Home 
Over mijzelf
Medewerkers
Instructie
Stichting "Dag van het barokke paard"
Mijn paarden 
Nieuws 
Te Koop
Spullen te koop
Herplaatst / Verkocht
Testimonials
Publicaties
Foto's
Veulens
Dekhengsten
Lusovision
Links / Adressen
Contact
Veulens 2021

Regento

Onze droom werd werkelijkheid met de geboorte van Regento, een zeer kwaliteitsvol hengstveulen. Voor nu heeft hij het allemaal; groot, stoer, super bewegend, evenwichtig, vriendelijk en intens lief. Dejanira is zijn moeder en Gaby's zelf gefokte Diplomát zijn vader. We hebben hoog gespannen verwachtingen van dit barokke kereltje en zullen hem met zorg naar volwassenheid begeleiden. Regento blijft in eigen bezit.

Veulens 2020

Quota VvC

In februari 2020 zag Quota het levenslicht. Moeder van dit kleine dametje is Dejanira en haar vader de Veiga hengst Fundador da Broa. Het was een watervlug veulentje en ze kreeg al snel de bijnaam 'snelle Dot', want ja, ze was absoluut een dotje en snel was ze zondermeer. Gaby heeft veel tijd gestopt in basis lesjes en binnen no- time was de band gesmeden en het vertrouwen daar. Ieder dier groeit van liefde en aandacht! Quota staat op "Het Hooge Erf" in een gemengde merrie groep opgebouwd uit verschillende leeftijden.

Veulens 2012

Holanda

De combinatie Piela x Phoenix gaf een super stoer, lief en ‘open’ merrie veulen. Ze kreeg van Theo de toepasselijke naam Holanda.
De komst van Holanda was extra speciaal omdat zij de derde generatie is die in het bezit is van Theo. Uit ‘oma’ Isca werd Phoenix geboren, en dit knappe meisje is een nakomeling van Phoenix. Om deze unieke gebeurtenis te vieren heeft Theo besloten om deze merrie zelf aan te houden voor zijn stoeterij. Holanda mag opgroeien in de Duitse Eifelopfok.

Veulens 2011

Gaia

Uit de combinatie Quieta x Alamo kwam op 6 juni 2011 een beeldschoon bruin merrieveulen ter wereld. Fokker Theo Pennings gaf haar de naam Gaia. Voor Theo was het voor de tweede keer dat hij kon fokken met een eigen fokprodukt (Quieta) en dat maakte het extra bijzonder. Deze jong dame heeft is een belofte voor de toekomst, en zal de komende jaren, mitst zij niet verkocht wordt, opgroeien in een kleine kudde in Heerde.

Gaiato

In de zomer van 2011 zag Gaiato het levenslicht bij Stoeterij "Noortich in den Houthe". Dit hengstveulen is een ondernemend mensgericht en sterk mannetje. Moeder Óla heeft bij haar vorige eigenaar/fokker in Portugal al een paar onwaarschijnlijk mooie veulens gekregen, en ook hier weer, blijkt de combinatie met de Working Equitation Zidane do Lis een schot in de roos. Gaiato toonde op jonge leeftijd al een super krachtig achterbeen gebruik en veel ruimte in de schouder. Hij heeft een prachtige croupe, een sterke korte rug, en 'maat'. Hij staat in de opfok in de Achterhoek. De verwachtingen zijn dat hij zal uitgroeien tot een 'juweel' onder de lusitanos.

Veulens 2010

Fiëla

Op 18 april 2010 schonk Piela, van Stoeterij 'Noortich in den Houthe', het leven aan een prachtige dochter, Fiëla geheten. Weer een bijzonder mooi veulen van de in 2009 gestorven Governo. Dit sterke dametje is het eerste 'diepvries kindje' van deze gewelige oude coryfee. Zij heeft een nieuwsgierig en vriendelijk karakter en doet alles voor de baas. Fiela staat momenteel in de opfok in de Achterhoek.

Veulens 2009

Evita

Op 26 maart, precies op de uitgerekende dag, werd het geweldige merrieveulen Evita geboren. Evita heeft als moeder de top merrie van Stoeterij Noorich in den Houthe, Piela, en is werkelijk het toonbeeld van kracht en levenslust. Vanaf de eerste minuut iets om trots op te zijn....een veulen waar je geen fouten in kan vinden! Evita is de vierde dochter van Governo, en is eigendom geworden van Marjon Buma, die haar ook haar naam gaf.
 
Evita 1 jaar! Wat een prachtige jaarling!
Evita (Januari 2011)
Evita twee jaar – wat een schoonheid!
Evita wordt een volwassen paard - januari 2014.

Escondido

Op 6 april zag het hengstje Escondido in Zeeland het levenslicht. Hij is de vierde zoon van Governo, en een zeer trots mannetje! Het is een sterk ondernemend en onafhankelijk veulen.
Escondido is eigendom van zijn fokker Chantal de Jong, en ontwikkelt zich geweldig op de Zeeuwse klei!
 
