Home 
Over mijzelf
Fokdoel
Fokproducten
Mijn paarden
Veulen impressies
Foto's
Nieuws 
Te Koop
Spullen te koop
Verkocht
Testimonials
Lusovision
Contact
Over mijzelf

Wie ben ik?

Theo Pennings - liefhebber van het aangespannen rijden met Lusitanos en fokker van dit mooie Portugese ras. Medeoprichter van de vereniging Lusitano Vrienden Nederland, waarvan van 1999 to 2008 voorzitter.

Waarom gekozen voor Lusitanos?

Na een intensieve wedstrijd periode met Friesche Paarden en met Welsh Cobs, ben ik op zoek gegaan naar iets nieuws, wat nog beter kon voldoen aan mijn eisen, en maakte ik na enig speurwerk kennis met het toen nog relatief onbekende ras, de Portugese Lusitano. Ik ben naar Portugal gegaan waar ik zeer gastvrij ben ontvangen en was eigenlijk meteen verkocht! Het zijn geweldige paarden, trots, edel, slim, sterk, werkwillig... en dit alles met een geheel eigen karakter. De Lusitano is moedig maar je kunt hem niet dwingen. In alles moet je hem steeds 'uitnodigen tot' samenwerking, en dit niet met een straffe hand maar met gevoel, inzicht en respect. Je moet goed kijken, luisteren en voelen wat mogelijk is en wanneer ze aan de volgende stap toe zijn. Schenk je het vertrouwen dan doen ze alles!

In Portugal ging ik dus op zoek naar goede merries en kwam uiteindelijk terecht bij Oliveira e Sousa. Deze stoeterij gebruikte de merries niet alleen maar voor de fokkerij maar ook voor het werk op het land – de landbouw. Het was moeilijk om een paar goed merries te kopen aangezien men de betere paarden liever zelf houdt. Uiteindelijk kocht ik daar drie merries Isca (nu mijn stalmoeder), Jacoma en Joëtta. Ik ben daar meteen op zoek gegaan naar een geschikte hengst en heb toen alle drie de merries laten dekken door een zeer barokke hengst met veel bot, een goed sterk fundament en een prachtig sprekend hoofd - dit was Zelador. Veel kenmerken van Zelador zijn terug te vinden in een van mijn eerste fokproducten, Phoenix die inmiddels Z2 loopt en goedgekeurd is voor de dekdienst.

Tot nu toe heb ik al mijn merries zelf afgericht voor de wagen. Het duurt vrij lang voordat je een span rijklaar hebt. Ik neem er altijd de tijd voor, maar dan heb je ook iets bijzonders! Alle merries worden minimaal 2/3 keer per week in verschillende opstellingen aangespannen. Verder worden ze onder het zadel getraind. Ik hoop ook met de aankomende nieuwe lichting merries nog tot op hoge leeftijd te kunnen genieten van deze unieke tak van sport.Gemaakt door: Nederlink webdesign Copyright 2011 Lusovision