Home 
Over mijzelf
Fokdoel
Fokproducten
Mijn paarden
Veulen impressies
Foto's
Nieuws 
Te Koop
Spullen te koop
Verkocht
Testimonials
Lusovision
Contact
Te koop (Nederland)

"Quality Control"

Wij stellen hoge eisen aan onze verkoops paarden, en gaan ze stuk voor stuk zelf uitzoeken in Portugal. De paarden die door ons geïmporteerd worden zijn ALLEMAAL klinisch en röntgenologisch gekeurd en keurig vervoerd door John Parker International. Kwaliteit en gezondheid staat bij ons op één!
Aan een goede Lusitano hangt een prijskaartje...zeker in vergelijking met de KWPN ers die tegenwoordig te koop worden aangeboden; U moet voor een aansprekend, goed gefokt en gezond veulen denken aan een prijs van 4,000 euro. Gekeurde, volwassen en bereden zuivere Lusitanos kosten al snel tussen de 7,000 – en 10,000 euro; eenmalige investering voor een leven lang plezier! De Nederlandse Lusitano populatie heeft niets aan 'middelmatigheid'.....daar kunnen en willen wij ons niet mee vereenzelvigen.

Om u een idee te geven van de prijs klasse waarin de verschillende paarden vallen hebben wij de paarden ingedeeld in 'kleuren'. Kijk naar de kleur van de omlijsting van het paard; dit geeft u al een indicatie.
Voor de exacte prijzen kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. gaby.vegelin@lusitano-paarden.nl of t.pennings@zonnet.nl
Informeert u ook eens naar de paarden die wij in 'de stille verkoop' hebben.

Prijzen:

Tot € 5,000    
Van € 5.000 t/m € 7.000    
Van € 7.000 t/m € 9.000    
Van € 9.000 t/m € 11.000    
Van € 11.000 t/m € 15.000  
Van € 15.000 t/m € 20.000  
Quixote - PSL

In Portugal hebben wij deze geweldige jong Lusitano ruin staan.
Hij wordt begin 2024, vier jaar oud, is netjes ingereden en volledig gekeurd.
Quixote is met z'n stokmaat van 164 cm (geen eindstokmaat), drie fijne gangen - met een buitengewoon goede galop - en een geweldige werkinstelling een belofte voor de toekomst!
Mocht u op zoek zijn naar een paard met de 'wauw factor' dan is deze beauty misschien 'the one'.
Verder informatie is op te vragen bij t.pennings@zonnet.nl

Quilate de Saurium - PSL

Deze knappe kerel staat nog in Portugal om licht beleerd te worden maar is beschikbaar voor de verkoop.
Geboren op 12 april 2020 maakt hem nog maar 3,5 jaar. Op ons verzoek zal hij héél voorzichtig, vriendelijk en zorgvuldig met kunde en respect voor het dier onder het zadel komen. Longeren heeft hij al goed begrepen.
Quilate is een charmant jong paard met goede gangen, een mooi Lusitano model en een nieuwgierig en sympathiek karakter.
Zijn vader is Fundador da Broa en zijn moeder de top merrie Vermelha (76 punten bij opname).
Quilate zal gecastreerd worden. Video op te vragen.
Gaby.vegelin@lusitano-paarden.nl

HERPLAATST | JairoHerplaatsing Dona en El-Divo, beide PSL

Maak nader kennis met dit tweetal door te lezen wat hun eigenaresse in onderstaande tekst over hen schrijft:

"Dona heeft een superlief en leuk karakter, een paard waar je echt een band mee op kunt bouwen. Ze zal met jong en oud op haar rug betrouwbaar zijn. Ze is ingereden en super lief onder het zadel. Ze meet 162cm en is helemaal gezond. Het ergste wat ze kan doen is schrikken, 90 graden draaien en dan snel stilstaan. Ik heb haar tot een jaar geleden bitloos gereden (bit vindt ze niet fijn), op een zacht neusriempje van Bent Branderup. Meer heeft ze niet nodig. Ze heeft absoluut aanleg voor de verzameling en vindt het heerlijk om samen met je te werken. Ze is laat onder het zadel gekomen (8 jaar). Ze is niet gewend om buitenritten te maken. Mocht iemand dat willen, dan vergt dat oefening, want zo rustig als ze in een bekende omgeving is, zo spannend vindt ze het in een vreemde omgeving. Ze kent werken aan de hand."

