Home 
Over mijzelf
Fokdoel
Fokproducten
Mijn paarden
Veulen impressies
Foto's
Nieuws 
Te Koop
Spullen te koop
Verkocht
Testimonials
Lusovision
Contact
Te koop (Nederland)

"Quality Control"

Wij stellen hoge eisen aan onze verkoops paarden, en gaan ze stuk voor stuk zelf uitzoeken in Portugal. De paarden die door ons geïmporteerd worden zijn ALLEMAAL klinisch en röntgenologisch gekeurd en keurig vervoerd door John Parker International. Kwaliteit en gezondheid staat bij ons op één!
Aan een goede Lusitano hangt een prijskaartje...zeker in vergelijking met de KWPN ers die tegenwoordig te koop worden aangeboden; U moet voor een aansprekend, goed gefokt en gezond veulen denken aan een prijs van 4,000 euro. Gekeurde, volwassen en bereden zuivere Lusitanos kosten al snel tussen de 7,000 – en 10,000 euro; eenmalige investering voor een leven lang plezier! De Nederlandse Lusitano populatie heeft niets aan 'middelmatigheid'.....daar kunnen en willen wij ons niet mee vereenzelvigen.

Om u een idee te geven van de prijs klasse waarin de verschillende paarden vallen hebben wij de paarden ingedeeld in 'kleuren'. Kijk naar de kleur van de omlijsting van het paard; dit geeft u al een indicatie.
Voor de exacte prijzen kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. gaby.vegelin@lusitano-paarden.nl of t.pennings@zonnet.nl
Informeert u ook eens naar de paarden die wij in 'de stille verkoop' hebben.

Prijzen:

Tot € 5,000    
Van € 5.000 t/m € 7.000    
Van € 7.000 t/m € 9.000    
Van € 9.000 t/m € 11.000    
Boven de € 11.000  
Mistereo

Deze Mistereo is een 3 jarige zoon van Vencedor do Retiro. Hij heeft een fijn werkbaar temperament, is veel in handen en plezierig in de omgang. Hij is te bezichtigen in Bretagne/Frankrijk bij een goede vriendin die daar al jaren kwaliteitsvolle Lusitano's fokt. De stoeterij 'St. Jean' is goed aan te rijden vanuit Nederland en er is volop de gelegenheid om op de stoeterij of in de directe nabijheid te logeren zodat u uitgebreid kennis kunt maken met de paarden.

Meandro

Meandro komt van dezelfde stoeterij als Mistereo en is eveneens 3 jaar. Hij is iets minder barok qua exterieur maar niet minder fijn om mee te werken. Hij is gecastreerd en er is heel voorzichtig begonnen met de kleuterschool. Meandro is een zoon van Violino do Retiro uit de merrie Xistosa (Gazoso). Het is een vriendelijk, kalm paard die netjes aan de longe loopt, keurig reageert op stem commando's en veel vertrouwen heeft in de mens. Meandro is een elegante verschijning, heeft 3 correcte gangen en zijn eindstokmaat zal ruim boven de 160cm uitkomen.


Nehru


Nomade
Nehru en Nomade

Nehru en Nomade zijn twee aansprekende jonge hengsten van 2 jaar. Beide paarden zijn nog volop in ontwikkeling. Het zijn sterke, evenwichtig en sociale dieren. Beide jongens zijn zonen van het bekende vaderpaard Spartacus en tonen nu al veel potentie/aanleg voor de sport. Mocht u interesse hebben in een toekomstig sportpaard die nog geheel naar eigen hand te vormen is, dan kan ik deze jonge hengsten warm aanbevelen. Mailt u ons voor aanvullende informatie en eventueel filmpjes: gabyandphilonthehill@planet.nl of t.pennings@zonnet.nlNIEUW! Zuiver Lusitano merrie

Van een zeer betrouwbaar adres kregen wij deze charmante Lusitano merrie in de herplaatsing. Ze is 5 jaar en door haar eigenaresse zelf gefokt.
Ze is ingeschreven in het LN van de A.P.S.L. en is in het bezit van haar 'blauwe boekje'(paspoort)- opname keuring voor bijschrijving in het 'adultos' kan ieder jaar in Nederland.
Ze is vanaf november vorig 2018 onder het zadel en loopt in stap, draf en galop keurig in balans onder de ruiter. Ze kent het longeren aan de enkele en de dubbele longe. Bij het opstijgen staat ze keurig stil. Het is een hele leergierige, moedige en volgzame dame. Ze vertrouwt volledig op haar begeleider/ruiter of je er nou op zit of naast loopt. Door het feit dat ze altijd in groepsverband heeft gestaan is ze extreem sociaal naar andere paarden toe. Ze hangt echter niet aan andere paarden en kan rustig alleen op stal achterblijven. Reden van verkoop: beëindiging paardensport.
Spreekt deze lieve merrie u aan, aarzel dan niet om een van ons een mail te sturen zodat wij een kennismakings- afspraak kunnen regelen.
t.pennings@zonnet.nl of gabyandphilonthehill@planet.nl


