Home 
Over mijzelf
Fokdoel
Fokproducten
Mijn paarden
Veulen impressies
Foto's
Nieuws 
Te Koop
Spullen te koop
Verkocht
Testimonials
Lusovision
Contact
Te koop (Nederland)

"Quality Control"

Wij stellen hoge eisen aan onze verkoops paarden, en gaan ze stuk voor stuk zelf uitzoeken in Portugal. De paarden die door ons geïmporteerd worden zijn ALLEMAAL klinisch en röntgenologisch gekeurd en keurig vervoerd door John Parker International. Kwaliteit en gezondheid staat bij ons op één!
Aan een goede Lusitano hangt een prijskaartje...zeker in vergelijking met de KWPN ers die tegenwoordig te koop worden aangeboden; U moet voor een aansprekend, goed gefokt en gezond veulen denken aan een prijs van 4,000 euro. Gekeurde, volwassen en bereden zuivere Lusitanos kosten al snel tussen de 7,000 – en 10,000 euro; eenmalige investering voor een leven lang plezier! De Nederlandse Lusitano populatie heeft niets aan 'middelmatigheid'.....daar kunnen en willen wij ons niet mee vereenzelvigen.

Om u een idee te geven van de prijs klasse waarin de verschillende paarden vallen hebben wij de paarden ingedeeld in 'kleuren'. Kijk naar de kleur van de omlijsting van het paard; dit geeft u al een indicatie.
Voor de exacte prijzen kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. gaby.vegelin@lusitano-paarden.nl of t.pennings@zonnet.nl
Informeert u ook eens naar de paarden die wij in 'de stille verkoop' hebben.

Prijzen:

Tot € 5,000    
Van € 5.000 t/m € 7.000    
Van € 7.000 t/m € 9.000    
Van € 9.000 t/m € 11.000    
Boven de € 11.000  


Levenslustige oudere Lusitano ruin (Herplaatsing)

We hebben een geweldige leuke, bijna 17 jarige zuivere Lusitano ruin, in de herplaatsing. Deze schat is 13 jaar geleden door Lusovision als 4 jarige geïmporteerd. Hij is vrijwel meteen door ons verkocht aan zijn huidige baasje. Helaas is zijn baasje, door gezondheids- problemen en de daaraan gekoppelde noodzakelijke verhuizing, genoodzaakt om een nieuw (en laatste) nieuwe eigenaar voor hem te zoeken. We zoeken dan ook een liefdevolle plek met weidegang, afwisselend werk en gezonde sociale contacten. Deze ruin heeft een klein Shetlander vriendje, en het spreekt voor zich dat we deze twee niet willen scheiden. Deze energieke kerngezonde ruin is altijd recreatief gereden maar houdt ook van een WE uitdaging. Deze leuke zoon van Miano is kerngezond, heeft prachtig mooi droog beenwerk en beweegt nog krachtig en recht.

Bent u die liefhebber die dit bijzondere paard een TOP 'forever home' kan bieden, aarzel dan niet om een afspraak te maken.
gaby.vegelin@lusitano-paarden.nl
Lão - PSL (Herplaatsing)

Deze charmante Lusitano vos ruin is klaar om herplaatst te worden. Hij heeft een uitgesproken goede ruime stap en een mooie gecadanceerde grote galop. Zijn karakter is uitmuntend te noemen; oplettend, zachtaardig, mensgericht, meewerkend en uiterst vriendelijk. Lão is met zijn bijna 6 jaar in de basis netjes bevestigd. Ook oefeningen als het wijken en het achterwaarts gaan beheerst hij. Hij is in Portugal gekeurd (X-rays aanwezig) en gecastreerd en is sinds het voorjaar van 2018 in Nederland.
Wij zoeken voor deze zoon van Campeador een 5* forever home, iemand bij wie hij wortel mag schieten en bij wie hij optimaal tot bloei kan komen.
Deze lieverd is geschikt voor zowel de dressuursport, recreatie, lange teugel werk en WE. Mocht u oprechte interesse hebben in die speciale paard, dan bent u van harte welkom om kennis met hem te komen maken op 'De Traai' in Leersum, waar hij in training staat.
gaby.vegelin@lusitano-paarden.nl