"Divo heeft een heel lief en zacht karakter en is ook gek op aandacht. Hij is ingereden en had behoorlijk wat talent voor de dressuur. Echter, hij is heeft vijf jaar geleden een ongeluk gehad in het weiland. Na drie jaar revalideren lukt het hem niet om volledig pijnvrij te bewegen. In overleg met Lienden en Linda van Diepen hebben we hem een aantal jaar geleden weidegang gegeven en mag hij niet getraind worden. Rechtrichten helpt zijn compensatie om zeep, die hij nodig heeft om een paardwaardig bestaan te leiden. Divo is een echte hartenbreker en iedereen valt als een blok voor hem. Het is verleidelijk om op hem te zitten, maar dit mag echt niet meer. Divo blijft van mij waar hij ook naartoe gaat en wordt dus niet officieel verkocht"

"Beide paarden zijn verknocht aan elkaar. Vandaar dat ik voorlopig probeer een plek voor hen beiden te vinden. Dona is in de omgang een probleemloos paard. Divo kan schrikkerig zijn. Dat heeft ook te maken met zijn lijf".

"Het zijn lieve schatten die graag geborsteld worden en in je broekzak kruipen. Ik zoek een plek voor hen, waar ze vrijheid hebben (niet ingesloten worden) en mensen die houden van borstelen en kroelen."

Hun eigenaresse zoek voor hen iemand bij wie deze lieve paarden voorop staan en waarbij de sport (met Dona echt wel mogelijk) op de tweede plaats komt.

Interesse gewekt... en heeft u ruimte voor dit lieve duo, ik breng u graag in contact met hun eigenaresse. Gaby.vegelin@lusitano-paarden.nl


         Net na aankomst vanuit Portugal
Poema - PSL

Te koop mijn grote 4 jarige knappe Lusitano merrie. Poema kwam als 2 jarige in Corona tijd naar Leersum, een klein vreselijk lief scharminkeltje die qua ontwikkeling meer weg had van een jaarling dan een tweejarige.
Ze is nu twee jaar bij mij op stal en onherkenbaar! Poema heeft een mooi model, staat hoog op de benen, is goed in verhouding en heeft een lief karakter. Met haar vier jaar is ze nog onbeleerd, maar nu haar groei genormaliseerd lijkt en haar lijf in balans is ze klaar voor het volgende hoofdstuk in d'r leven. Ze is braaf bij de hoefsmid, netjes geënt en ontwormd, loopt goed mee aan een touwtje en heeft de beginselen van het longeren gesnapt. Het is een sociale merrie die bij deel uit maakt van een kudde van 4 merries. Ze is in de groep de derde in rang. Deze jonge merrie is wel nog iets 'lomp' te noemen, maar dit is meer met zichtzelf (te vergelijken met een puber die met regelmaat ergens tegenaan loopt) dan met de mens. Poema is in het bezit van een vol papier en zou met haar prachtige stokmaat en aansprekende exterieur ook interessant kunnen zijn voor de fokkerij. Voor deze schat zoek ik een heerlijke plek bij iemand thuis of op een kleine privé of pensionstal waar ze héél veel uurtjes per dag buiten kan zijn. Het zou geweldig zijn als een nieuw baasje door het grondwerk de link kan leggen naar het inrijden/werk onder de man. Een kundig, warm, geduldig en positief persoon die ook de tijd heeft voor langdurige poets en knuffel sessies zou haar extreem blij maken...ze is namelijk dol op mensen en op aandacht. Ze is niet bang aangelegd en onderzoekt graag nieuwe dingen. Dit is echt een paard om van te houden! Omdat zij het aller allerbeste verdient zullen wij kritisch zijn in het selecteren van een nieuw mens in haar leven.

