Home 
Over mijzelf
Fokdoel
Fokproducten
Mijn paarden
Veulen impressies
Foto's
Nieuws 
Te Koop
Spullen te koop
Verkocht
Testimonials
Lusovision
Contact
Te koop (Nederland)

"Quality Control"

Wij stellen hoge eisen aan onze verkoops paarden, en gaan ze stuk voor stuk zelf uitzoeken in Portugal. De paarden die door ons geïmporteerd worden zijn ALLEMAAL klinisch en röntgenologisch gekeurd en keurig vervoerd door John Parker International. Kwaliteit en gezondheid staat bij ons op één!
Aan een goede Lusitano hangt een prijskaartje...zeker in vergelijking met de KWPN ers die tegenwoordig te koop worden aangeboden; U moet voor een aansprekend, goed gefokt en gezond veulen denken aan een prijs van 4,000 euro. Gekeurde, volwassen en bereden zuivere Lusitanos kosten al snel tussen de 7,000 – en 10,000 euro; eenmalige investering voor een leven lang plezier! De Nederlandse Lusitano populatie heeft niets aan 'middelmatigheid'.....daar kunnen en willen wij ons niet mee vereenzelvigen.

Om u een idee te geven van de prijs klasse waarin de verschillende paarden vallen hebben wij de paarden ingedeeld in 'kleuren'. Kijk naar de kleur van de omlijsting van het paard; dit geeft u al een indicatie.
Voor de exacte prijzen kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. gaby.vegelin@lusitano-paarden.nl of t.pennings@zonnet.nl
Informeert u ook eens naar de paarden die wij in 'de stille verkoop' hebben.

Prijzen:

Tot € 5,000    
Van € 5.000 t/m € 7.000    
Van € 7.000 t/m € 9.000    
Van € 9.000 t/m € 11.000    
Boven de € 11.000  
Nieuw in de verkoop: Olympia

Deze prachtige, bijna 5 jarige merrie is een 'Lusowarmblood'. Haar moeder is een zuivere goedgekeurde Lusitano en haar vader is van Duits bloed - Desperando, uit de Desperados/ De Niro lijn. Dit kruislings fokken is héél bewust gedaan en heeft een super interessant paard opgeleverd! Olympia heeft een prachtig Lusitano hoofd met een schitterend zacht oog, een engelachtig karakter, sterk beenwerk (schoonheids foutje = kleine piephak), een indrukwekkende stokmaat van 167cm en hele fijne gangen. Haar stap is ruim (maar beslist actief), de draf zeer takt-zeker en ritmisch en haar galop groot. Ze is momenteel nog iets schraal maar ik verwacht dat ze met goed en correct gedoseerd werk, uitstekend voer, tijd en een serieuze dosis liefde en aandacht een prachtig paard zal worden. Deze schat heeft 5 jaar bij haar fokker gestaan, is heel rustig en respectvol door een lichtgewichtje ingereden - pas op 4 jarige leeftijd - en mag alleen naar iemand die haar een forever home kan bieden. Olympia is een merrie voor de diepere connectie en beleving.
Xrays en paspoort aanwezig.

Bij serieuze interesse kunt u contact opnemen met gaby.vegelin@lusitano-paarden.nl of t.pennings@zonnet.nl

VERKOCHT/span> | Nordeste

Voor de ECHT liefhebber is deze unieke zuivere Lusitano ruin te koop. Nordeste meet 163 cm en is een absolute diamant! Hij is 5 jaar, loopt L1 dressuur (gaat graag mee op stap), heeft ervaring met WE en buitenrijden. Hij beschikt over 3 hele fijne gangen waarbij zijn draf vooral opvalt: krachtig, ruim en ritmisch! Hij heeft een meewerkend karakter, is meedenkend en meewerkend en geniet van ieder leerproces met de mens. Hij is volledig klinisch en röntgenologisch gekeurd, is keurig geënt en bij de tandarts geweest. Momenteel staat hij op voorijzers.
Nordeste heeft potentie voor de dressuursport, maar hij geniet van variatie in het werkaanbod en zou zich makkelijk in meerdere disciplines kunnen onderscheiden. Hij is met zijn 5 jaar 200% betrouwbaar en ultra stabiel qua 'mindset'. Bij ons thuis heeft er zowel een meisje van 10 op gereden als een dame van 75! - dit geeft aan hoe uitzonderlijk braaf hij is en hoe hij zich aan kan passen aan verschillende ruiters en omstandigheden.
Nordeste valt, door zijn kwaliteit, TOP zachtaardige karakter en zijn fijne bewerkbaarheid (en breed inzetbaarheid) in een hogere prijsklasse.

Wilt u eens kennismaken met deze innemende jonge topper met z'n wijze ziel, stuurt u dan een mailtje naar gaby.vegelin@lusitano-paarden.nl

VERKOCHT | Odeceixe

In mei komt deze super lieve 4 jarige zuivere Lusitano merrie beschikbaar voor de verkoop. Ze meet 161cm, is keurig en op uitermate vriendelijke wijze onder het zadel beleerd en is een fijn evenwichtig paard. Ze komt direct van de fokker waar ze een prachtige start in het leven heeft gehad. Haar vader is de bekende PSL 'dressuur crack' en top vererver Escorial.
'Ode' is straks in te zetten en op te leiden in verschillende disciplines - naar verwachting breed inzetbaar - en ook het fokken van een veulentje is na opname in het volwassenboek van de APSL een mooie vooruitzicht. U kunt kennis maken met Odeceixe op onze stal in Leersum
Bij interesse kunt u mailen met gaby.vegelin@lusitano-paarden.nl