Te koop veelbelovende jonge Lusitano merrie

Deze twee jarige schoonheid is een dochter van de succesvolle dressuur hengst Distúrbio. Ze is vriendelijk, elegant en kan echt boven gemiddeld goed bewegen. Voor iemand die een jonge merrie zoekt met veel toekomst potentie voor de sport, is dit een prachtige kans om iets bijzonders in handen te krijgen.HERPLAATST | Dinamico PRE

Hij is in Spanje geboren, in een kleine kudde, bij een man met een eigen bedrijf, die als hobby ook nog wat PRE paarden fokte. We zijn daar geweest, en erg fijn ontvangen. Ze hebben daar een ruime weide en de 1e 4 jaar heeft hij daar lekker in een kleine kudde gestaan. 24/7 buiten en uiteraard zonder deken. Er is verder niets met hem gedaan. Toen de kudde iets te groot werd, heeft hij een aantal paarden verkocht.

Hij is toen met 4 jaar in een grote vrachtwagen (heen met koeien, terug met paarden) verkocht en bij een tussenpersoon in Ede op stal gezet. Dit was destijds een adres waar je prima paarden kon kopen. Hij heeft daar een paar dagen gestaan en toen heeft Priscilla uit Woubrugge hem gekocht. Zij is een prima vrouw die hem wilde kopen, trainen, en verkopen. Zij heeft hem laten castreren en wat ingereden. Na 3 maanden heb ik hem van haar gekocht. Na een zoektocht van mij in Spanje en Portugal heb ik hem bij mij "om de hoek" gekocht. ...Hij is toen medisch volledig gekeurd incl röntgenologisch op 4 benen. Alles was prima.

Ik heb hem dus vanaf zijn 4e en (hoewel ik dus absoluut geen held ben), heb ik hem getraind, opgevoed en opgeleid. Ik stond met mijn vorige lusitano (geblesseerd met een dubbele peesblessure) al bij wennekers, de grootste pensionstalling van NL. Hij staat in een royale stal met eigen weitje. Hij staat graag in alle rust te grazen en heeft niet veel behoefte aan andere paarden die alsmaar willen spelen. Kan wel prima met andere, rustige paarden. Hij staat 9 mnd per jaar tot 5 uur lang op het land. En bij goed weer de andere 3 wintermaanden ook. Hij is ongeschoren en staat met een dunne deken. Zijn vacht blijft prachtig. Hij is met zijn circa 1.62 een lekker groot paard. Ik ben zelf 1.78

Ik ben meteen met hem aan de slag gegaan: dressuur, buitenritten, vrijheidsdressuur, heerlijk samen tijd doorbrengen, enz enz. Hij pakte alles subliem op. Ik ging zomer en winter met hem het Amsterdamse bos in en heb nooit problemen gehad. Hij doet dit graag en doet precies wat je wil. Het is geen "dooie" dus hij reageert wel licht op zijn omgeving, maar loopt gewoon door, springt nooit weg, gaat er niet vandoor, blijft prima hanteerbaar. Wel soms wat springerig, bij spannende situaties; bij veel gedoe, wat hij niet kan verwerken, tja het Amsterdamse bos is soms heel druk.

Ook qua dressuur doet hij het prima: 3 fijne gangen, heerlijke galop, goede oefeningen tot M niveau. Ik ben geen wedstrijdruiter en niet ambitieus genoeg in de sport, om er het onderste uit te halen, dus er zit vast nog meer in hem. Hij is een dressuurtypische ruin: geen gemaai, geen gedribbeld, maar netjes vwnw gereden en nu ook netjes in de oprichting. Ik hou zelf niet van die typische Spaanse temperamentvolle paarden, hoewel hij ook vurig kan zijn als je dat wil.

Hij is, qua karakter, een echte PRE: doet het goed op complimentjes, wil graag leren, is "willing to please" en kan rond de 20 trucjes, hij is beleefd, een tikje introvert, maar ook erg wakker. Hij is gehecht aan een vast patroon, wat ik hem ook biedt: overdag op het land en in de middag lekker aan de slag. Ik doe elke dag iets met hem: rijden, longeren, wandelen, spelen, grondwerk, aan de lange teugel, over het terrein struinen aan een lange lijn enz enz

Fysiek is het een probleemloos paard, nooit wat gehad op een enkel wondje of zo na, wat zo weer over was. Hij heeft uitstekende hoeven en een sterke rug. Je kunt alles op stal (bij de dierenarts en de hoefsmid en mijn instructeur) navragen.