Bij interesse kunt u mij mailen gaby.vegelin@lusitano-paarden.nl


VERKOCHT | Hera Rio Frio - PSLVERKOCHT | Cerro - PRE

Othello PSL - herplaatsing

Na héél lang aarzelen, met pijn in het hart, wegens aanhoudende gezondheidsproblemen toch te koop, deze knappe 5 jarige Lusitano hengst met vol papier. Othello is in Portugal geboren en na z'n fijne opfok jaren aldaar naar Nederland verhuisd. Het is een mooi compleet paard uit goede lijnen. Hij is zadelmak maar er heeft nog nooit iemand op gezeten. Hij is welgemanierd als hengst maar kan uiteraard ook gecastreerd worden. Dit is een buitenkans voor iemand die droomt van een sociaal, wendbaar, in de toekomst veelzijdig (WE en dressuur verwachtingen), gezond, sterk en knap paard. Stokmaat boven de 160 cm. Othello staat op blote voeten en is vriendelijk bij de smid. Entingen zijn altijd netjes bijgehouden en ook de ontworming is in orde. Voor zijn eigenaresse zijn we op zoek naar een top plekje met kennis en kunde waar hij optimaal tot z'n recht kan komen. Belangrijk in dit herplaatsings verhaal is dat er 'een lijntje' kan blijven bestaan tussen de huidige en de nieuwe eigenaresse. Correcte prijsklasse voor een gezonde mooie zuivere 5 jarige hengst. Afstamming en inschrijving Livro de Nacimentos APSL bij ons op te vragen.

Bent u nieuwsgierig naar deze knapperd, aarzel niet om een mail te sturen naar gaby.vegelin@lusitano-paarden.nl

Te koop zuiver Lusitano hengstveulen

Titanio (Xofer x Heroína de Pujedo) - geboren op 21 januari 2023.

Titanio heeft zich ontwikkeld tot een vrolijke ondernemende jongeman. Hij beweegt goed, staat netjes op zijn hoefjes en hij leert snel. Hij is inmiddels behoorlijk groot (zijn vader is 1,72 m, moeder 1,55 m). Hij is op de leeftijd van 6 maanden gespeend. Momenteel is hij bruin, maar er is een kansje dat hij schimmel wordt.  Kleuren controle kan gedaan worden bij het van Haeringen lab). Hij is gechipt, inmiddels 3 keer ontwormd en heeft een eerste vaccinatie gehad. Hij is ook al een paar keer bij de smid geweest, waar hij zich goed heeft gedragen en het bekappen prima toeliet. Hij laat zich graag poetsen, en hoefjes schoonmaken is geen probleem. Bij het meelopen aan het halster is hij meestal braaf, maar hij heeft ook wel eens een speelse bui. Het proces van het aanvragen van papieren voor hem in Portugal is in volle gang. Hij is al opgenomen en bijgeschreven in het Livro do Nascimentos, en zijn paspoort aanvraag is ingediend.

Mocht u deze knapperd 'live' willen ontmoeten breng ik u graag in contact met zijn eigenaresse.
Gaby.vegelin@lusitano-paarden.nl

Quejoca - (Gereserveerd)

Deze knappe grote bruine kerel hebben wij gevonden voor een klant die dit najaar naar Portugal zal vliegen om kennis met hem te maken. Het lijkt een prachtige match maar de verkoop is pas definitief als ze hem 'gevoeld' heeft. Met z'n drie en een half jaar en z'n stokmaat van 169cm is het al een indrukwekkende verschijning. Hij is inmiddels röntgenologisch goedgekeurd en gecastreerd. Mocht de verkoop onverhoopt niet doorgaan zal hij aangekocht worden door Lusovision en in Nederland in de verkoop komen.Fuzileiro - (herplaatst door eigenaresse)

In de herplaatsing hebben wij deze kleinere zuivere 13 jarige Lusitano ruin (met blauw boekje). Fuzileiro is via Frankrijk in België terecht gekomen en is nu in eigendom van een geweldig lieve kundige paardenvrouw. Toch passen paard en eigenaresse elkaar niet echt. Fuzileiro is basis gereden, is klinisch goedgekeurd, zachtaardig, introvert, erg intelligent en zeer meewerkend. Hij heeft op het adres in België een lichte stofallergie opgelopen. Momenteel is dit goed onder controle. Fuzileiro staat nu s'nachts op stal maar hij zou misschien nog beter op een plek staan waar hij dag en nacht (met schuil of inloopstal) buiten kan lopen. Hij kijkt in eerste instantie een beetje de kat uit de boom en is voorzichtig maar zijn grote 'will to please' maakt een heleboel goed!
Ben jij nou die persoon die dit eerlijke paard de tijd en het vertrouwen kan geven om tot optimale bloei te komen, laat ons jou dan in contact brengen met zijn eigenaresse. Hij verdient het zó om goed terecht te komen - Een nieuwe plek MOET blijvend zijn. De juiste plek/persoon is het aller allerbelangrijkste in deze herplaatsing.
Voor verder info, filmpjes en de vraagprijs: gaby.vegelin@lusitano-paarden.nlVERKOCHT | Olympia