Span Lusitano's

Het is niet vaak dat wij een leuk span Lusitano's vinden, maar nu hebben we er een! Beide paarden zijn nog jong (uit 2014) en zijn bij door de huidige eigenaar bij verschillende fokkers aangekocht. Ze passen qua maat, kleur, gangwerk en exterieur perfect bij elkaar. Jaguar en Jubiloso do Pilar meten momenteel 158cm en zijn zowel gereden als betuigd. Ze zijn braaf in het verkeer en zijn dit jaar zelfs mee geweest naar Golega. Voor verdere info kunt u contact opnemen met t.pennings@zonnet.nlIBIS

Na lang zoeken hebben we in Portugal weer een fantastisch paard gevonden! We zijn opgetogen en trots om haar aan Nederland voor te kunnen stellen: Ibis is een krachtige, grote - 165 cm - lieve PSL Lusitano merrie geboren en getogen op een gecombineerd bedrijf in het Noorden van Portugal. Ze is als 4 jarige simpel ingereden en is toen weer de wei in gegaan. Inmiddels is ze 5,5 en een stoere verschijning. Ze is volkomen onbedorven, heeft geen trauma's, heeft veel vertrouwen in de mens, beweegt krachtig en zou vanwege haar prachtige maat en sterke fundament ook zeer geschikt kunnen zijn voor een man. Met zo'n paard is veel mogelijk - sport, recreatie, fokkerij. Ibis is volledig klinisch en röntgenologisch gekeurd. Mocht je dit paard nou net zo'n vondst vinden als wij, neem dan vrijblijvend contact op met t.pennings@zonnet.nl of gabyandphilonthehill@planet.nl

HERPLAATST | Duende PSL

Wegens tijdgebrek te koop van particulier,
Deze charmante Lusitano ruin geboren 31/3/2008
Duende is een zoon van Sulão en heeft een stokmaat van 162cm

Hij wordt momenteel dressuurmatig gereden.
Schouder voor, appuyement (stap, draf, galop), keertwending, begin pirouette, enkelvoudige wissel, renvers, travers, ..
Duende heeft al een paar jaar wedstrijden gelopen en heeft zowel vorig jaar als dit jaar de Europese Finale van de MCI gehaald (Parijs). Dit jaar opnieuw geselecteerd (Londen).
Duende is een aangenaam paard om te rijden. Zowel voor mensen die nog beginnende zijn en er niet veel aan vragen als voor mensen die echt met hem verder aan de slag willen gaan. Wegens tijdsgebrek heeft hij de laatste maanden niet hard moeten werken.
Hij is pas rond zijn 6 jaar zadelmak gemaakt.

Vorig jaar deelgenomen aan jumping 70cm als afwisseling en aan Working Equitation (mits de juiste training zal dit een goed WE paard zijn, mooie verzameling in galop haalbaar).

Mocht u interesse hebben in dit zeldzaam leuke paard, dan breng ik u graag in contact met zijn eigenaresse. gaby.vegelin@lusitano-paarden.nl

Nevar - PSL

Te koop van particulier, deze zeer bewust en goed gefokte charismatische jaarling hengst. Nevar is een zoon van de bekende Baluarte da Broa - die succesvol Grand Prix loopt - én Evita (Governo - Prix St Georges - x Piela). Nevar is mensgericht en sociaal en staat nu in de opfok in een jonge hengsten groep. Hij heeft hele goede gangen en zal waarschijnlijk uitgroeien tot een flinke hengst. Met zijn mooie 'sportgenen' verwachten wij dat hij zowel een interessant sportpaard zal worden als een knappe vertegenwoordiger van het ras. Bij serieuze interesse kunt u mailen met gaby.vegelin@lusitano-paarden.nl


