoerd door John Parker International. Kwaliteit en gezondheid staat bij ons op één!
Aan een goede Lusitano hangt een prijskaartje... zeker in vergelijking met de KWPN ers die tegenwoordig te koop worden aangeboden; U moet voor een aansprekend, goed gefokt en gezond veulen denken aan een prijs van 4,000 euro. Gekeurde, volwassen en bereden zuivere Lusitanos kosten al snel tussen de 7,000 - en 10,000 euro; eenmalige investering voor een leven lang plezier! De Nederlandse Lusitano populatie heeft niets aan 'middelmatigheid'.....daar kunnen en willen wij ons niet mee vereenzelvigen.

Om u een idee te geven van de prijs klasse waarin de verschillende paarden vallen hebben wij de paarden ingedeeld in 'kleuren'. Kijk naar de kleur van de omlijsting van het paard; dit geeft u al een indicatie.
Voor de exacte prijzen kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. gabyandphilonthehill@planet.nl of t.pennings@zonnet.nl
Informeert u ook eens naar de paarden die wij in 'de stille verkoop' hebben.

Prijzen:

Tot € 5,000    
Van € 5.000 t/m € 7.000    
Van € 7.000 t/m € 9.000    
Van € 9.000 t/m € 11.000    
Boven de € 11.000  


Ludovico

Eind Juni verwachten we hem in Nederland, deze super knappe 5 jarige ruin. Ludovico is een zeer correct paard met maat, 'body' en een sterk fundament. Hij komt direct van de fokker waar hij een zorgeloze jeugd heeft gehad. Hij is daar ook stress-loos, respectvol en netjes ingereden. Zijn huidige niveau is te omschrijven als basis. Geen piaffe, passage of ingewikkelde poespas die niet bij een paard van zijn leeftijd horen, maar gewoon simpel in balans op eigen benen. Bovendien is zijn karakter is om door een ringetje te halen. Deze zeer sympathieke Lusitano is in Portugal gekeurd en gecastreerd.
Hogere prijsklasse. Filmmateriaal kan ik u via whats app toesturen. gaby.vegelin@lusitano-paarden.nl

GERESERVEERD | Mondego PSL

Zodra de grenzen weer open gaan komt dit knappe jonge paard naar Nederland!
Mondego is 4 jaar oud en een zoon van mijn eigen merrie Dejanira.
Hij is in Portugal op ons verzoek gecastreerd en is eind april weer netjes licht onder het zadel genomen.
Deze rastypische Lusitano ruin meet 160cm, heeft goede gangen en is plezierig om mee te werken.
Hij is in Portugal zeer grondig gekeurd, - en, net zoals bij alle Lusitanos die wij importeren- zijn alle röntgenfoto's ook goed bevonden door DAP Krommerijnstreek.
Zijn vader Numerário leeft niet meer, maar was een zoon van de bekende Novilheiro van Manuel Veiga. Zijn moeder Dejanira is een juweeltje en is bij ons in Leersum te bekijken.
Gelieve alleen te reageren bij oprechte / serieuze interesse. T.pennings@zonnet.nl of gaby.vegelin@lusitano-paarden.nl

SUCCESVOL HERPLAATST | Islera

VERKOCHT | Huri de Ceia
Oeste

Te koop, van bevriende fokker en Portugal, deze zeer aansprekende jonge lichte valk hengst.
Oeste heeft een evenwichtig nieuwsgierig karakter, beweegt zeer correct en heeft een bijzonder degelijk sterk fundament.
Er lopen al een paar nakomelingen van zijn moeder in Nederland en dat zijn stuk voor stuk sterke, duurzame ongecompliceerde paarden waar de eigenaren veel plezier aan beleven. Oeste geeft u de kans om voor een correcte prijs in het bezit te komen van een bijzonder leuke hengst met een speciaal jasje. Oeste kan eventueel nog iets langer bij zijn fokker blijven. Castratie aldaar is ook mogelijk.VERKOCHT | Mistereo

Meandro

Meandro komt van dezelfde stoeterij als Mistereo en is eveneens 3 jaar. Hij is iets minder barok qua exterieur maar niet minder fijn om mee te werken. Hij is gecastreerd en er is heel voorzichtig begonnen met de kleuterschool. Meandro is een zoon van Violino do Retiro uit de merrie Xistosa (Gazoso). Het is een vriendelijk, kalm paard die netjes aan de longe loopt, keurig reageert op stem commando's en veel vertrouwen heeft in de mens. Meandro is een elegante verschijning, heeft 3 correcte gangen en zijn eindstokmaat zal ruim boven de 160cm uitkomen.