VERKOCHT | Nordeste

Voor de ECHT liefhebber is deze unieke zuivere Lusitano ruin te koop. Nordeste meet 163 cm en is een absolute diamant! Hij is 5 jaar, loopt L1 dressuur (gaat graag mee op stap), heeft ervaring met WE en buitenrijden. Hij beschikt over 3 hele fijne gangen waarbij zijn draf vooral opvalt: krachtig, ruim en ritmisch! Hij heeft een meewerkend karakter, is meedenkend en meewerkend en geniet van ieder leerproces met de mens. Hij is volledig klinisch en röntgenologisch gekeurd, is keurig geënt en bij de tandarts geweest. Momenteel staat hij op voorijzers.
Nordeste heeft potentie voor de dressuursport, maar hij geniet van variatie in het werkaanbod en zou zich makkelijk in meerdere disciplines kunnen onderscheiden. Hij is met zijn 5 jaar 200% betrouwbaar en ultra stabiel qua 'mindset'. Bij ons thuis heeft er zowel een meisje van 10 op gereden als een dame van 75! - dit geeft aan hoe uitzonderlijk braaf hij is en hoe hij zich aan kan passen aan verschillende ruiters en omstandigheden.
Nordeste valt, door zijn kwaliteit, TOP zachtaardige karakter en zijn fijne bewerkbaarheid (en breed inzetbaarheid) in een hogere prijsklasse.

Wilt u eens kennismaken met deze innemende jonge topper met z'n wijze ziel, stuurt u dan een mailtje naar gaby.vegelin@lusitano-paarden.nl

VERKOCHT | Odeceixe

In mei komt deze super lieve 4 jarige zuivere Lusitano merrie beschikbaar voor de verkoop. Ze meet 161cm, is keurig en op uitermate vriendelijke wijze onder het zadel beleerd en is een fijn evenwichtig paard. Ze komt direct van de fokker waar ze een prachtige start in het leven heeft gehad. Haar vader is de bekende PSL 'dressuur crack' en top vererver Escorial.
'Ode' is straks in te zetten en op te leiden in verschillende disciplines - naar verwachting breed inzetbaar - en ook het fokken van een veulentje is na opname in het volwassenboek van de APSL een mooie vooruitzicht. U kunt kennis maken met Odeceixe op onze stal in Leersum
Bij interesse kunt u mailen met gaby.vegelin@lusitano-paarden.nl

VERKOCHT IN PORTUGAL | Navalha


VERKOCHT | M- Laureus - CruzadoHERPLAATST | EvitaHERPLAATST | NevarHERPLAATST | OSIRIS | The best of both worlds

VERKOCHT | Ludovico

VERKOCHT | Mondego PSL

SUCCESVOL HERPLAATST | Islera

VERKOCHT | Huri de Ceia
VERKOCHT | OesteVERKOCHT | Mistereo

Meandro

Meandro komt van dezelfde stoeterij als Mistereo en is eveneens 3 jaar. Hij is iets minder barok qua exterieur maar niet minder fijn om mee te werken. Hij is gecastreerd en er is heel voorzichtig begonnen met de kleuterschool. Meandro is een zoon van Violino do Retiro uit de merrie Xistosa (Gazoso). Het is een vriendelijk, kalm paard die netjes aan de longe loopt, keurig reageert op stem commando's en veel vertrouwen heeft in de mens. Meandro is een elegante verschijning, heeft 3 correcte gangen en zijn eindstokmaat zal ruim boven de 160cm uitkomen.HERPLAATST | Dinamico PRE
VERKOCHT BELGIË | Lão - PSLVERKOCHT | IBIS