De reder dat ik hem weg doe is dat ik zelf (met mijn bijna 60 jaar) steeds een graadje angstiger wordt. Ik was al geen held en nu durf ik het zeer drukke Amsterdamse bos niet meer in. Ik raak zeer gefrustreerd als ik iedereen het bos in zie gaan, en ik niet meer durf...Dan blijft dressuren in de binnenbaan over en dat vind ik te beperkt. Bovendien verdient dit paard lekkere buitenritten, hij vindt het heerlijk en loopt, alleen en met een maatje, zo het bos in.

Uiteraard heb ik de papieren; zijn vader is Predilecto (een goed aangeschreven hengst) en zijn moeder is Dinamica ;-) ). De eigenaar was: Maria asuncion lopez García (1900050259). En zijn officiële naam is Dinamico del Parral code 724015070112162. Mocht u kennis willen maken met deze mooi kerel stuur dan een mail naar gaby.vegelin@lusitano-paarden.nl of bel Gaby op 0653804848.
VERKOCHT BELGIË | Lão - PSLIBIS

Na lang zoeken hebben we in Portugal weer een fantastisch paard gevonden! We zijn opgetogen en trots om haar aan Nederland voor te kunnen stellen: Ibis is een krachtige, grote - 165 cm - lieve PSL Lusitano merrie geboren en getogen op een gecombineerd bedrijf in het Noorden van Portugal. Ze is als 4 jarige simpel ingereden en is toen weer de wei in gegaan. Inmiddels is ze 5,5 en een stoere verschijning. Ze is volkomen onbedorven, heeft geen trauma's, heeft veel vertrouwen in de mens, beweegt krachtig en zou vanwege haar prachtige maat en sterke fundament ook zeer geschikt kunnen zijn voor een man. Met zo'n paard is veel mogelijk - sport, recreatie, fokkerij. Ibis is volledig klinisch en röntgenologisch gekeurd. Mocht je dit paard nou net zo'n vondst vinden als wij, neem dan vrijblijvend contact op met t.pennings@zonnet.nl of gabyandphilonthehill@planet.nl

HERPLAATST | Duende PSL

Wegens tijdgebrek te koop van particulier,
Deze charmante Lusitano ruin geboren 31/3/2008
Duende is een zoon van Sulão en heeft een stokmaat van 162cm

Hij wordt momenteel dressuurmatig gereden.
Schouder voor, appuyement (stap, draf, galop), keertwending, begin pirouette, enkelvoudige wissel, renvers, travers, ..
Duende heeft al een paar jaar wedstrijden gelopen en heeft zowel vorig jaar als dit jaar de Europese Finale van de MCI gehaald (Parijs). Dit jaar opnieuw geselecteerd (Londen).
Duende is een aangenaam paard om te rijden. Zowel voor mensen die nog beginnende zijn en er niet veel aan vragen als voor mensen die echt met hem verder aan de slag willen gaan. Wegens tijdsgebrek heeft hij de laatste maanden niet hard moeten werken.
Hij is pas rond zijn 6 jaar zadelmak gemaakt.

Vorig jaar deelgenomen aan jumping 70cm als afwisseling en aan Working Equitation (mits de juiste training zal dit een goed WE paard zijn, mooie verzameling in galop haalbaar).

Mocht u interesse hebben in dit zeldzaam leuke paard, dan breng ik u graag in contact met zijn eigenaresse. gaby.vegelin@lusitano-paarden.nl

Nevar - PSL

Te koop van particulier, deze zeer bewust en goed gefokte 2 jarige charismatische ruin. Nevar is een zoon van de bekende Baluarte da Broa - die succesvol Grand Prix loopt - én Evita (Governo - Prix St Georges - x Piela). Nevar is mensgericht en sociaal en staat nu in de opfok in een jonge hengsten groep. Hij heeft hele goede gangen en zal waarschijnlijk uitgroeien tot een flinke hengst. Met zijn mooie 'sportgenen' verwachten wij dat hij zowel een interessant sportpaard zal worden als een knappe vertegenwoordiger van het ras. Bij serieuze interesse kunt u mailen met gaby.vegelin@lusitano-paarden.nl


VERKOCHT | Noémia de PortugalImperial (herplaatsing)

Imperial is een uiterst correcte 7 jarige PRE hengst met een vol papier.
Hij is door de huidige eigenaar geïmporteerd vanuit Spanje en verder in Nederland beleerd tot een M1 niveau. Hij heeft drie hele functionele goede gangen en maait, schept en heft niet! Hij toont veel schoudervrijheid in draf en heeft veel balans in de galop en contra-galop. Het is een charmant paard met een eerlijk karakter en gezonde looplust. Imperial meet 160cm en is volledig rüntgenologisch en klinisch gekeurd. Hij had hele lange manen maar die zijn er voor de wedstrijdsport (knotten) ingekort. Zijn manen zullen weer mooi aangroeien. (voorpluk is tot over de neus). Heeft u interesse in dit leuke sport paard, die ook een parcoursje van 70 cm én vaste hindernissen springt, stuurt u dan een mail naar gabyandphilonthehill@planet.nl of bel met 06 53804848.