Een brok barok! 10 weken.
Escondido is inmiddels verhuisd naar de Eifelopfok. Op de foto is hij 8 maanden.
"Ed" is een echte macho en heeft al een harem van 3 merrieveulens!
Escondido wordt volwassen... op de foto is hij 4 jaar.

Eterna

Midden overdag op 25 mei, werd bij Stal Mehagnoul het zeer aansprekende merrieveulen Eterna (eeuwig) geboren. Eterna is een dochter van de kwaliteitsvolle merrie Paz, en haar tweede veulen. Eterna is te omschrijven als een zelfbewuste, mooie aanhankelijke dame, die al bijzonder gesteld is op haar eigenaresse Jasmin Hinderink. - zij rent al hinnikend achter haar aan....een aandoenlijk tafereel!
7 weken
Februari 2010 - Een hechte band hebben Eterna en eigenaresse Yasmin Hinderink.
September 2010

Esha

Op woensdag 8 juli, is Governo's derde dochter van dit jaar geboren. Zij heet Esha en is gefokt door de familie Mehagnoul uit Zeist. Haar moeder is de 18 jarige Jacoma, een fantastische en zeer ervaren moeder! De kleine Esha is een klein poppetje, maar extreem levenslustig en kittig. Haar ogen vergeet je nooit meer!
Is het geen plaatje?!
Esha als jaarling aan het einde van het weide seizoen 2010.

Veulens 2007/2008
Graag willen wij u mee laten delen in de 'veulen vreugde' van liefhebbers die een nakomeling van Governo hebben.
Ook zullen wij regelmatig nieuwe foto's van deze jonge lusitanos plaatsen zodat een ieder de ontwikkeling van de individuele dieren kan volgen.

Chiqué

Chiqué, geboren in 2007, was het allereerste veulen ooit van Governo. Vanaf dag een een zeer aansprekende zelf verzekerde dame. Ook voor moeder Quieta was het haar eeste veulen......in ieder opzicht een unieke combinatie. Chiqué heeft het leven van eigenaresse Karin Meijnders verrijkt! Hier is zij anderhalf jaar oud.
 
Met haar 2,5 jaar is Chiqué al een heel volwassen en compleet paard!

Damisela

Het tweede veulen van Governo was het merrie veulen Damisela (moeder Uravilha).
Zij is 'omgedoopt' tot Dadiva hetgeen geschenk betekent........en dat is zij zeker voor haar nieuwe baas, Cees Smit!
 
 
Bijna twee jaar is Damisela hier begin 2010. Een prachtig elegante hoogbenige merrie van 157 cm!
Dadiva en Cees Smit vormen een ijzersterk duo!
Foto is van begin 2013.

Diplomát

Op 17 mei zag ons eigen veulen Diplomát, het levens licht.- een zoon van Jojoba en Governo. Deze lieve aandoenlijke jongen had een moeilijke start - er werd namelijk al snel een leknavel geconstateerd, waaraan hij op jonge leeftijd geopereerd moest worden. Gelukkig heeft hij dit alles goed doorstaan, en dankzij de goed zorg van Elvira en René kwam hij er weer helemaal bovenop! Het is een rustig vriendelijk veulen met een enorme kwaliteit in zijn bewegings mechanisme. Wij houden hem aan voor eigen gebruik.
 
Diplomát 3 jaar
Wat een paard!

Duque de Terra Salva

Op 12 juni 2008 kwam de prachtig Duque de Terra Salva ter wereld. Wat een veulen was dat! Het werd geboren en stond al vanaf de eerste minuut zo zelfverzekerd en krachtig in het leven......werkelijk ongelooflijk! Duque heeft energie voor 10, is constant in beweging en houdt van pronken en 'de show stelen'....slapen doet hij bijna niet, w...want het leven is daar gewoon te leuk voor!. Regelmatig maak hij lucht sprongen van plezier!
Gezien zijn enorme kwaliteit en uitstraling, wordt dit creme kleurig veulen aangehouden door zijn fokker André Mos voor de toekomst.
 
Duque in de Eifel. Hij is hier 1 jaar.

Duquesa de Terra Salva

In 2008 aangekocht door Michaëla Vogel.

Delicioso

Eind juli 2008 zag Delicioso het levenslicht. Hij was het eerste veulen van de Alter Real merrie Quejacea, en kwam 3 weken te laat ter wereld. Delicioso werd bruin geboren, maar zal toch waarschijnlijk een schimmel worden. Het is een buitengewoon vriendelijk en zachtaardig veulen. De komende jaren zal hij in de opfok staan in Duitsland.
 


Gemaakt door: Nederlink webdesign Copyright 2011 Lusovision