VERKOCHT IN PORTUGAL | Navalha


VERKOCHT | M- Laureus - CruzadoHERPLAATST | EvitaHERPLAATST | NevarHERPLAATST | OSIRIS | The best of both worlds

VERKOCHT | Ludovico

VERKOCHT | Mondego PSL

SUCCESVOL HERPLAATST | Islera

VERKOCHT | Huri de Ceia
VERKOCHT | OesteVERKOCHT | Mistereo

Meandro

Meandro komt van dezelfde stoeterij als Mistereo en is eveneens 3 jaar. Hij is iets minder barok qua exterieur maar niet minder fijn om mee te werken. Hij is gecastreerd en er is heel voorzichtig begonnen met de kleuterschool. Meandro is een zoon van Violino do Retiro uit de merrie Xistosa (Gazoso). Het is een vriendelijk, kalm paard die netjes aan de longe loopt, keurig reageert op stem commando's en veel vertrouwen heeft in de mens. Meandro is een elegante verschijning, heeft 3 correcte gangen en zijn eindstokmaat zal ruim boven de 160cm uitkomen.HERPLAATST | Dinamico PRE
VERKOCHT BELGIË | Lão - PSLVERKOCHT | IBIS

HERPLAATST | Duende PSL

VERKOCHT | Noémia de PortugalSUCCESVOL HERPLAATST | Imperial


Felicidade (Blijft behouden voor Clairmont's Lusitano's)
VERKOCHT | Fascinante - PSL

Deze mooie Fascinante hebben wij in Portugal 'opgespoord' en aangekocht. Hij voldoet helemaal aan onze strenge selectie eisen/criteria. Fascinante is 7 jaar oud, heeft als vader de door de APSL recommended hengst Salitre, meet 157cm, is 'easy to handle' en meegaand en heeft fijne gangen. Hij is altijd van een particulier geweest (voorgeschiedenis van A tot nu bekend). Hij is op 17 oktober in Portugal gecastreerd. Inmiddels is deze kleine atleet al weer twee maanden in Nederland en is hij super geaard en fijn aan het werk. U bent van harte welkom om kennis met hem te komen maken op "De Traai" in Leersum.

Voor meer informatie: gabyandphilonthehill@planet.nl of gaby.vegelin@lusitano-paarden.nl.


VERKOCHT | Favorito


VERKOCHT | Horizonte - Cruzado Portugues

HERPLAATST | Caloroso - Cruzado Portugues

Luzidio

Te koop, direct van de fokker in Portugal, deze vriendelijke aansprekende 2 jarige Lusitano hengst. Dit knappe jonge paard is plezierig in de omgang, heeft een prachtig rastypisch front en beweegt met veel afdruk, souplesse en ruimte. Zoekt u een interessante dressuur belofte voor de toekomst, dan is dit misschien een prachtige kans.
Luzidio heeft in mei 2017 een stokmaat van 153cm. Voor meer informatie kunt u mailen met gabyandphilonthehill@planet.nl

Geplaatst op: 12-05-2017Uit de verkoop - wordt door Monte de Portugal aangehouden voor sport en fokkerij | Joelho de Portugal


VERKOCHT | Fiuza de Portugal
VERKOCHT | Enseada

Leuk ter inzage

VERKOCHT | Alicate do Pinheiro
VERKOCHT | FuFurabolos
VERKOCHT | Edyjoca do Parisol


HERPLAATST | Castelhano de Estepa

Geplaatst op: 14-08-2015
HERPLAATST | Gabador PSL
Lindeza ontdekt de wereld. Voetballen doet ze graag al weet ze nog niet precies hoe ze de bal het beste kan raken. Op de deze foto is ze 10 dagen oud.
Verkocht naar Duitsland | LindezaHERPLAATST | TuhezVERKOCHT | Damastor
(HERPLAATST) Prachtige grote charismatisch ruin.
Juno(VERKOCHT) JoyaJairo

Te koop direct van de fokker, dit bijzonder fraaie Lusitano hengstveulen. Jairo is een zoon van de merrie Zirca en de bekende valk hengst Verdilhão.
Jairo kan vreselijk mooi draven en heeft volkomen rechte gangen. Het is een uitermate vriendelijk veulen die veel in handen is. Het is om te zien echt een hengstje met een mooi sprekend hoofd, genoeg 'body' en een sterk en degelijk fundament.
Mocht u hem in het echt willen zien breng ik u graag in contact met zijn fokker/eigenaar. gabyandphilonthehill@planet.nl

Geplaatst op: 10-06-2014(VERKOCHT) Ciribaldi

(VERKOCHT) Gazefiro

Da Vinci Code

Te koop direct van de fokker, deze prachtige chique 4,5 jarige valk hengst. Da Vinci Code is een fijn te rijden jonge hengst met correcte bewegingen en een prachtig exterieur. Hij heeft een vriendelijk karakter en zou voor veel verschillende disciplines geschikt kunnen zijn, maar heeft ook bslist 'dekhengst potentieel'. Hij komt uit de merrie Que-Inca (goedgekeurd met 80 punten) en de zeer rastypische valk hengst Verdilhao (goedgekeurd met 72 punten).

Klik hier voor een filmpje.

Geplaatst op: 07-12-2012

(VERKOCHT) Divino


Gemaakt door: Nederlink webdesign Copyright 2011 Lusovision