Felicidade (Blijft behouden voor Clairmont's Lusitano's)
VERKOCHT | Fascinante - PSL

Deze mooie Fascinante hebben wij in Portugal 'opgespoord' en aangekocht. Hij voldoet helemaal aan onze strenge selectie eisen/criteria. Fascinante is 7 jaar oud, heeft als vader de door de APSL recommended hengst Salitre, meet 157cm, is 'easy to handle' en meegaand en heeft fijne gangen. Hij is altijd van een particulier geweest (voorgeschiedenis van A tot nu bekend). Hij is op 17 oktober in Portugal gecastreerd. Inmiddels is deze kleine atleet al weer twee maanden in Nederland en is hij super geaard en fijn aan het werk. U bent van harte welkom om kennis met hem te komen maken op "De Traai" in Leersum.

Voor meer informatie: gabyandphilonthehill@planet.nl of gaby.vegelin@lusitano-paarden.nl.


VERKOCHT | Favorito


VERKOCHT | Horizonte - Cruzado Portugues

HERPLAATST | Caloroso - Cruzado Portugues

Luzidio

Te koop, direct van de fokker in Portugal, deze vriendelijke aansprekende 2 jarige Lusitano hengst. Dit knappe jonge paard is plezierig in de omgang, heeft een prachtig rastypisch front en beweegt met veel afdruk, souplesse en ruimte. Zoekt u een interessante dressuur belofte voor de toekomst, dan is dit misschien een prachtige kans.
Luzidio heeft in mei 2017 een stokmaat van 153cm. Voor meer informatie kunt u mailen met gabyandphilonthehill@planet.nl

Geplaatst op: 12-05-2017Uit de verkoop - wordt door Monte de Portugal aangehouden voor sport en fokkerij | Joelho de Portugal


VERKOCHT | Fiuza de Portugal
VERKOCHT | Enseada

Leuk ter inzage

VERKOCHT | Alicate do Pinheiro
VERKOCHT | FuFurabolos
VERKOCHT | Edyjoca do Parisol


HERPLAATST | Castelhano de Estepa

Geplaatst op: 14-08-2015
HERPLAATST | Gabador PSL
Lindeza ontdekt de wereld. Voetballen doet ze graag al weet ze nog niet precies hoe ze de bal het beste kan raken. Op de deze foto is ze 10 dagen oud.
Verkocht naar Duitsland | LindezaHERPLAATST | TuhezVERKOCHT | Damastor
(HERPLAATST) Prachtige grote charismatisch ruin.
Juno(VERKOCHT) JoyaJairo

Te koop direct van de fokker, dit bijzonder fraaie Lusitano hengstveulen. Jairo is een zoon van de merrie Zirca en de bekende valk hengst Verdilhão.
Jairo kan vreselijk mooi draven en heeft volkomen rechte gangen. Het is een uitermate vriendelijk veulen die veel in handen is. Het is om te zien echt een hengstje met een mooi sprekend hoofd, genoeg 'body' en een sterk en degelijk fundament.
Mocht u hem in het echt willen zien breng ik u graag in contact met zijn fokker/eigenaar. gabyandphilonthehill@planet.nl

Geplaatst op: 10-06-2014(VERKOCHT) Ciribaldi

(VERKOCHT) Gazefiro

Da Vinci Code

Te koop direct van de fokker, deze prachtige chique 4,5 jarige valk hengst. Da Vinci Code is een fijn te rijden jonge hengst met correcte bewegingen en een prachtig exterieur. Hij heeft een vriendelijk karakter en zou voor veel verschillende disciplines geschikt kunnen zijn, maar heeft ook bslist 'dekhengst potentieel'. Hij komt uit de merrie Que-Inca (goedgekeurd met 80 punten) en de zeer rastypische valk hengst Verdilhao (goedgekeurd met 72 punten).

Klik hier voor een filmpje.

Geplaatst op: 07-12-2012

(VERKOCHT) Divino


Gemaakt door: Nederlink webdesign Copyright 2011 Lusovision