Te koop veelbelovende jonge Lusitano merrie

Deze twee jarige schoonheid is een dochter van de succesvolle dressuur hengst Distúrbio. Ze is vriendelijk, elegant en kan echt boven gemiddeld goed bewegen. Voor iemand die een jonge merrie zoekt met veel toekomst potentie voor de sport, is dit een prachtige kans om iets bijzonders in handen te krijgen.HERPLAATST | Dinamico PRE
VERKOCHT BELGIË | Lão - PSLVERKOCHT | IBIS

HERPLAATST | Duende PSL

Nevar - PSL

Te koop van particulier, deze zeer bewust en goed gefokte 2 jarige charismatische ruin. Nevar is een zoon van de bekende Baluarte da Broa - die succesvol Grand Prix loopt - én Evita (Governo - Prix St Georges - x Piela). Nevar is mensgericht en sociaal en staat nu in de opfok in een jonge hengsten groep. Hij heeft hele goede gangen en zal waarschijnlijk uitgroeien tot een flinke hengst. Met zijn mooie 'sportgenen' verwachten wij dat hij zowel een interessant sportpaard zal worden als een knappe vertegenwoordiger van het ras. Bij serieuze interesse kunt u mailen met gaby.vegelin@lusitano-paarden.nl


VERKOCHT | Noémia de PortugalSUCCESVOL HERPLAATST | Imperial


Felicidade (Blijft behouden voor Clairmont's Lusitano's)
VERKOCHT | Fascinante - PSL

Deze mooie Fascinante hebben wij in Portugal 'opgespoord' en aangekocht. Hij voldoet helemaal aan onze strenge selectie eisen/criteria. Fascinante is 7 jaar oud, heeft als vader de door de APSL recommended hengst Salitre, meet 157cm, is 'easy to handle' en meegaand en heeft fijne gangen. Hij is altijd van een particulier geweest (voorgeschiedenis van A tot nu bekend). Hij is op 17 oktober in Portugal gecastreerd. Inmiddels is deze kleine atleet al weer twee maanden in Nederland en is hij super geaard en fijn aan het werk. U bent van harte welkom om kennis met hem te komen maken op "De Traai" in Leersum.

Voor meer informatie: gabyandphilonthehill@planet.nl of gaby.vegelin@lusitano-paarden.nl.


VERKOCHT | Favorito


VERKOCHT | Horizonte - Cruzado Portugues

HERPLAATST | Caloroso - Cruzado Portugues

Luzidio

Te koop, direct van de fokker in Portugal, deze vriendelijke aansprekende 2 jarige Lusitano hengst. Dit knappe jonge paard is plezierig in de omgang, heeft een prachtig rastypisch front en beweegt met veel afdruk, souplesse en ruimte. Zoekt u een interessante dressuur belofte voor de toekomst, dan is dit misschien een prachtige kans.
Luzidio heeft in mei 2017 een stokmaat van 153cm. Voor meer informatie kunt u mailen met gabyandphilonthehill@planet.nl

Geplaatst op: 12-05-2017Uit de verkoop - wordt door Monte de Portugal aangehouden voor sport en fokkerij | Joelho de Portugal


VERKOCHT | Fiuza de Portugal
VERKOCHT | Enseada

Leuk ter inzage

VERKOCHT | Alicate do Pinheiro
VERKOCHT | FuFurabolos
VERKOCHT | Edyjoca do Parisol


HERPLAATST | Castelhano de Estepa

Geplaatst op: 14-08-2015
HERPLAATST | Gabador PSL
Lindeza ontdekt de wereld. Voetballen doet ze graag al weet ze nog niet precies hoe ze de bal het beste kan raken. Op de deze foto is ze 10 dagen oud.
Verkocht naar Duitsland | LindezaHERPLAATST | TuhezVERKOCHT | Damastor
(HERPLAATST) Prachtige grote charismatisch ruin.
Juno(VERKOCHT) JoyaJairo

Te koop direct van de fokker, dit bijzonder fraaie Lusitano hengstveulen. Jairo is een zoon van de merrie Zirca en de bekende valk hengst Verdilhão.
Jairo kan vreselijk mooi draven en heeft volkomen rechte gangen. Het is een uitermate vriendelijk veulen die veel in handen is. Het is om te zien echt een hengstje met een mooi sprekend hoofd, genoeg 'body' en een sterk en degelijk fundament.
Mocht u hem in het echt willen zien breng ik u graag in contact met zijn fokker/eigenaar. gabyandphilonthehill@planet.nl

Geplaatst op: 10-06-2014(VERKOCHT) Ciribaldi

(VERKOCHT) Gazefiro

Da Vinci Code

Te koop direct van de fokker, deze prachtige chique 4,5 jarige valk hengst. Da Vinci Code is een fijn te rijden jonge hengst met correcte bewegingen en een prachtig exterieur. Hij heeft een vriendelijk karakter en zou voor veel verschillende disciplines geschikt kunnen zijn, maar heeft ook bslist 'dekhengst potentieel'. Hij komt uit de merrie Que-Inca (goedgekeurd met 80 punten) en de zeer rastypische valk hengst Verdilhao (goedgekeurd met 72 punten).

Klik hier voor een filmpje.

Geplaatst op: 07-12-2012

(VERKOCHT) Divino


Gemaakt door: Nederlink webdesign Copyright 2011 Lusovision