Noémia de Portugal

Te koop, direct van de fokker, dit knappe volbloed Lusitano meisje.
Noémia is een zeer correcte jaarling met een heel goed papier. Haar vader is de Veiga hengst Elmo da Broa en haar moeder Essencia de Portugal is een dochter van de beroemde Spartacus. Noemia is een aanrader voor iemand die heel bewust het hele proces van jaarling tot rijpaard/fokmerrie wil meemaken. Mocht deze beauty uw hart sneller doen kloppen, neem dat contact op met t.pennings@zonnet.nl of gaby.vegelin@lusitano-paarden.nl voor verder info.Imperial (herplaatsing)

Imperial is een uiterst correcte 7 jarige PRE hengst met een vol papier.
Hij is door de huidige eigenaar geïmporteerd vanuit Spanje en verder in Nederland beleerd tot een M1 niveau. Hij heeft drie hele functionele goede gangen en maait, schept en heft niet! Hij toont veel schoudervrijheid in draf en heeft veel balans in de galop en contra-galop. Het is een charmant paard met een eerlijk karakter en gezonde looplust. Imperial meet 160cm en is volledig rüntgenologisch en klinisch gekeurd. Hij had hele lange manen maar die zijn er voor de wedstrijdsport (knotten) ingekort. Zijn manen zullen weer mooi aangroeien. (voorpluk is tot over de neus). Heeft u interesse in dit leuke sport paard, die ook een parcoursje van 70 cm én vaste hindernissen springt, stuurt u dan een mail naar gabyandphilonthehill@planet.nl of bel met 06 53804848.PSL Flor do Olival - Herplaatsing

Deze zuiver Lusitano valk merrie wordt eind april 8 jaar en meet 152cm. Ze heeft een Portugees paspoort maar is nog niet opgenomen in het Livro de Adultos. (kan uiteraard wel ter opname aangeboden worden).

Haar huidige eigenaresse heeft haar zelf ingereden en haar de basis dingen geleerd van 'los en grondwerk'. Het is een erg lief, eerlijk en mens-gericht paardje die onder het zadel sensibel te noemen is. Ze staat probleemloos stil met opstijgen. Ze reageert heel direct, leert snel en heeft veel op de stem geleerd.

Ze is zowel bij de hoefsmid als bij de dierenarts probleemloos. Flor staat op blote voeten. Hoewel het trailerladen wel een leertraject was, gaat dit inmiddels helemaal goed en gaat Flor regelmatig mee naar de Ardennen.
Buiten heeft Flor aandacht voor 'van alles'. Van blaffende aanrennende honden, waar haar baasje bang voor is, schrikt ze helemaal niet,..ze stapt dan gewoon door idem met helikopters en straaljagers. Fietsers en rustige personenauto's gaan ook goed. Busjes en tractors zijn eng, behalve de tractor die ze kent op eigen terrein. De eigenaresse van Flor denkt dat ze erg geschikt zou kunnen zijn voor de dressuur (of academische dressuur) omdat ze extreem snel leert en sensibel is. Een jonge ervaren amazone zou een mooie match kunnen zijn ....iemand die echt de tijd voor haar neemt en een mooie vertrouwensband met haar wil opbouwen, want dan is Flor op d'r best.

Mocht u deze merrie in het echt willen ontmoeten neemt u dan contact op met gaby.vegelin@lusitano-paarden.nl

Miss Olivia - Highly recommended

Voor iemand die echt iets héél bijzonders zoekt, bieden wij deze werkelijk prachtige jonge palomino merrie aan. Deze twee jarige beauty is een dochter van wereld kampioen Working Equitation Trigo. Haar fokker verwacht dat ze een eind stokmaat van 165cm zal bereiken. Vanwege haar zeldzame kleur, haar zeer interessante papier en haar fijne karakter valt deze jonge belofte in een hogere prijsklasse.
Voor meer foto's kunt u contact opnemen met Gaby. gaby.vegelin@lusitano-paarden.nl


Felicidade (Blijft behouden voor Clairmont's Lusitano's)
GERESERVEERD | Fascinante - PSL