HERPLAATST | Duende PSL

VERKOCHT | Noémia de PortugalSUCCESVOL HERPLAATST | Imperial


Felicidade (Blijft behouden voor Clairmont's Lusitano's)
VERKOCHT | Fascinante - PSL

Deze mooie Fascinante hebben wij in Portugal 'opgespoord' en aangekocht. Hij voldoet helemaal aan onze strenge selectie eisen/criteria. Fascinante is 7 jaar oud, heeft als vader de door de APSL recommended hengst Salitre, meet 157cm, is 'easy to handle' en meegaand en heeft fijne gangen. Hij is altijd van een particulier geweest (voorgeschiedenis van A tot nu bekend). Hij is op 17 oktober in Portugal gecastreerd. Inmiddels is deze kleine atleet al weer twee maanden in Nederland en is hij super geaard en fijn aan het werk. U bent van harte welkom om kennis met hem te komen maken op "De Traai" in Leersum.

Voor meer informatie: gabyandphilonthehill@planet.nl of gaby.vegelin@lusitano-paarden.nl.


VERKOCHT | Favorito


VERKOCHT | Horizonte - Cruzado Portugues

HERPLAATST | Caloroso - Cruzado Portugues

Luzidio

Te koop, direct van de fokker in Portugal, deze vriendelijke aansprekende 2 jarige Lusitano hengst. Dit knappe jonge paard is plezierig in de omgang, heeft een prachtig rastypisch front en beweegt met veel afdruk, souplesse en ruimte. Zoekt u een interessante dressuur belofte voor de toekomst, dan is dit misschien een prachtige kans.
Luzidio heeft in mei 2017 een stokmaat van 153cm. Voor meer informatie kunt u mailen met gabyandphilonthehill@planet.nl

Geplaatst op: 12-05-2017Uit de verkoop - wordt door Monte de Portugal aangehouden voor sport en fokkerij | Joelho de Portugal


VERKOCHT | Fiuza de Portugal
VERKOCHT | Enseada

Leuk ter inzage

VERKOCHT | Alicate do Pinheiro
VERKOCHT | FuFurabolos
VERKOCHT | Edyjoca do Parisol


HERPLAATST | Castelhano de Estepa

Geplaatst op: 14-08-2015
HERPLAATST | Gabador PSL
Lindeza ontdekt de wereld. Voetballen doet ze graag al weet ze nog niet precies hoe ze de bal het beste kan raken. Op de deze foto is ze 10 dagen oud.
Verkocht naar Duitsland | LindezaHERPLAATST | TuhezVERKOCHT | Damastor
(HERPLAATST) Prachtige grote charismatisch ruin.
Juno(VERKOCHT) JoyaJairo

Te koop direct van de fokker, dit bijzonder fraaie Lusitano hengstveulen. Jairo is een zoon van de merrie Zirca en de bekende valk hengst Verdilhão.
Jairo kan vreselijk mooi draven en heeft volkomen rechte gangen. Het is een uitermate vriendelijk veulen die veel in handen is. Het is om te zien echt een hengstje met een mooi sprekend hoofd, genoeg 'body' en een sterk en degelijk fundament.
Mocht u hem in het echt willen zien breng ik u graag in contact met zijn fokker/eigenaar. gabyandphilonthehill@planet.nl

Geplaatst op: 10-06-2014(VERKOCHT) Ciribaldi

(VERKOCHT) Gazefiro

Da Vinci Code

Te koop direct van de fokker, deze prachtige chique 4,5 jarige valk hengst. Da Vinci Code is een fijn te rijden jonge hengst met correcte bewegingen en een prachtig exterieur. Hij heeft een vriendelijk karakter en zou voor veel verschillende disciplines geschikt kunnen zijn, maar heeft ook bslist 'dekhengst potentieel'. Hij komt uit de merrie Que-Inca (goedgekeurd met 80 punten) en de zeer rastypische valk hengst Verdilhao (goedgekeurd met 72 punten).

Klik hier voor een filmpje.

Geplaatst op: 07-12-2012

(VERKOCHT) Divino


Gemaakt door: Nederlink webdesign Copyright 2011 Lusovision