Deze mooie Fascinante hebben wij in Portugal 'opgespoord' en aangekocht. Hij voldoet helemaal aan onze strenge selectie eisen/criteria. Fascinante is 7 jaar oud, heeft als vader de door de APSL recommended hengst Salitre, meet 157cm, is 'easy to handle' en meegaand en heeft fijne gangen. Hij is altijd van een particulier geweest (voorgeschiedenis van A tot nu bekend). Hij is op 17 oktober in Portugal gecastreerd. Inmiddels is deze kleine atleet al weer twee maanden in Nederland en is hij super geaard en fijn aan het werk. U bent van harte welkom om kennis met hem te komen maken op "De Traai" in Leersum.

Voor meer informatie: gabyandphilonthehill@planet.nl of gaby.vegelin@lusitano-paarden.nl.


VERKOCHT | Favorito


VERKOCHT | Horizonte - Cruzado Portugues

HERPLAATST | Caloroso - Cruzado Portugues


VERKOCHT | GaiaVERKOCHT | Gaiato


(Vader van Gaiato)

Luzidio

Te koop, direct van de fokker in Portugal, deze vriendelijke aansprekende 2 jarige Lusitano hengst. Dit knappe jonge paard is plezierig in de omgang, heeft een prachtig rastypisch front en beweegt met veel afdruk, souplesse en ruimte. Zoekt u een interessante dressuur belofte voor de toekomst, dan is dit misschien een prachtige kans.
Luzidio heeft in mei 2017 een stokmaat van 153cm. Voor meer informatie kunt u mailen met gabyandphilonthehill@planet.nl

Geplaatst op: 12-05-2017Uit de verkoop - wordt door Monte de Portugal aangehouden voor sport en fokkerij | Joelho de Portugal


VERKOCHT | Fiuza de Portugal
VERKOCHT | Enseada

Leuk ter inzage

VERKOCHT | Alicate do Pinheiro
VERKOCHT | FuFurabolos

VERKOCHT | Duque

VERKOCHT | Edyjoca do Parisol


HERPLAATST | Castelhano de Estepa

Geplaatst op: 14-08-2015
HERPLAATST | Gabador PSL
Lindeza ontdekt de wereld. Voetballen doet ze graag al weet ze nog niet precies hoe ze de bal het beste kan raken. Op de deze foto is ze 10 dagen oud.
Verkocht naar Duitsland | LindezaHERPLAATST | TuhezVERKOCHT | Damastor
(HERPLAATST) Prachtige grote charismatisch ruin.
Juno(VERKOCHT) JoyaJairo

Te koop direct van de fokker, dit bijzonder fraaie Lusitano hengstveulen. Jairo is een zoon van de merrie Zirca en de bekende valk hengst Verdilhão.
Jairo kan vreselijk mooi draven en heeft volkomen rechte gangen. Het is een uitermate vriendelijk veulen die veel in handen is. Het is om te zien echt een hengstje met een mooi sprekend hoofd, genoeg 'body' en een sterk en degelijk fundament.
Mocht u hem in het echt willen zien breng ik u graag in contact met zijn fokker/eigenaar. gabyandphilonthehill@planet.nl

Geplaatst op: 10-06-2014(VERKOCHT) Ciribaldi

(VERKOCHT) Gazefiro

Da Vinci Code

Te koop direct van de fokker, deze prachtige chique 4,5 jarige valk hengst. Da Vinci Code is een fijn te rijden jonge hengst met correcte bewegingen en een prachtig exterieur. Hij heeft een vriendelijk karakter en zou voor veel verschillende disciplines geschikt kunnen zijn, maar heeft ook bslist 'dekhengst potentieel'. Hij komt uit de merrie Que-Inca (goedgekeurd met 80 punten) en de zeer rastypische valk hengst Verdilhao (goedgekeurd met 72 punten).

Klik hier voor een filmpje.

Geplaatst op: 07-12-2012

(VERKOCHT) Divino


Gemaakt door: Nederlink webdesign Copyright 2011 Lusovision